Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е Америка, ТоБ, B&H се мошне фина продавница, посебно ако некаде у близина на Њу Јорк имаат диливери за 2 дена :) Ако е Велика Британија... хух...
Па го прашав еднаш не ми кажа али пошто вели чек на 1000 долари... мислам дека е америка

Па го прашав еднаш не ми кажа али пошто вели чек на 1000 долари... мислам дека е америка

Не сум во Америка, во Арапските држави сум. Работата ми е таква што не сум на едно место, туку патувам често во тој дел. Е сега не знам кој им е филмот со цените, но според коментари од сите што ги познавам тука, сите ми препорачаа да не купувам од тука.

Сликите што би се сликале со апаратот не би требало да бидат којзнае колку професионални. Најчесто би се користеле за на Фејсбук и во извештаи. Фирмата плаќа, друг некој ќе слика, а во меѓувреме апаратот ќе е со мене. Затоа и лично се ангажирав, да најдам нешто за што ќе можам да ги оправдам парите, и плус нешто што ќе можам да си користам у слободно време. ;)

Уф, фала на исцрпниот одговор. Во глобала тоа ми беше и муабетот, дека највеќе би се сликало во затворени простории (ретко надвор). Комбинацијата што ти ја препорачуваш, дали има шанси да се земе за до максимум 1000$?

Nikon d3300 e dobar za takvi raboti :)

Дали може некој со искуство да ми каже колку добар е Canon Power Shot A3400.

Можда не е за тука ова, али не најдов друга тема:

Имам ваква камера:
jvc_everio_hd40.jpg

Чисто аматерска, за домашна употреба. Ама не ја користам и безвезе ми стои у фиока, каде би можел да ја продадам, ако воопшто купува некој нешто вакво? :unsure:

Можда не е за тука ова, али не најдов друга тема:

Имам ваква камера:
jvc_everio_hd40.jpg

Чисто аматерска, за домашна употреба. Ама не ја користам и безвезе ми стои у фиока, каде би можел да ја продадам, ако воопшто купува некој нешто вакво? :unsure:

Кажи кој модел поточно,дали снима хд,и колку би ја продал?

258.png

продавам држач за фото апарат, висина 15см,горниот дел лесно се ротира, одличен квалитет 250 денари

Читајќи по темите за фотографија, гледам дека неколку души го имаат канон 600д.
Дали би го препорачале како прв ДСЛР за некој ’понапреден’ аматер? :)
Ако да, зошто да? Ако не, зошто не?
Гледам дека Никон д5100 е ривалот на овој модел. Имаше тема на форумов за споредба на овие 2. Дали вреди да се трампа малце подобра фотографија за многу подобро видео? ( Иако нема да се користи многу за видео)
Сакам да слушнам ваше мислење.
Однапред ви благодарам!

Го имам D5100 и неможам да кажам лош збор за него. Апаратот е и за понапредни корисници, има ист сензор како D7000 единствена маана ако може да се каже дека е маана е тоа што телото на апратот нема ауто фокус, што значи дека ќе треба да користиш леќи со ауто фокус вграден во нив. Денес скоро секоја леќа која се произведува има вграден мотор за АФ така да затоа реков дека и не е некој недостаток. За квалитетот на сликата смешно е да се зборува зошто мислам дека во таа класа на апарати Никонот е најдобар. Понапредните аматери па дури и луѓе кој посериозно сликаат го користат D7000 и апрати во таа класа. Разликата меѓу D5100 и D7000 е и тоа што во D7000 немаш влегување во мени да наместиш ISO што пак овозможува побрза работа(5-6 секунди :)). Разликите се тие, јас ги имав истиве дилеми пред да го купам апратот и од денешна гледна точка гледам дека не погрешив но изборот е твој ;) Здравје кога ќе осетиме дека сме надминале аматерско ниво ќе собираме пари за фул фрејм пошто тоа е стварно надградба ;)

Читајќи по темите за фотографија, гледам дека неколку души го имаат канон 600д.
Дали би го препорачале како прв ДСЛР за некој ’понапреден’ аматер? :)
Ако да, зошто да? Ако не, зошто не?
Гледам дека Никон д5100 е ривалот на овој модел. Имаше тема на форумов за споредба на овие 2. Дали вреди да се трампа малце подобра фотографија за многу подобро видео? ( Иако нема да се користи многу за видео)
Сакам да слушнам ваше мислење.
Однапред ви благодарам!
Не е само до видеото. Штом си понапреден аматер, сигурно ќе сакаш да купиш и некој објектив.
Со Никонот со осуден на китот, или евентуално уште еден. Ем се скапи, ем се ретки (никој од моите другари не користи Никон - па не можам да се сменам), ем како што пиша членот погоре телото нема ауто-фокус :)

Не е само до видеото. Штом си понапреден аматер, сигурно ќе сакаш да купиш и некој објектив.
Со Никонот со осуден на китот, или евентуално уште еден. Ем се скапи, ем се ретки (никој од моите другари не користи Никон - па не можам да се сменам), ем како што пиша членот погоре телото нема ауто-фокус :)
Јас Уште од старт го сакав канонот, само сакав да слушнам уште некое мислење. Ако станува збор за купување, која ми е најдобра опција при купување на нов апарат? Грција, ибеј, пиксплус, анхоч нептун и остали...?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Јас Уште од старт го сакав канонот, само сакав да слушнам уште некое мислење. Ако станува збор за купување, која ми е најдобра опција при купување на нов апарат? Грција, ибеј, пиксплус, анхоч нептун и остали...?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Ако одиш во Грција имаш кеш да фукнеш, земи си од таму (ќе ти испадне поефтино, ем ќе ти вратат данок).
Ако зимаш од Македонија, мислам дека цените се сегде синхронизирани. Така да, барај варијанта со картичка (на рати) ако ја имаш таа можност.

Јас ја земав 600-ката од ОНЕ, имав можност на рати...

дечки кај мене опадна купување DSLR на старо со кеш.(економска криза јбг)
затоа ке си земам на ново на рати со картичка
буџетот ми е ~20000
во тој буџет ми е canon 1100D
го гледав и 600D али одскочува од цената многу 10000+, што предложувате

Да почекам т.е. се стиснам некако со пари или 1100Д е ДОБАР избор за почетници

дечки кај мене опадна купување DSLR на старо со кеш.(економска криза јбг)
затоа ке си земам на ново на рати со картичка
буџетот ми е ~20000
во тој буџет ми е canon 1100D
го гледав и 600D али одскочува од цената многу 10000+, што предложувате

Да почекам т.е. се стиснам некако со пари или 1100Д е ДОБАР избор за почетници
1100 е добар апарат, а за стискање и чекање з пари само ти си знаеш, ако има во тебе фотографска жичка, и со 350Д и со 1100 и со 600 Д.. ќе правиш интересни фотографии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom