Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Никон Д70 скоро нов на 3000 окидања, со Никкор 1.8 Д објектив, 270 еур :) ...

Малце ми е чудно со апаратот, Никон Д70 се појави на пазар во 2004 и мислам дека се правеше некаде до 2006, апаратот е добар но сепак (спрема мое мислење) технологијата му е 10 години стара. Тука мислам на сензор, процесор, електрониката, ИСО осетливости.... таа технологија брзо напредува, секоја нова генерација носи нешто поново подобро а камоли во некои си 5-6 генерации

Да во право си, тоа е стар модел, еден од помалите тела на Никон и има само 6.1 мп, одамна е излезен од производство иако на ибеј се продаваат и нови тела ...и грешка имам направено, не 270 еур туку 220 (430 лева) комплет со објектив+додатоци го земав :) ...нормално, новите се многу по напредни, имаат подобри функции и можности. За почеток е добар, за 2-3 години апгрејд со нешто подобро, како Никон д700 или 7000 :)
Највише за да можам да ги сликам моите изработки го земав, пред тоа не ни знаев што е дслр. На почеток не знаев да сликам и ништо не разбирав во фукции...не дека и сега се разбирам :)
Кога сликав со моето идиотче, секогаш се чудев како сликите на некои се заматени во позадина и се гледа само предметот напред, а на мене цела расфрлана соба со алишта ми се гледа....после дознав дека тоа се вика доф, па фокус и така лека-полека, почнав да учам по нешто...ама треба уште да се учи :)

Prvo pozdrav do site, bi sakal da kupam dslr kamera, stvarno ne se razbiram nesto mnogu no izborot mi padna na dve kameri. Sony A58 i Nikon D3200, dvata se so 18-55mm objektiv, cenata e slicna, Nikonot e nekoi 1500 denara poevtin. Znam deka se so slicen kvalitet i deka licen izbor e presuden, koga gi zedov dvata da gi probam primetiv deka malku povece mi odgovara raspored na komandite na Sony, podobro mi "lezi" vo racete, a znam deka kaj nas pretezno se koristi Nikon i Canon pa me interesira mislenje, sugestija od nekoj postrucen od mene, a takvi se poveceto od vas ovde....
Јас би одел со Никон, тој е добар апарат а подобар му е сензорот од сонито (посебно во услови на слабо светло кое секогаш ќе ти притреба) како и подобра за мене барем слика и во бои и во динамика

Јас би одел со Никон, тој е добар апарат а подобар му е сензорот од сонито (посебно во услови на слабо светло кое секогаш ќе ти притреба) како и подобра за мене барем слика и во бои и во динамика

Fala puno brat,
Najverojatno i deka ce bide Nikon, samo se nadevam deka ce stignam da go zemam po cenata sto ja ima sega, na nekoja promocija se D3200 izleguva okolu 20 000 denari a D3100 okolu 14 000, steta e da se ispusti...
Fala uste ednas

Fala puno brat,
Najverojatno i deka ce bide Nikon, samo se nadevam deka ce stignam da go zemam po cenata sto ja ima sega, na nekoja promocija se D3200 izleguva okolu 20 000 denari a D3100 okolu 14 000, steta e da se ispusti...
Fala uste ednas
дали се цените со објектив?

Здраво.

Сакам да си купам некое апаратче,а неможам да се одлучам што би зел.
Видов повеќе апарати низ продавнициве во Скопје, и има доста евтини, а прилично се солидни за цената доколку се користат за секојдневна употреба.
Значи сакам да купам апаратче до 4.500 денари. Потребно ми е блицот да не ме ослепува навечер до толку, и да вади солидни слики преку ден и навечер. Значи, да прецизирам дека сакам апарат кој ќе го извлече максимумот во квалитет за таа цена.
Она што некои луѓе ми го предложија беше Nikon Coolpix L26, Nikon Coolpix L27, Nikon Coolpix S2500, Samsung EC ST 77.
Што мислите за овие? Имате ли некој друг предлог?

Благодарам.

Здраво.

Сакам да си купам некое апаратче,а неможам да се одлучам што би зел.
Видов повеќе апарати низ продавнициве во Скопје, и има доста евтини, а прилично се солидни за цената доколку се користат за секојдневна употреба.
Значи сакам да купам апаратче до 4.500 денари. Потребно ми е блицот да не ме ослепува навечер до толку, и да вади солидни слики преку ден и навечер. Значи, да прецизирам дека сакам апарат кој ќе го извлече максимумот во квалитет за таа цена.
Она што некои луѓе ми го предложија беше Nikon Coolpix L26, Nikon Coolpix L27, Nikon Coolpix S2500, Samsung EC ST 77.
Што мислите за овие? Имате ли некој друг предлог?

Благодарам.
Моделите во тој ранг на цени се најосновните. И тука нема многу место за некои добри резултати. Е сега меѓу нив споредено јас најпрво би го избрал Ѕ2500, па 26 и 27, а од Самсунг би зел фрижидер а не апарат

Ако може @Let 3 ми пратиш порака пошто јас прво не можам. Сакам да прашам за ДСЛР камера нешто ама не сакам јавно да е, од оправдани причини.

п.с. нема да ти се пуштам, без гајле :icon_lol:

Ако може @Let 3 ми пратиш порака пошто јас прво не можам. Сакам да прашам за ДСЛР камера нешто ама не сакам јавно да е, од оправдани причини.

п.с. нема да ти се пуштам, без гајле :icon_lol:
а оти да ти праќам порака ако не мислиш да ми се пушташ ??

ПС
ти пратив порака

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 101886 Прегледај го приврзокот 101885
Se odluciv za D3200 i go zedov, ja ne se razbiram mnogu, ama super izgleda, e sega kolko e dobar fotografot t.e ja, toa e drugo prasanje...
Со арно да те служи, ко Летчо шо ти кажа, фати сеа научи ја базата од книга, па експериментирај. Без овие две ништо не праиш.

Добар е апаратот, почни да го учиш и него и техники на фоографирање, не останувај на аутоматско.
Со арно да те служи, ко Летчо шо ти кажа, фати сеа научи ја базата од книга, па експериментирај. Без овие две ништо не праиш.

Fala, pocnav vece poleka koga imam vreme da isprobuvam i ne mi odi loso, barem taka mi izgleda, na pocetok spansko selo, sega vece mozam da se snajdam kolku tolku, ako "glavam" negde Let 3 ce te zamaram malku so prasanja na temava, :) pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom