Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Продавам Nikon D40x 10.2MP

Продавам ,

Nikon D40x 10.2MP Digital SLR Camera with 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor Lens

Мемориски картички : SD apacer 2 GB 60x , SD integral 1 GB 133x

Читач на картички genie pq 1

Циркуларен поларизатор Hoya 52mm ........................................ 500 евра

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED

UV филтер Hoya 52mm .................................................. ................. 200 евра

Контакт : 075 44 00 77 , Нина

Attachments

• nikond40x.jpg
    nikond40x.jpg
    29,2 KB · Прегледи: 4
  • nikon55200-big.jpg
    nikon55200-big.jpg
    30,2 KB · Прегледи: 4
Ви ги избришав мислењата...срамота:( Димитар друже друг пат два пати мери еднаш сечи. Може да се продолжи со дискусијата, иако сум малце заинтересиран за Nikonот.
Иначе ај да си прашам:)
Nikon D80 со 50mm фиксен објекив да не има некој? Или само body D80?

please odgovor

Decki aj ve molam za sovet
Canon A580 so 8mp i 4op.z
Canon_Powershot_A580_1.jpg
samsung%20nv%2015.jpg

ili Samsung NV15 so 10.1mp i 3po.z jas sum za Canonot samo me dvoumi tipceto vo Germanos mi vika baterijata drzi pola den,dali nekoj znae dea mi kaze dali e vistina i uste nesto ako znaete da mi kazite sto znaci fps-movie ne znam sto e toa fps,inace znam deka Canonceto e pojako so optickiot samo nemam informacija za ISOto kolkavo e pa nekoj ako znae,pls fala pozdrav:helou:

samsung%20nv%2015.jpg

ili Samsung NV15 so 10.1mp i 3po.z jas sum za Canonot samo me dvoumi tipceto vo Germanos mi vika baterijata drzi pola den,dali nekoj znae dea mi kaze dali e vistina i uste nesto ako znaete da mi kazite sto znaci fps-movie ne znam sto e toa fps,inace znam deka Canonceto e pojako so optickiot samo nemam informacija za ISOto kolkavo e pa nekoj ako znae,pls fala pozdrav:helou:

Вака да ти кажам тоа fps значи frames per second, што повеќе тоа поарно, најчесто на дигиталните фотоапарати иди негде до кај 30 мислам.
Инаку канонот вади многу подобра слика од самсингот, имам искуство и со канон и со самсунг, и канонот е многу подобар од страна на оптика. А за батеријате нема врска тоа пола ден, тоа не е мибилен па пола ден трае. Зависи колку сликаш и како сликаш. Се разбира ако штракаш фотки со блиц, може после 100 фотки да ти се истроши, инаку најчесто трае 150 до 200 фотки барем така знам можи да сум грешка.

super,fala mnogu,i jas bev za Canon samo mi padna cudno za baterijata malce,da ti kazam i ne mi se veruvase ama aj rekov da prasam,fala fala pozdrav:helou:

samsung%20nv%2015.jpg

Мислиш тој продавачо разбира нешто, канонот користи АА батерии па ако си купиш појаки (2500mAh) ќе ти трат поќе. Плус времетраењето на батерија кај фотоапарат не се мери во минути и саати туку во сликани фотографии. За овој модел на канон со добри батерии и без блиц декларирано е околу 500 слики.
п.с. Совет плус, размисли си за канон А570IS или канон А590IS слична е цената со А580 а добиваш оптичка стабилизација.

Dino thanks,za informacijata i za sovetot,ke te poslusam sekako,pa i ne e nekoja razlika vo cenata..:pipi:fala i pozdrav

За оние со поплиток џеб (како мене ;_;), што е така подобра опција меѓу квалитет и цена, како за аматерски фотографии?

За оние со поплиток џеб (како мене ;_;), што е така подобра опција меѓу квалитет и цена, како за аматерски фотографии?
А колку е плиток тој џеб? Имаш апарати значи зависно од цената добиваш максимум квалитет за тие пари. Тоа значи дека неможеш да бараш нешто ептен повеќе од апарат од 5000-7000 денари разлика, ствар на бренд е само. Како подобро ќе ти биде испрезентиран апаратот. Направи еден избор од 5-6-7 апарати па стави го па ќе го намалиме на два три и понатаму е веќе твоја работа:)

KodakEASYSHARE C713

7.0 MP camera for prints up to 20 × 30 in. (50 × 76 cm)
3X optical zoom lens
2.4 in. (6.1 cm) indoor/outdoor color display
Digital image stabilization
High ISO, up to 1250
HD still capture
Video with sound and print options

img_39761_easyshare_c713.jpg
Добар е овој за аматерска и секојдневна употреба?

Одличен апарат за секојдневна употреба:) зимај си го и создравје да го сликаш:)

Ихаа незнаев дека толку брзо ќе најдам. Фала па коа ќе бапнам слики од одмор вамте тамте у пс ќе стаам на форумов некоја :)

А овој?
ffective pixels 8.0 million
Image sensor 1/2.5-in. CCD; total pixels: approx. 8.28 million

Lens
3x Zoom-NIKKOR; 6.3-18.9mm (35mm [135] format picture angle: 38-114mm); f/3.1-5.9; 6 elements in 5 groups; Digital zoom: up to 4x (35mm [135] format picture angle: 456mm)

Focus range (from lens)
60cm (2 ft.) to infinity (∞); Macro close-up mode: 10cm (4 in.) to infinity (∞)

Monitor
2.5-in., approx. 230k-dot, wide viewing angle TFT LCD with anti-reflection coating

Attachments

• nikon-coolpix-s210.jpg
    nikon-coolpix-s210.jpg
    130,4 KB · Прегледи: 92
Многу е тенок и нестабилен за сликање, треба ептен да го пазиш, а вака е ок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom