Првата реченица беше прашање.освен првата реченица која ја скратив
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Првата реченица беше прашање.освен првата реченица која ја скратив
изследването дава данни за централните балкани а не само за пиринска македонија.па и во пиринска македонија са живели траки а не пеласги или както после се наричат македонци.централни балкани това е бугарија.оти ние сме во централните балкани разположени като регион.смолјаните са словенско племе.нема значение каков ни е генот тракијски татарски пеласгијски или не знам каков оште.сега ние сборуваме словенски език и сме част от народите които наричат народи от словенската група.не е запазен ни прабугарскиот език ни тракијскиот ни пеласгијскиот език.Tocno deka ima pelazgiska krv vo Bugarija, koga tamu ziveat pirinski Makedonci i etnickite makedonski narodi kako smoljanite.
Ako samo 12% ste turci-bugari, oti togas se vikate bugari?![]()
Го читаш ли ти насловот на темата...за татаризмот има милион теми, ај сиктер од овде...изследването дава данни за централните балкани а не само за пиринска македонија.па и во пиринска македонија са живели траки а не пеласги или както после се наричат македзонци.централни балкани това е бугарија.оти ние сме во централните балкани разположени като регион.смолјаните сасловенско племе.нема значение каков ни е генот тракијски татарски пеласгијски или не знам ксаков оште.сега ние сборуваме словенски език и сме част от народите които наричат народи от словенската група.не е запазен ни прабугарскиот език ни тракијскиот ни пеласгијскиот език.
Jas nego ne go mrzam, go zalam.
Intelektualniot kapacitet mu se vide kolkav e, isto kolku i negovata prostotija, no si stana prof. blagodarejki na rodninskite vrski.
A prikaznata za tepackata jas ja znam poinaku; toj i zenata mu ja tepale drugata zena.
P.S. ti da ne si licno Frcko? :kesa:
Првата реченица беше прашање.
нема значение каков ни е генот тракијски татарски пеласгијски или не знам каков оште.сега ние сборуваме словенски език и сме част от народите които наричат народи от словенската група.не е запазен ни прабугарскиот език ни тракијскиот ни пеласгијскиот език.
спокојно не се секирајте че ние имаме докази че имаме и македонска (пеласгијска)кр'в па вие немате докази.Го читаш ли ти насловот на темата...за татаризмот има милион теми, ај сиктер од овде...
Пијавици.....колку ли ве плаќаат да следите дали негде кај нас ќе се појави зборот бугарија, татар и слично..... и одма да улетате како пијани кокошки.спокојно не се секирајте че ние имаме докази че имаме и македонска (пеласгијска)кр'в па вие немате докази.претензии за древната македонска историја немаме.прав си че не е во темата това.казах това на шега оти не вервам дека со таквизи изследванија се доказва етнически произход.:smir:
откри америка со ова изследване.нашето турско малцинство е от потурчени бугари а не са етнически турци.затова и имаме прилика со нашето турскоезично малцинство а не со турците от турција или централна азија.това го казвам не аз а великијат везир мидхад паша."Our results
showed that Bulgarians and Turkish minority in Bulgaria have no differences in genotype and allelic
frequencies of SNP in the 3'-UTR of the IL-12 p40 gene. Genotype distribution in the group of
Bulgarian citizens was: AA (61%), CA (32%) and CC (7%). The observed allelic frequency of “A” -
0.77 for Bulgarian citizens- was similar to frequencies reported for other Caucasian populations." -
GENOTYPE AND ALLELIC FREQUENCIES OF A Taq1
POLYMORPHISM IN THE 3’-UTR OF THE IL-12 p40 GENE IN
BULGARIANS
L. Miteva* , S. Stanilova
Department of Molecular Biology, Immunology and Genetics,
Faculty of Medicine, Trakia University, Stara Zagora, Bulgaria
A еве ти погоре од ваш институт, ДОКАЗ за вашите кавказки гени (турски, татарски, монголски, сеедно е).
АЈ СИКТЕР ОД ТЕМАВА СЕГА, татарче едно
сам може да прочетеш думите му че живеештите над 1 милион мохамедани сред б'лгарите в дунавскија вилает са потомци на б'лгари об'рнати в изслјамаМидхат паша. Последнијат, в својата статија „Турција: Минало, настојаште, б'деште“, публикувана в'в френското списание „Научен преглед за Франција и чужбина“, No 49, 1878 г., с. 1152, пише:„„П'рво трјабва да се има предвид, че между б'лгарите, к'м които се пројавјава толкова жив интерес, има повече от един милион мјусјулмани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мјусјулмани не са дошли от Азија, за да се установјат в Б'лгарија, както се вјарва повсеместно: те са наследници на потурчени б'лгари, приели ислјама по време на завоеванието и след това. Те са синове на тази страна, на с'штија народ, излезли от с'штите социални слоеве. Между тјах има и такива, които говорјат само б'лгарски.“
Jas nego ne go mrzam, go zalam.
Intelektualniot kapacitet mu se vide kolkav e, isto kolku i negovata prostotija, no si stana prof. blagodarejki na rodninskite vrski.
A prikaznata za tepackata jas ja znam poinaku; toj i zenata mu ja tepale drugata zena.
P.S. ti da ne si licno Frcko? :kesa:
Јасно ти е тебе дека тој е јавна личност...па брат има норми на однесување на јавни личности.неговата простотија, Што има тоа врска со професијата ?:smir:
Јасно ти е тебе дека тој е јавна личност...па брат има норми на однесување на јавни личности.
Само луѓе?.....па врз основа на нивното однесување се гради мислење за сите нас.А и јавните личности се само луѓе...:wink:
Само луѓе?.....па врз основа на нивното однесување се гради мислење за сите нас.
Е сега баби и жаби....Саркози пијан, трезен, не го продавал на пазар францускиот идентитет, а овој нашиот (фрцко) мртов ладен го прави тоа.ОК, се сеќаваш кога Никола Саркози на прес конференција излезе мортус пијан ? Колку тоа негативно се одрази по него, а колку воопшто по нацијата ? Мува не ги лази...![]()
Е сега баби и жаби....Саркози пијан, трезен, не го продавал на пазар францускиот идентитет, а овој нашиот (фрцко) мртов ладен го прави тоа.