Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Којзнае колку се препотува цигото секад кога треба да го помине Алонсо :ROFLMAO:

Верстапен каква класа покажува секоја чест. Јес да има најбрз болид моментално но и возачот е на друго ниво за сите други моментално. Никад се незна во иднина но мислам дека се огромни шансите за неколку години да го сметаме за ГОАТ.

не ми е верно дека ова беше грешка. Намерно влезе така надевајќи се дека Алонсо ќе се повлече.

Само се надевам дека господинот @mkgunner ужива во оваа нечесна и покварена доминација на сељакот и плачко - Макс Верстапен!
Немам ништо видено, читам Алондо и Хамилтон имале контакт, по иљадити пат.
Btw треба сеа ја да се послужам со вашата логика дрка болидот на Верстапен вози сам, тој само седи во него?

Немам ништо видено, читам Алондо и Хамилтон имале контакт, по иљадити пат.
Btw треба сеа ја да се послужам со вашата логика дрка болидот на Верстапен вози сам, тој само седи во него?
So bilo sto iskreno, me zanimase samo dali se uste gledas posle kurchot od prvite 2-3 trki.

So bilo sto iskreno, me zanimase samo dali se uste gledas posle kurchot od prvite 2-3 trki.
Немам време не сум во МК, за разлика од вас ја кажав зошто го поддржувам Леклер сезонава тоа што Ферари не се кадарни е нивни проблем.

Можеби топ 3 изјави на Алонсо е ова :D
Мхм па и во топ 3 дебилни изјави да речеме, за 7кратен шампион ваков без респект муабет да извадиш е прилично ниско. Али нема везе и нандо си ги има своите трауми од минатото.
Од друга страна многу интересно е како почна да се величи безгрешноста на Макс и како се што прави е генијално, зрело и шоферски, Хамилтон до скоро ова кога го правеше, беше само ради болидот.
Гледам се преќутува моментот кога Мах се пожали дека се губи смешно многу време, кога не го пројде Перез така лесно... што да беше еден друг пилот у прашање, ќе се испишеше цела страна за како се плачело и слично :D
Нема везе де, лицемерие е темава најчесто, се зависи од тоа кој кого колку хејта и кој за кого навива.
П.С. Да и јас сметам дека Макс е најсилен шофер моментално и е заслужено да е на врвот.

Мхм па и во топ 3 дебилни изјави да речеме, за 7кратен шампион ваков без респект муабет да извадиш е прилично ниско. Али нема везе и нандо си ги има своите трауми од минатото.
Од друга страна многу интересно е како почна да се величи безгрешноста на Макс и како се што прави е генијално, зрело и шоферски, Хамилтон до скоро ова кога го правеше, беше само ради болидот.
Гледам се преќутува моментот кога Мах се пожали дека се губи смешно многу време, кога не го пројде Перез така лесно... што да беше еден друг пилот у прашање, ќе се испишеше цела страна за како се плачело и слично :D
Нема везе де, лицемерие е темава најчесто, се зависи од тоа кој кого колку хејта и кој за кого навива.
П.С. Да и јас сметам дека Макс е најсилен шофер моментално и е заслужено да е на врвот.
Јас не се срамам да го пишам ова што се збореше за Хамилтон. Врати се неколку страни поназад ќе видиш дека во претходните трки го осудив тоа што Макс беше пропуштен од Чеко.
Да освои титула Макс сезонава ќе ми биде ептен драго, ама и наредна исто. После тоа ако гледаме само доминација негова ко што гледавме за Хамилтон, пак ќе ги вртам истите муабети. Не сум хардкор фан и да терам еден возач да е само шампион. Сакам тркање и сакам неизвесност до крај на сезона, нешто налик лани. И годинава ќе беше добра ако Ферари не кикснуваа па Леклерк беше исто на врвот.

Изјавата на Алонсо си е на место, 7 кратен шампион што е научен само од пол позиција да трга :D :kuracc:

Изјавата на Алонсо си е на место, 7 кратен шампион што е научен само од пол позиција да трга :D :kuracc:
Интересна е изјавата ради нивното ривалство и за хејтерите на Хамилтон уште повеќе. Иначе Хамилтон возеше во Ф1 и пред да биде во Мерцедес, имаше победи и титула и тогаш. Иначе од тие 100 и кусур победи речиси пола му се кога не стартувал прв. За шоу добра изјава али технички, за кур не му ја бива изјавата зашто се виде колку фрустрација извираше од него, као ми се собираше па дај конечно да се изјаснам да изнакажам што ми тежи години уназад.

Хамилтон како вистински професионалец си призна грешка. Алонсо уште има трауми од 2007.

не е никакво лицемерие, факти лани иако имаше најдобар болид под притисок се изгуби 5 убитачни грешки направи, Макс еднаи тоа у квалификација.
На 24 години созреа, Хамилтон матор човек искусен уште неможе факинг Алпин да претица без да удри....

Секој табор си има своја "објективност".

Хамилтон има повеќе победи коа не стартувал прв од Алонсо вкупно. :kafence:

Salty е Алонсо коа е у прашање Луис, веќе видено и ништо ново.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom