Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ваков има сестра ми, ама уште не сум и купил ричарџабл батерии па да го штракам и јас.
Инаку сплет на околности доведе до ваков апарат во мојот дом. Точкест донт џаџ ми. :)

и тебе ти се допаѓа?
како камерче?
за канонот занм дека се многу јаки и овој шо ми го предложи ама мене ми треба со онаква батерија на полнење не да работи на АА батерии. и кај канонот сите шо се убави на изглед и со убава батерија се околку 17 оо па нагоре

Вака прво за Sithlord супер е предлогот што ти го даде точкест, јас само ќе ти надополнам со Canon A650 IS 31 000 е исто сосе ддв во сите салони кај што можеш да најдеш канон . Тука се негде за перформанските само најдоброто кај Olympus е што скоро ич не ги трошат батериите.

А Бојан мој предлог е да си земиш канон оти имам фотографирано со самсунг и не сум задоволен ич слаба оптика имат .

СаНсунг е шит, ама сплет на околности, јебига. Ако ја раскажам целата приказна Точкест ќе ме кара :pos:
И троши АА батерии сансунгоф. Се ќе морам да опрчам уште 1500 за такви баКтерии.

Тончи абе знаеш апарат ко апарат, ако е за штракање низ дома за слави празници родендени и апарат со филм ќе врши работа нели....само што сега зависи од тоа колку се разбирањата на купецот за апаратите нели:)
Значи самсунг лупа мега пиксели и некои луѓе онака се палат на тоа, за жал....Ама кога ќе видиш апаратот немал оптички зум сатурацијата на сликата е во минус и уште триста глупости ќе се фатиш за глава....
Нема везе мојот предлог беше тој затоа што дечкото размислува меѓу самсунг и самсунг.

Другарици и другови, се мислам што апарат да земам, па би било фино некој што е запознаен со темата да ми помогне во изборот.

Имам буџет од некои 500 евра, т.е. околу 30тина илјади денари.
Нешто фино, што попрофесионално и мање идиот-френдли.

Sith

точкест ти предложи Olympus SP-500, скап е за можностите шо ги нуди, за тие пари, види си ти на странава http://www.nevada.com.mk/ шо можиш да си порачаш пример Fuji FinePix S8000fd е околу 20000 плус ддв а од олимпусо е 5 пати поарен.

Да беше до мене, ќе го земев ова бебенце-
camera-front-angled.jpg

http://www.dcresource.com/reviews/canon/digital_rebel_xti-review/index.shtml

Canon Digital Rebel XTi

За жал, немам пари.

Ова ми звучи добро за нешто мање кеш - Fujifilm FinePix S9600

4008-FujiS96003quart.jpg

Ефтино, квалитетно и ружно. Ако некој имал искуство со Фуџифилм фамилијата нека сподели.

Sith

Ако некој имал искуство со Фуџифилм фамилијата нека сподели.

Јас пред 5-6 години.Траеше цели година ипол,и при сликање нешто се зезна т.е. едно минијатурно делче испаднало само од себе,и поправката кошташе пола апарат и си купив Никонче. Иначе сликите беа феноменални (додека работеше лол).

Мој совет-што и да шравиш НЕМОЈ Фуџи - Никон или Сони,нормална цена и прилично квалитетни. Девојка ми зема ваков http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=11592&pq-locale=en_US од Америка,а и у грчка не е скап околу 220 евра,а фотките се одлични,и користи SD картичка и обилни батерии.Многу солиден апарат.

Супер фотоапарат е Fuji-то супер опци има нешто подобри од олимпусот , ама во нешто е и полош. И јас кога земав фотоапарат ми предлагаа фуџи , ама некако се преголеми. Оптиката му е супер, за макро и шрок агол. Ама технолошки не се нај нај . Онака немат многу дополнителни работи за да ти го олеснат фотографиранјето и да ја направат фотографијата по средена. Односно многу повеќе се ојдени на хардвер отколку на софтвер , што е навистина подобро. Ама ако имаш доволно искуство, не е проблем ке се снајдиш со фуџито. Прекрасен фотоапарат е за понапредните корисници.

Мој совет-што и да шравиш НЕМОЈ Фуџи - Никон или Сони,нормална цена и прилично квалитетни. Девојка ми зема ваков http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=11592&pq-locale=en_US од Америка,а и у грчка не е скап околу 220 евра,а фотките се одлични,и користи SD картичка и обилни батерии.Многу солиден апарат.

Кодак се многу повеќе онака вкрај аматерски, за по профеионално нешто како што бара тој не е кодак.

Moj predlog e Sony DSC-W85. Slikite gi vadi vo HD ima golem display I mislam deka go ima vo Germanos so cena od 18.000
6t032fq.jpg

E pa sony to kako so kazav slabi se so оптиката, на софтвер се повеќе фрлени, не вади кузнеј какви квалитетни фотки, за истите пари Olympus SP550 вади многу подобри фотки и има значително подобра оптика

E pa sony to kako so kazav slabi se so оптиката, на софтвер се повеќе фрлени, не вади кузнеј какви квалитетни фотки, за истите пари Olympus SP550 вади многу подобри фотки и има значително подобра оптика
Efe ja iam Sony DSC W80 optikata ne e kiznaj kolku jaka (3x Optical zoom), ama mislam deka e dovolna za nekoj normalen aparat.
i kolku mu e optikata podobra na toj Olympus SP550???

Olympus

zoom wide 38 mm
zoom tele 380 mm
10 pati opticki zoom

Sony

Zoom wide 35 mm
Zoom tele 105 mm

3 pati opticki zoom

Да сте попаметни, наместо овие кибритчињава, ќе си купите вистински апарат за 350 евра, Nikon 8800 :)

Efe ja iam Sony DSC W80 optikata ne e kiznaj kolku jaka (3x Optical zoom), ama mislam deka e dovolna za nekoj normalen aparat.
i kolku mu e optikata podobra na toj Olympus SP550???

Ах деца, деца. Квалитетна оптика незначи само колку X оптички зум, се мисли и на искривувања кои ги прави леќата, дали верно ги доловува боите на линиите со голем контраст и други вакви специфични параметри.

Tokmu taka, koga stanuva zbor za OPTIKATA ne e kolku povekje raspon tolku podobri tuku obratno. Na primer SONY ima Carl Zeiss koi se so vrven kvalitet, a Olympusot ima NEGOVI lekji koi vadat mnogu "purple fringing", ne deka kaj sonito ja nema taa pojava no e znacajno pomala. i drug primer: kaj DSLR sistemite poskapi se onie objektivi koi imaat sto pomal raspon (28mm, 50mm, 300mm...) Vo muabetov tocno e samo deka Olympusot ima povekje ZOOM od SONY-to (proveri cena)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom