Фудбалски легенди

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобриот играч на сите времиња?

• Д.А. Марадона

Гласови: 71 22,5%
  • Пеле

Гласови: 91 28,9%
  • Зинедин Зидан

Гласови: 76 24,1%
  • Пасарела

Гласови: 1 0,3%
  • Марко ван Бастен

Гласови: 15 4,8%
  • Тафарел

Гласови: 3 1,0%
  • Ромарио

Гласови: 8 2,5%
  • Дино Ѕоф

Гласови: 1 0,3%
  • Роберто Баџо

Гласови: 5 1,6%
  • друг (наведи кој)

Гласови: 44 14,0%

• Вкупно гласачи
    315
Најдобар играч што го имам гледно без конкуренција:Роналдињо....па потоа Феноменот и Зизу..индивидуалци невидени...Од Балканот:Шукер и само Шукер....

Mарадона, само затоа што со доагањето во Наполи, направил од просечна екипа, европски шампион...... нека му успее на некој друг тоа :))))))))

се знае бе еден и единствен ЗИНЕДИН ЗИДАН,и пеле и марадона можат вода да му носат!!

Сте го заборавиле Зола од Челзи човекот е стварно легенда во Англискиот фудбал нема што

Според мене убедливо најдобар играч од кога јас сум роден (за претходно неможам да зборам од проста причина што не сум ги гледал како играат на повеќе од 5-6 меча) е Зинедин Зидан. Мајстор во секоја смисла на фудбалската игра, и можеби единствен играч кој играше во врвна форма во текот на целата своја кариера:smir:

гласав за тафарел,според мене еден од најдобрите голмани заедно со оли кан:smir:

Да бидиме реални..Зидан е единствениот фудбалер после марадона каде што можеше да ја води топката без да погледни во нејзе...едноставно зидан каде и да играше играше во врвна форма за франција на 35 години најдобар беше во најклучни натпревари секогаш земаше одговорност..генијалец невиден..најдобриот AMC на сите времиња дефинитивно..играч со ''мадиња''

Марадона...е мојот избор...

Како што кажаа и погоре...од просечен тим направи ШАМПИОН...

Гласав за Зидан, од проста причина шо Марадона пример не сум го гледал како игра така да не може да тврдам за него.

Зидан е играчот кој го дигна фудбалот за неколку скали погоре за кои сега некои играчи може само да сонуваат.
Еден од омилените играчи иако никогаш не заиграл за тим за кој имам некои симпатии!:toe:

Прва фудбалска легенда на Македонскиот фудбал е Зоран Бошковски
Стрелецот на првиот гол за нашата реперзентација :smir:
среда, 13 октомври 1993
placeholder_150.png
logo-150-150%20copy.png

Словенија

Македонија
1

4

почетен тим
голман

одбрана

среден ред

напад

настани голови

жолти картони

• S Pate 40'

• Зоран Бошковски 3'
  • Дарко Панчев 37' - пенал
  • Чедомир Јаневски 48' - пенал
  • Драган Канатларовски 51'

потоа втора Легенда е Митко Стојковски првиот стрелец на официјален натпревар со тогаш актуелниот европски првак Данска

среда, 07 септември 1994 12:00
Квалификации за ЕП 1996Македонија1-1Данска

Од тие што сум ги гледал Зидан човекот кој и стаклена топка да му дадеше немаше да ја скрши додека ја води и Роналдо Ел Феномено еден од најдобрите напаѓачи воопшто

За мене најголемата легенда од светот на фудбалот е неприкосновениот Оливер Кан меѓу стативите. Вистински мотиватор на играчите, командант на одбраната и капитен на тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom