Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
SAMSUNG DIGIMAX ES-65
PANASONIC DMC-FS42EP-S
PANASONIC DMC-FS42EP-K
NIKON COOLPIX S3000

Canon PowerShot A3000IS

Се двоумам меѓу овие дигитални камери. Кажете ми кој е најдобар и зошто..фала :)

Од сите горенаведени апаратчиња кои чинат претпоставувам под 200 евра, Најдобар е Canon PowerShot A3000IS. Наследник е на серија квалитетни point n shot апаратчиња.

Самсунгот, тој модел на го најдов на dpreview.com
Панасоник има квалитетни модели но не и горенаведените.
S серијата на Nikon треба да се избегнува доколку се бара квалитет, само на изглед е убав.

Од сите горенаведени апаратчиња кои чинат претпоставувам под 200 евра, Најдобар е Canon PowerShot A3000IS. Наследник е на серија квалитетни point n shot апаратчиња.

Самсунгот, тој модел на го најдов на dpreview.com
Панасоник има квалитетни модели но не и горенаведените.
S серијата на Nikon треба да се избегнува доколку се бара квалитет, само на изглед е убав.

Да цените се од 7000-10000 ден. Најскап е канонот, претпоставувам и најдобар. Знам не би можела ништо подобро за тие пари.
Поздрав!

За [FONT=&quot]NIKKOR AF-S DX 18-55 VR потполно нов под гаранција, покрај што се продава, можна е и замена за фиксен AF 35 или 50mm f/1.4 или f/1.8. Тел.071/960-607
Поздрав!

[/FONT]

ајде вака сега,изгледа утре ќе го дадам никонот л110 и планирам нешто профи,canon 1000d kit 18-55mm ми е во план 420 евра нов,некоја друга попаметна идеа за тие пари или поефтино ама добро ако има некој нека пише?
фала однапред!

абе овој канонот 1000д изгледа нема ИС на објективот што го даваат кит за 25999,некоја идеја нешто попаметно па макар и на старо???

Знае ли некој нешто за Nikon s1000pj

s пред бројките означува style. Преведено со други зборови, значи апаратот е личен, ептен личен, ама има мал и неквалитетн сензор, а нема ни нешто посебно широк или длабок зум, батериите служат за 100-200 фотки, после тоа мора повторно полнење.

Поарно земи си Canon од Powershot серијата.

s пред бројките означува style. Преведено со други зборови, значи апаратот е личен, ептен личен, ама има мал и неквалитетн сензор, а нема ни нешто посебно широк или длабок зум, батериите служат за 100-200 фотки, после тоа мора повторно полнење.

Поарно земи си Canon од Powershot серијата.

А што значи буквата L пред бројките?

Life и ако некогаш имаш некој денар повеќе убаво би било и P Performer или Performance не сум сигурен. Иако во класата на P canon и lumix со своите еквивалентни модели се многу подобри.

дај кажете некој ако знае кај може да се најде canon 1000d со 18-55мм ама да има стабилизатор овие у генел и пксплус се без ИС?

Дома имам еден Canon A460 што воопшто не го користам,а има само 100-150 фотографии,фотографирано со него...За која цена би можел да го продадам ?

Продавам Sigma 105mm macro za Nikon
нова во одлична кондиција користен 3 месеци, преостаната гаранција 7 месеци
цена по договор.
Контакт : e mail - filip2x@yahoo.com
скајп : fliximk

Продавам : Olympus Sp 510 UZ
7.1 mpx 10x opticki zum (ekvivalenten na 38-380mm na modelite 35mm ) 6.4cm/2.5” LCD ISO 50-1600 + 1 Gb XD memory card
цена: 7000 денари

http://www.panasonic.com/apps/match-maker/assets/pdf/camcorder/SDR-SW21.pdf

Не е баш фотоапарат меѓутоа мислам дека можете некој совет да ми дадете за камерава, во Македонија ја има SW20, ама јас ќе планирам да си ја земам оваа, понов модел и накако поубава ми е, а од прилика цената е иста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom