Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зашто е тимски спорт а не индивидуален. Дел од натпреварот е и развој на болидот и моторот, иновација итн.. Затоа има и две титули и две табели, една за возачи, друга за конструктори.Пратам онака формула чат пат и никогаш не ми било јасно едно нешто.
Зошто не направат сите да имаат исти болиди, по јачина, по гуми по не знам ти што, па да се види кој е најдобар.
според кловнот Биното и Тото ова било доволно за пола секунда предност да им ред бул пред другите.
Безразлика. Затоа постојат тие правила. Пишува во објавата дека ако не бидат жестоко казнети која е поентата на правилото? Сите ќе надминуваат.
![]()
Martin Brundle dissects Red Bull's Formula 1 cost cap controversy and says FIA punishment must 'hurt'
With Red Bull now confirmed to have breached Formula 1s cost cap, Sky Sports F1s Martin Brundle says the FIA should crack down and show consequences are going to hurt; Red Bull, who insist they have followed financial rules, are not believed to have overspent by muchwww.skysports.com
It has been reported that Red Bull are £1.8m ($2m) or less over the budget cap, which debuted in 2021 to level F1's playing field.
Како бе не се знае што е, надминале буџет над дозволениот лимит, потврдено од неколку извори. Што мешате баби и жаби, ова е просто ко два и два. Сега читам гласини демек ги истрошиле на кетеринг тие пари, па океј е треба да им се прости![]()
Рече може да се добие до пола секунда предност и тој коментар се однесуваше на 4 милиони а не 2. Иначе интересно е како сите станаа инженери и експерти за финансии одеднаш, па сега знаат што точно може да направи еден тим со 2 милиона рецимо.според кловнот Биното и Тото ова било доволно за пола секунда предност да им ред бул пред другите.
Како се демантирав, саракстичен бев ако не примети. Официјално е дека надминале буџет и нема никакво нагаѓање во тој дел, не знам што е толкава дискусија и зошто сакате на некој што прекршил јасно поставено правило да му простат.незнам што да ти кажам кога ништо не е официјално нагаѓате само, сам се дементираш у 2 реченици...
Како се демантирав, саракстичен бев ако не примети. Официјално е дека надминале буџет и нема никакво нагаѓање во тој дел, не знам што е толкава дискусија и зошто сакате на некој што прекршил јасно поставено правило да му простат.
Зашто ова е дијаметрално различна ситуација oд таа како што веќе кажав и претходно. Да не почнуваме сега офтопик теми. Овде имаш јасно поставено правило, со фактичка бројка која не смее да се надмине.сакаме за сите да биде исто, ако на ферари му простија 2019, зашто сега да не им простат на РВ?