- Член од
- 15 ноември 2022
- Мислења
- 79
- Поени од реакции
- 80
Не сум фан само ти ја кажувам целата ситуацијата затоа што јас не ја гледав како тебе на ТВ таа сезоната, а и сите до сега почнувајќи од 2019. Значи според правилата од 2019 вика: ВОЗИЛАТА КОИ НЕ СЕ НАОЃААТ НА СВОИТЕ ПОЗИЦИИ СЕ ДОЛЖНИ ДА ГО ПРЕСТИГНАТ БЕЗБЕДНОСНОТО ВОЗИЛО И ДА СЕ ВРАТАТ НАЗАД ВО КОЛОНАТА (извор: Правилник на ФИА за 2019/21). Е сега тие беа возилата што го претекнаа и се си беше на место, а Маси се знаеше дека ќе си оди бидејќи му беше завршен договорот. Макс ќе освои титули исто како и Луис, Шумахер затоа што тој е таков материјал. Човекот беше спремен од Катар со приватниот авион да дојде до Милтон Кејнс во симулатор и цели 12 часа да ја анализира Џеда кој беше за една недела и тоа го правеше така до четвртокот кога мораше да се оди за Џеда и во Џеда го наместија Валтери да намалува за да може да смени Луис, а на крајот кога ја враќаше позицијата Макс овај идиотот го удри намерно и доби казна за СПРОТИВНО НА ПРАВИЛНИК од 5 секунди затоа што не му ја вратил позицијата. Го заборави и првиот круг во Абу Даби кога овај кретенот излета од патеката и не му ја врати позицијата. Напишав во претходниот текст дека Луис го викаа да менува ама овај не одеше и му се случи тоа што треба како карма за Силверстон, Монца итн.Не сум коментирал да навлагам у дискусии и расправии ама другар... ок е да си фан, ок е да сакаш некого повеќе од другите... ама дај бе бидете ртеални. Кои одлуки биле на место?
Ама џабе, тука очигледно сте попалени по 1 шофер и џабе ќе се објаснуваме.
Ако истата ситуација беше обратна... мајко мила... тоа ќе беше тешка драма. Цел свет ќе го ругаше црњата.
Ама дека е Макс, ок е, све е дозволено. Мораше да освои, јбг.
Ова ти е во нивните правила и регулации во таа година:
А на трката донесоа одлука:
Ако било се легално:
1. Немаше да го избркаат Маси
2. Немаше на ново да ги пушуваат правилата за да не дојде до иста ситуација
И како заклучок во нивни списанија:
Max’s championship is official, but the procedure was judged to have been mishandled.