Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Canon XSi (450D) V.S. Nikon D60?

Мислам дека канонот 450d има подобар сензор, и други карактеристики од никон d60 . Тончи мислам дека има 450d или let3 . Ќе ти објаснат подетално.
Инаку има понова верзија од 60 ката тоа ти е d5000 .

Канон 450 (покрај то што имам таков) канонот има подобри каракмтеристики подобар процесор подобар кит објектив, повеќе АФ точки, live view, АЕВ, подобри бои, поголема резолуција....

CMOS vs CCD
може е прашано ова ама cbf да барам :)
едит: што е Pixel density...

CMOS vs CCD
може е прашано ова ама cbf да барам :)
едит: што е Pixel density...

Јас напишав еднаш за тоа, воглавном ии едниот и другиот имаат свои мани и свои предности, али како заклучок (да не се замараме со начин на работа на едниот и другиот, дизајн и карактеристики) најголем дел (речиси сите) дигитални апарати од ПРО серијата имаат ЦМОС сензори , додека ЦЦД оди во пониските класи на ДСЛР како и во просумер и поинт енд шот.

Фуџи има добри резултати со ЦЦД во про апарати али тие користат два ЦЦД сензори во апаратот (серија Ѕ (2, 3, 5)) и радо би имал таков апарат али само заради динамика на бои и слики при слабо светло.

SONY DSC-H20
sony-cybershot-dsc-h20.jpg

NIKON P80
p80-nikon.jpg

Кој од овие два и зашто? Предности, недостатоци, импресии.... фала :)

SONY DSC-H20
sony-cybershot-dsc-h20.jpg

NIKON P80
p80-nikon.jpg

Кој од овие два и зашто? Предности, недостатоци, импресии.... фала :)

Никонот е во многу работи подобар, прво битно според мене има подобар сензор , плус има 2.8 за разлика од сонито 3.5, друго имаш повеќе зум на никонот, исто можиш да правиш долга експозиција до 8 секунди со никонот, следно подобро макро има. Послаба страна на никонот му е што неможи толку јако видео да снима како сонито.

Толку од мене :smir:

Nikon P80 повеќе не се произведува

Ima na ebay na staro, ama neotpakuvani.

Зборот ми беше дека од двата понудени апарати едниот е модел кој повеќе не се произведува. Ако е за половни јас би зел ДСЛР Канон 20Д има до 250-300 евра со се објектив.

Кој ми е најдобар избор на апарат до кај 250 евреи? (не е битно стар-нов)

Сакам нешто слично на тие два претходно што ги наведов. Предност имаат оние со поквалитетно видео снимање.

луѓе ај малце помош...сакам да го зиам никон л100 или л110 или некој сличен на нив од тој модел али да нее повеќе од 15000 за на екскурзија ми треба....и уште едно прашање кажетеми дека е на 4 аа батериии како се трошат батерииве како иде споредба литиумска со обичниве ....фала

луѓе ај малце помош...сакам да го зиам никон л100 или л110 или некој сличен на нив од тој модел али да нее повеќе од 15000 за на екскурзија ми треба....и уште едно прашање кажетеми дека е на 4 аа батериии како се трошат батерииве како иде споредба литиумска со обичниве ....фала

Земај го одма л110 , за тие пари нема да најдиш подобар во таа класа :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom