Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
се ќе ти “влече“ пристојна фотка за тие пари (канон или никон) проблем ќе биде ноќна фотографија, тешко дена ноќна улична ќе направиш со неа (со луѓе) пошто над ИСО 400 сликите губат на квалитет, деталите се губат, чудни мрљи се појавуваат... али ако земеш трипод, наместиш апаратот ои нек слика неколку секунди - ќе бидат убави и таквите.Со ниет сум да земам дигиталка ама не DSLR првично ради буџет пошо се стварно над ниво - од 10 000ки нагоре, додека мојот скромен џеб не трпи нешто изнад цифра со четири нули, значи до 9000 е возможно. Ги разгледав прво можностите и вака онака еден модел на Nikon ми фати око - поточно се работи за моделот L310 од Coolpix. Ама ете има и други слични модели и брендови на кои налетав, така од Sony DSC-H300B ми фати око па сеа сум во двојба... Не знам за Canon пошо глеам по ценовниците рипање на цени од 7900 следниот модел е 12 000, што ми е чудно. Исто да прашам колку да се поуздам на самсунгот, дали вреди, исто и за Fujifilm некој сличен модел како Никонот погоре?
Зошто ми е ваквиот фотоапарат, најмногу за улична фотографија (добар зум), некое асално макро и да можам не многу добри ама солидни слики да правам ноќе. Не ми треба нешто uber јака фотка да влече, ама пристојна за тие пари и таа консталација.
Никон L320 има тро појќе ширина, појќе зум и појќе отвара блендата од Канон ѕх160[DOUBLEPOST=1398191430][/DOUBLEPOST]
големинта е битна? пошто на одмор подразбира плажа купаќи и се шо носиш на плажа - во една чанта да собереАј предложете некое апаратче, ќе биде користено само на одмори, не барам нешто wow, буџетот е максимум 15 000 ден, битни ми се две работи, убава чиста слика и солиден блиц.