Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Ни претстои одлична сезона од тркачки карактер, и ужасна во поглед на ганер. Ќе го читаме цела година со канцерогениве постови.
У 7 кој јунак ке стане во недела да гледа?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Секој. :icon_lol:

Хамилтон со дубакот вади повеќе од максимум, полош болид од Хаас имаат, а Верстапен го јаде од Леклер како Лиса Ан во најдобри денови. Цела Кајгана навивавте против седум години бе внучко, коса ви попадна :pos: едвај дочекавте со триста дубари да изгуби титула Хамилтон и таа што ја доби на поклон љубимецот ваш тешко дека ќе ја одбрани, нема мозок даго победи Леклер.
Cekaj sea za Mercedes si i deka se slabi godinava si za Ferrari deka se bolji od Max...

Au sto stori svetov....

Cekaj sea za Mercedes si i deka se slabi godinava si za Ferrari deka se bolji od Max...

Au sto stori svetov....
Не е он за Ферари, само за било кој освен Макс. Минатата трка Чеко ко освои пол се радуваше исто, а Ред Бул е. :pos: Битно Макс да не е.

Не е он за Ферари, само за било кој освен Макс. Минатата трка Чеко ко освои пол се радуваше исто, а Ред Бул е. :pos: Битно Макс да не е.
OK razbiram ama za Ferrari be? Pa kakov supporter e na Mercedes cim malce mu se prai kejfot ako zel Ferrari mesto Max :vozbud:

Kojznae kolku mu go ima poremeteno centarot za navijanje zadnjata sezona :vozbud::vozbud::vozbud:

Ja kao Ferrari fan ova odnesuvanje ne go razbiram

OK razbiram ama za Ferrari be? Pa kakov supporter e na Mercedes cim malce mu se prai kejfot ako zel Ferrari mesto Max :vozbud:

Kojznae kolku mu go ima poremeteno centarot za navijanje zadnjata sezona :vozbud::vozbud::vozbud:

Ja kao Ferrari fan ova odnesuvanje ne go razbiram

Има два типа фанови - едните навиваат за тимови, другите за возачи. Јас на пример отсекогаш сум навивал за Ферари, без разлика кој вози за нив. Он веројатно навива за Хамилтон како поединец, а не за Мерцедес.

Има два типа фанови - едните навиваат за тимови, другите за возачи. Јас на пример отсекогаш сум навивал за Ферари, без разлика кој вози за нив. Он веројатно навива за Хамилтон како поединец, а не за Мерцедес.
Има и трети, некои што почнале да навиваат ради произведувачи т.е. јас :D Почнав да навивам за нешто што го носи знакот Мерцедес уште во 1997ма, тогашниот Вест Мекларен Мерцедес. Али обично после тоа сум станал голем фан и на тие шофери, првично Хакинен, па Кими што многу ме разочара кога отиде во Ферари и одма почнав за Хамилтон да навивам кога покажа од прва сезона дека може да се носи со Алонсо.

arsenal mu izgubija od brajton, kosa mu padna titula nema da vidi, ne mu zameravajte neka naviva za mercdes i ferari pa i meklaren ako se sredat

За колку време на overtake fans излегува цела трка? Сакам утре да изгледам реприза, евентуално некој друг линк некој да сподели?

За колку време на overtake fans излегува цела трка? Сакам утре да изгледам реприза, евентуално некој друг линк некој да сподели?
Провери во темава вториот линк од првиот пост, мислам доста брзо искачаат:

Да не барам години наназад какви мелтдауни имаше овде, колективни самоубиства како "циганот" имал среќа, од с'клет имаше периоди на такви днопертизи да не ти се верува и сега истите се изненаѓени :pos:.

Незнам што не е јасно, ја навивам за Хамилтон не навивам за Мерцедес, нити за Ферари, нити за било кој. Од моментот кога Монтоја се повлече навивам за Хамилтон, тоа е многу подолго од цела гледачка Ф1 кариера на поединци на форумов. Во момент кога тој нема доволно добар болид секој страствен навивач би поддржал било кој што би му ја одземал блатантно украдената титула на лигушот Макс, апсолутно небитно кој е во прашање. Ова го пишувам за неколку овде на форумов што останале објективни, а на вас мнозинството фанбојс на Макс немам ниту причина, ниту потреба уште помалку намера да ви толкувам.
И да, за разлика од вас не сум печурка што никнува само кога ви одговара резултатот како изминативе 7 години, такво лицемерие не е својствено за мене, тоа ваљда досега требаше да ви биде јасно.
Автоматски споено мислење:

arsenal mu izgubija od brajton, kosa mu padna titula nema da vidi, ne mu zameravajte neka naviva za mercdes i ferari pa i meklaren ako se sredat
Ја мислам треба да смениш аватар од Кју Клукс Клан

Хамилтон со дубакот вади повеќе од максимум, полош болид од Хаас имаат, а Верстапен го јаде од Леклер како Лиса Ан во најдобри денови. Цела Кајгана навивавте против седум години бе внучко, коса ви попадна :pos: едвај дочекавте со триста дубари да изгуби титула Хамилтон и таа што ја доби на поклон љубимецот ваш тешко дека ќе ја одбрани, нема мозок даго победи Леклер.
Не знам како е изводливо да си фан на Ф1 тркање првенствено, а да сакаш било кој, макар и роден брат, да освои титула со сејфти кар финиш, најсериозно, на таква ланска сезона каква што прашање е дали некад во нашите животи ние ќе просведочиме, ти испаѓа дека сакаше сејфти кар финиш да гледаш, па тоа ќе беше епско фијаско за овој спорт после кое тешко дека истиот некад ќе се опоравеше, меме спорт ќе станеше инснтатно и за тоа ќе се збореше и у наредни 100 години.

Најсериозно, таква сезона ко ланската заврши онака како што и требаше да заврши, со директен дуел на двајцата најдобри, тоа е поентата на тркањето, а не 10 круга позади сејфти да возат и да си ја завршат така глатко сезоната. Може лошо беше изменаџирано тоа со заостанатите и требаше порано сите да поминат ама дека мораше да има тркање на крај, мораше, за доброто на овој спорт кој и онака низ годините трпеше миљарда критики дека станува досаден и невозбудлив, и популарноста му опадна бајаги. Можеш само да претпоставиш таков крај ако имаше, каков удар ќе беше тоа за Формула 1.

Никогаш не сум се обидел да ги рангирам актуелните возачи според тоа колку ги сакам / мразам, па ај да пробам да направам една листа:

ВОН СЕКОЈА КОНКУРЕНЦИЈА:
1. Алонсо

ГИ САКАМ И СЕ РАДУВАМ ЗА СЕКОЈ УСПЕХ:
2. Леклер
3. Рикардо
4. Норис
5. Перез
6. Сајнц
7. Окон
8. Магнусен

НЕУТРАЛЕН СТАВ, БУКВАЛНО СЕЕДНО МИ Е ЗА БИЛО КОЈ ОД НИВ:
9. Гасли
10. Албон
11. Расел
12. Тсунода
13. Жу
14. Латифи

НЕ ГИ САКАМ:
15. Шумахер
16. Ботас
17. Фетел
18. Верстапен
19. Строл
20. Хамилтон

У 7 кој јунак ке стане во недела да гледа?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Омилен термин ми е овој. Се мести аларм во 6:45, полека да станеш да се измиeш, да се свари турското иии lights out and away we go. Кога ќе се стиши првата бура се зима нешто за доручек и тоа е тоа. Во 9 веќе може да почне денот. Ако не се лажам едно време во 6 сабајле се возеше, тоа уште повеќе го сакав. Овие недели кога се вози австралија ми се најдолгите недели во годината.

Џабе 3 DRS зони кога никој како да не сака да проба да престигне. Чеко беше единствен.

Очајно лоша трка на Сајнц. Ама она што е приметливо оваа трка Мерцедес и Мекларен доста се поправија. Иначе Чарлс си вози своја трка. Пребрз е.
Автоматски споено мислење:

Не се дрогирај. Полош болид имале од Хаас. Секако. Расел го доминира циганот. Е до толку вади максимум он од болидот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom