Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Мене oвa ми немa лoгикa.
Трaнсферoт уште oд сaбaјле се збoри, кoлку време им требa зa тие дoкументи дa се средaт?Зaдoцниле некoјa минутa, мa aјде...
Ми мирисa нa исценирaнa прикaзнa oд медиумите сетo oвa, нo aјде дa oстaвиме времетo дa пoкaже.
И јас мислам дека се глупости ова со computer glitch бла бла ама да се посмееме малце, затоа е дедлајн интересен :D Ќе се пожалат во УЕФА и ќе пројде.

Абе ако го игра топ ќе биде, затоа што на ДДГ секако дека му е во интерес да игра добро поради ЕП. Ако го закова на клупа тешко Давид.

Иначе стигаат информации дека намерно го направиле ова зошто Реал ја смениле понудата у последен момент во Навас + десет милиони. Е ако е вака, значи пак ќе кажам ако е вака ова, не знам што ви се криви ЛвГ и Ед кога Реал ем чекаа заден ден за преговори ем се исциганчиле кај што не треба. Да не зборам дека Реал нешто слично направија и со Коентрао кога Мојс беше тренер.
Ако остане на ова, тогаш и тешко ДДГ и тешко вас. Од авион се гледа дека сака да оди во Реал, па сега да го држат на клупа под уцена дечко брани за да имаш форма за настап на Европско? Не ми иде муабетот некако. Ако го закова на клупа, тешко вас со Ромеро цела година. На две нивоа под Де Геа е, за втор е океј, ама цела година на него ослонети( или бар до јануари) е самоубиство. А глумење мудоња за 5м плус минус во стил на краставицата Ван Гал само штета прави. Навас ќе гризе(ше) во манју, исто како во Реал, желен да се докажува, плус е супер голман.

Ако остане на ова, тогаш и тешко ДДГ и тешко вас. Од авион се гледа дека сака да оди во Реал, па сега да го држат на клупа под уцена дечко брани за да имаш форма за настап на Европско? Не ми иде муабетот некако. Ако го закова на клупа, тешко вас со Ромеро цела година. На две нивоа под Де Геа е, за втор е океј, ама цела година на него ослонети( или бар до јануари) е самоубиство. А глумење мудоња за 5м плус минус во стил на краставицата Ван Гал само штета прави. Навас ќе гризе(ше) во манју, исто како во Реал, желен да се докажува, плус е супер голман.
Самиот ДДГ би бранел зошто како прво е професионалец а како второ сигурно не сака да му е замена на уште еден турнир на Касиљас. Иначе повеќе е хумор и сеир фаќање ова што се исподеси, со мала доза на помпа од медиумиве, еве поднеле и Реал и Манчестер жалби до УЕФА, сигурно има објаснување што држи вода за застојот, а можеби и никад нема да го дознаеме.

Ете колку Манчестер ги закасниле документите во ЛФП. Клубот што пријавува играч ги праќа а не тој што продава.

Последно уредено:
Никој не спомна, Валдес пред 2 часа смени насловна на фејсбук, стави слика од Јунајтед, сигурно се надева и он да искористи од целава ситуација :ROFLMAO:
https://www.facebook.com/valdesvictor1?fref=ts

Овој го забораиле сигурно, утре коа ќе дојде на тренинг, Ван Гал ќе рече ејјј Виктор бе. :facepalm:

и ќе изглуми повреда како Балотели за да тркне да си купи Ајфон 6

10455397_1684260841793104_5379929852086945327_n.jpg

Е утре Џим Вајт доаѓа на ССН и има цел ден емисии во живо и новинари пред клупските простории и Стелт ќе се чуди зашто последнат екипа од Англија зема повеќе од тв правата од Баерн... :)

Не се чудам уопште,
многу ми е јасно, али не ми е јасно како со толку пари лигата повеќе тоне.

П.С Не зема последната екипа повеќе од Баерн

Не се чудам уопште,

1635491.jpg

Не, ич. :)

И мисли си дека лигата тоне. Лигата расте на грб на очајните утакмици на Англичаниве во Лига на шампиони. Тоа што екипиве играат очајно во Лига на шампиони е само затоа што домашната лига од година во година станува све појака, тоа што не постои одмор во Англија како во Шпанија и особено Германија, и тоа што Англичаниве се луди па имаат сто купови.

Не се чудам уопште,

Епа се хомогенизира лигата, се намалува јазот од топ 4 екипите до останатите поради куповната моќ што сега ја имаат помалите екипи, итн...

Сериозни сте со муабетов дека англиските екипи играат ОЧАЈНО во ЛШ заради тоа што помалите клубови стануваат ,,појаки"?
Поголема глупост немало напишано на цел подфорум Фудбал.

Сериозни сте со муабетов дека англиските екипи играат ОЧАЈНО во ЛШ заради тоа што помалите клубови стануваат ,,појаки"?

Поголема конкуренција се набилда во ПЛ. Дури и последниот може да го тепа првиот и тоа дава причина да бара поголем ростер на играчи кои би ротирале за да останат конкурентни до крај на сезона, а исто да имаат свежи играчи и за ЛШ. Не се случува често изминативе години тим од последните 5 во лигата да јаде над 5 комада од првите како што е случај и во Бундес и во Примера. Ако порано требале 20-22 играчи од кои добри 12-13 и другите да надполнуваат, сега тој критериум е пораснат и над 25 со добри 15-20 играчи за да останат конкурентни и во ПЛ и во ЛШ.

Пример Баерн изминативе 2 сезони титула обезбедувл на 5-6 кола пред крај, во ек на 1/4 и 1/2 финални дуели од ЛШ каде можел комотно да ги одмара играчите и да бидат посвежи за тие важни мечеви. Плус ПЛ во периодот кога другите одмараат има боксинг деј, па доаѓа и ФА куп и ПЛ во исто време од Јануари.

:pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom