Фрижидер

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување Време на започнување
И кај кинезите имаш: 1. ефтино ср@ње, 2. добро и ефтино, и 3. одлично и скапо!
Хајсенс на пример се тапа за клими, убедливо последни од кинезите, а фураат цени..
Така да, човек треба магионачар да буде, или од занаетот, па да знае што да одбере..
Хајсенс се најголемиот државен кинески бренд електроника. Ако некој дилер ти шитнал втора класа продукт тоа е друг муабет. Тоа може да ти се случи и кај другите брендови.

Конкретно јас имам горење фрижидер од 2020, беше значително поефтин од конкуренцијата, гаранцијата му беше само две години и еве го да не го подречам сеуште работи како нов.

Прав си, сега видов. Али Хајсенс е ориџинале производ, не е препакован бренд како тие ефтините.
Abe Ronke daj dosta so gluposti!

Na deneshnicava nema proizvoditel shto proizveduva se sam. Isklucok Panasonic

Koja sakas firma zemi ja site se isti.
Razlikata e vo vgradeniot kvalitet na delovi, dizajn i Support.

I kaj sekoj Proizvoditel na deneshnicava imas Kvalitetni i Nekvalititetni modeli.
Vcera bev vo MediaMarkt i gledav eden Side by Side Frizhider vo Hisense i shto da recam
2700€ i 10 Godini Garancija. I da Kvalitet sigurno ima zatoa shto ne bi se osudile vo EU da dadat tolku dol rok Garancija ako ne pasuva kvalitetot.

AMA i pokraj tolku visokata cena vo Sporedba so Samsung lici na Gola Voda! Dizajn i Prakticnost edno 40% polosha.

Хајсенс се најголемиот државен кинески бренд електроника. Ако некој дилер ти шитнал втора класа продукт тоа е друг муабет. Тоа може да ти се случи и кај другите брендови.

Конкретно јас имам горење фрижидер од 2020, беше значително поефтин од конкуренцијата, гаранцијата му беше само две години и еве го да не го подречам сеуште работи како нов.
Нема втора класа, прва класа... не може една корпорација да биде најдобра во се!
Посебно не ако направиле (што би рекле америте) diversification, па почнале да се буричкаат и во индустрија кај што ни искуство имаат, ни па можат клучни компоненти да произведат!
Така е скоро за сите. Примерот ми беше само дека и од точка 2 или 3 кинески бренд, може да очекуваш лош производ.

Инаку ја имам Беко 10 години скоро комбиниран, и нејќе да знае.. ти имаш Горење.. како ќе се погоди.
Ама на статистика од "ја имам" не можеш да судиш цел бренд, кога и од Беко, а посебно па од Горење сите плачат!
Од Горење ни Г буквата не е останата!
За да не лапаат царини од ЕУ, ефтините срања хајсенс ги шиткаат баш под брендот на Горење...
Бтв, имам и нова правосмукалка горење од која сум презадоволен, ама.. "ја имам"

Нема втора класа, прва класа... не може една корпорација да биде најдобра во се!
Посебно не ако направиле (што би рекле америте) diversification, па почнале да се буричкаат и во индустрија кај што ни искуство имаат, ни па можат клучни компоненти да произведат!
Така е скоро за сите. Примерот ми беше само дека и од точка 2 или 3 кинески бренд, може да очекуваш лош производ.

Инаку ја имам Беко 10 години скоро комбиниран, и нејќе да знае.. ти имаш Горење.. како ќе се погоди.
Ама на статистика од "ја имам" не можеш да судиш цел бренд, кога и од Беко, а посебно па од Горење сите плачат!
Од Горење ни Г буквата не е останата!
За да не лапаат царини од ЕУ, ефтините срања хајсенс ги шиткаат баш под брендот на Горење...
Бтв, имам и нова правосмукалка горење од која сум презадоволен, ама.. "ја имам"
Има и втора и трета и 6та класа. Секој од производите не произведува исто за даден пазар.

Во некои држави инспекциите, контролите се строги и ригорозни, некаде не. Во некои држави потрошувачите имаат права и пласирањето на срање продукт би направило да бидат непрофитабилни на тој пазар. Како ќе начекаат.

... ај фирми на бренд фржидери со шкљ компоненти, ќе се расипе ќе се купи друг, што со производи од познати фирми што ќе предизвикат рак, ќе речеме од една обична бела пудра во која имало загадување (азбест ли?)а предизвикало рак кај корисниците, пудра Џонсон и Џонсон, бренд, не е шала, а вие па за еден фрижидер.

... ај фирми на бренд фржидери со шкљ компоненти, ќе се расипе ќе се купи друг, што со производи од познати фирми што ќе предизвикат рак, ќе речеме од една обична бела пудра во која имало загадување (азбест ли?)а предизвикало рак кај корисниците, пудра Џонсон и Џонсон, бренд, не е шала, а вие па за еден фрижидер.
Ниеден талк не е 100% чист од азбест, без разлика дали е Џонсон или Монсон.

Во последно време во бебешките пудри пишува дека нема талк туку дека пудрата е врз база на пченка.

Не ти е баш до крај изгуглано ова биџонсице :нинџ:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom