Фрчкоски веднаш ќе го решел прашањето за името

• Креатор на темата Креатор на темата Marski
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека навивам за Македонската позиција,од проста причина што мене не ме интересира што рекла Бакојани ама ме интересира дали земјата ќе влезе во ЕУ со зачуван јазик,идентитет и неповредено име.Иако според мене предлогот Северна Македонија е далеку подобар од оној БЈРМ како што тврдат некои грешката на Киро Фиромски и Б.Ц.

Значи ти си застапник на идејата на Фрчковски,името да се смени по секоја цена?! Како што ја реши мистеријата со атентатот на Киро Глигоров така ке го реши и овој проблем,ке прифати пораз и прикривање на некои факти ама тоа веке е стара приказна...

според мене предлогот Северна Македонија е далеку подобар од оној БЈРМ како што тврдат некои грешката на Киро Фиромски и Б.Ц.

Убо ти велат, лагата која се обидуваш да ја лиферуваш тука ќе ви се освети на изборите. СДСМ јасно се става на грчка страна и ги брани грчките бои.

Менување на исконското име Македонија во "Северна Македонија" значи бришење на македонскиот народ и идентитет!! Ние сме Македонци, ние не сме Северномакедонци који зборуваат северномакедонски јазик.

Крај краева, Македонија е вечна, НАТО и ЕУ сигурно дека не се, крајот им се надзира. Исто и на вас.

претседателот, макар би го изгласале и Обама, нема никаков мандат ниту законски пат по кој он би го решил прашањето на името. името на државата не е во ингеренција на претседателот.

како фрчко ќе го решел? бидејќи е супер-фрчко :) спајдер-фрч или банана-фрч?
ќе изеде банана и ќе го реши името?

многу замараат. фрчко еднаш го реши името, го реши и киро, го реши и уставот... ама за да не дореши ќе почека до неговото преминување на другион свет.

Убо ти велат, лагата која се обидуваш да ја лиферуваш тука ќе ви се освети на изборите. СДСМ јасно се става на грчка страна и ги брани грчките бои.

Менување на исконското име Македонија во "Северна Македонија" значи бришење на македонскиот народ и идентитет!! Ние сме Македонци, ние не сме Северномакедонци који зборуваат северномакедонски јазик.

Крај краева, Македонија е вечна, НАТО и ЕУ сигурно дека не се, крајот им се надзира. Исто и на вас.

Убаво кажано,само би било уште поубаво доколку власта се сложува со твоето мислење,а не да ми мрчи окулу некакви “мали отстапки“ кој на крај се сепак во спротивност со твоето размислување.:toe:

Власта да не се сложува со мене и со мислењето на народот досега ќе бевме Северна Македонија и Северномакедонци. Ниедна власт не е безгрешна; кога греши ја корегираме. Но на власт не смее да биде човек или група луѓе кои се залагаат за промена на името. Капиш?

И што да коментира човек на ова. Па ако има ингеренции а фала богу нема, ќе го продаде името дур си рекол пиксла, тој своето презиме за без пари го смени или му додаде друго. Ма нема да му ја мисли ни секунда само да му е полн џебот со алтани од “европска грција“. Зошто не треба да се живее во минатото - како што милуваат да речат соросоидиве, а парите не вредат во минатото туку во сегашноста.:toe:

me cudi EDNA RABOTA ako ovaj vasko gligorijevik E progrcki orientiran A IMA SIZOFRENIJA dali i drugite so slicni stavovi KO NEGO se????

POLITICARI KAKO FRCKO:LUBCO I BRANE BI JA PRODALE I DUSHATA NA DJAVOLOT.
NEZNAM NAVISTINA SHTO SE DAVA TOLKAV PUBLICITET NA TAKVI BITANGI I HOSHTAPLERI.
PUSHTI GI NEKA SI ODA GOTOVI SE GOTOVI.:toe:

Леле како би го убил! Крв срдена дебам! Кој му дозволи бе него да се кандидира, кај собра тој 10 000 гласови? Кој будала му потпиша, нека се јави одма! Се нанервирав у курац

Леле како би го убил! Крв срдена дебам! Кој му дозволи бе него да се кандидира, кај собра тој 10 000 гласови? Кој будала му потпиша, нека се јави одма! Се нанервирав у курац

Партиските војничиња на СДСМ кои не ја гледаат најдобрата опција за нив и општо за Македонија трчаа по општините да се потпишат него.Ете тие ги направија тие 10.000 или 13.000 незнам точно колку беа!

А дека тој одма ќе го решел проблемот за името...Не се ни сомневам.Ќе го даде како што го даде фраерот со едно око со привремената солуција ФИРОМ...Иста багра се тие бре...Од папата Б.Ц па се до Рада и Бучко.
Другата страна не е дека е многу подобра од нив ама сепак имаат барем малце партиотизам во нив и не се продадоа за една посрана и вештачки направена заедница НАТО,а се надевам дека и нема ни за ЕУ.

Менување на исконското име Македонија во "Северна Македонија" значи бришење на македонскиот народ и идентитет!!

Па нели според вашата аграрна логика името е сменето или уште поточно не сме Македонци него ФИРОМЦИ?Или сега ќе ги демантираш сопартијците дека името е променето?Баш ме интересира твојот одговор на овие 2 прашања.

Значи ти си застапник на идејата на Фрчковски,името да се смени по секоја цена?!

Пак ќе те прашам и тебе,нели е името променето бре?Нели сме ФИРОМ?

Па нели според вашата аграрна логика името е сменето или уште поточно не сме Македонци него ФИРОМЦИ?Или сега ќе ги демантираш сопартијците дека името е променето?Баш ме интересира твојот одговор на овие 2 прашања.

А јас ке те прашам тебе,кој не крсти БЈРМ,ние народот или политичарите што беа тогаш на власт,Глигоров,Црвенковски,Фрчковски...Ке беше тоа само привремено,само за ООН ама сега се прашувам под поимот привремено колкав временски рок тие подразбирале,одовде до вечноста а можеби и назад? :raz:

ne e be brat so se odnesuva domene jas sum makedonec i site ostanati na forumov a ti ako si firomec e toa si e tvoja rabota i na tvojot papa BC

me cudi EDNA RABOTA ako ovaj vasko gligorijevik E progrcki orientiran A IMA SIZOFRENIJA dali i drugite so slicni stavovi KO NEGO se????
LOL LOL LOL:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Шеќеринска креваше сукња за да го натера Груевски на дуел.Фрчко навредува за да го натера Иванов на дуел.Па има некој нормален во оваа анти-македонска партија???:tapp:

Има, не им се дозволува да дојдат до врвот. Ако се продолжи вака, и тој квалитет што остана во пониските слоеви во партијата ќе си замине.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom