A еве ги и цените у Грција:Да дефинитивно грци. И тоа космофон, т.е. космоте. Еве од страната на frog.gr.
FROG prepaid mobile telephony is a COSMOTE S.A. product.
44, Kifissias Avenue, Maroussi, tel.: 6971001299
Se slozuvam so tebe druze, samo edna rabota ne mi e jasna. Ajde vaka tret mobilen operator VIP.... OK. Za vip se zborese tenderi menderi ova ona, koncesija ti rekov mi rece itn. itn....... Za 4-t mobilen operator se zborese pred edno dva meseca, periodot koa VIP dobi koncesija, ama se spomna deka 4-ot operator ke mora da gi ispolnuva 3G standardite............ Eve sea ne mi e jasno od kade Frog mobile, koa nisto ne e spomnato na televizija ili pak na sto bilo drugo t.e preku nok iskaca reklama "DOAGA............. FROG mobile". Kako i da e dobredojdeni se, posto od golemive ceni sme utepani, pa koj saka operator neka dojde samo da ima niski ceni. Pozdrav pa ako ima nekoj prijatel ili sto bilo u Agencija za Telekomunikacii (ili kako i da se vikase) neka prasa sto e rabotava, pa neka pise tuka na forumov za da znaeme tocno sto e rabotata.Отворете http://frogmobile.com.mk/ и најдолу пишува error 403 - forbidden, наместо 404 или the page cannot be displayed. Значи, доменот им е веќе регистриран. А космофон сигурно не би отворале нов сајт само за една нова понуда. По се изгледа, FROG Mobile ќе биде нов оператор.
Јас како што гледам ја регистрирале страницата уште на 28 февруари но платиле дури на 18 септември тоа е пред неколку дена, значи Космофон настапува среда.Како што проверив во базата на Марнет во врска со доменот на фрог, истиот е регистиран од страна на Космофон, така да ова е нивна реклама и секако ќе биде нова понуда од нивна страна која што ја оформиле многу поодамна. :\
Благодарам.