Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
ако не е познат по чување гуми , значи незнае да ги чува? :pos: колку е глуп човеков:pos:

278996259_1307908183036541_8504832785979546238_n.jpg

:D:D:D

Досадна трка. Пола трка ја поминаа без DRS. Ни престигнување, ни бутур. Барем дожд да заврнеше во меѓувреме, па да им ги поматеше сметките на некои. Единствено интересно е што веројатно толку ќе биде од серијата од 11 трки по ред во бодови на Луис.

Вчера пишав денес пак.. збор да не слушнам дека Леклер е подобар возач од Макс!

Ocajno dosadna trka. Trebase drs da vratat ushte vo 15ti krug, ne znam shto cekaa.
Вчера пишав денес пак.. збор да не слушнам дека Леклер е подобар возач од Макс!
Vo red e ne mora da spamirash. Dolga e sezonata kje vidime koj e podobar vozac, samo ne zamaraj.

Леклер стварно ја усра, ама мислам дека на Ферари грешката беше поголема. На Скај Росберг е гостин, и вика: требаше да почекаат Ферари да видат дали предниот спојлер ќе издржи, мислам дека можеше.

Ама тоа е сега. Среќа е што успеа да продолжи, во секој случај.

Ocajno dosadna trka. Trebase drs da vratat ushte vo 15ti krug, ne znam shto cekaa.

Vo red e ne mora da spamirash. Dolga e sezonata kje vidime koj e podobar vozac, samo ne zamaraj.
Кој спам бе човече! Се читаш шо пишиш? Ова е за денешната трка, чиста возачка грешка и само се докажува дека не е доволно добар спрема Макс.

Досадна трка. Пола трка ја поминаа без DRS. Ни престигнување, ни бутур. Барем дожд да заврнеше во меѓувреме, па да им ги поматеше сметките на некои. Единствено интересно е што веројатно толку ќе биде од серијата од 11 трки по ред во бодови на Луис.
Не ми е јасно што направија со DRS-от, веќе во 20ти круг имаше можност да го пуштат. Не знам кој му беше филмот на директоров, ама скроз глупа одлука. Иако фан на Макс, сакав да видам некои битки меѓу него и Леклерк евентуално со Перез. Таму сигурно ќе имаше дуел.

Иако Макс тепаше, многу ми се досадни вакви трки што се решени веќе во прв круг и до крај еден возач ја води трката. Не е интересно. На страна ова, 1-2 победа на РБ доста добар викенд за нив и за Макс. Проблемот очигледно го имаат надминато, и капа доле за Адриан Њуи, човекот е мастермајнд. Ни proposing ни бутур се гледа кај РБ. Брзината ми се чини е на нивна страна, ама го јадат на свиоци во однос на Ферари. Штета за Алонсо, џабе има добри квалификации кога секоја трка му се дешава некоја глупост.

пс. Убаво беше да се гледа битка меѓу Мерцедес и Хонда пак сезонава, штета не беше со РБ туку со Алфа Таури :kuracc: И изгледа Мекларен се вратија :aplauz:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom