Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
тоа дека праеле нов мотор за една зима мало морген, ако така беше лесно мотор да се направи сите ќе праеја, поготово во ова време кај што моторите се научна фантастика. Видовме на Хонда што и се деси и колку време и требаше да го развие моторот

Епа или ептен блефираат или се стварно за нигде сезонава.

Јас мислам дека си припремаат терен за неуспехот што им следи сезонава. По логично ми е дека се насочени на развивање болид за следна сезона.

Јас мислам дека си припремаат терен за неуспехот што им следи сезонава. По логично ми е дека се насочени на развивање болид за следна сезона.
Се кладам дека пола тимови веќе ова го прават. Сезонава нека биде што ќе биде и ајт.

Се надевам дека ќе гледаме поблиску следење или тркање.

Си изгледав, ептен ми се бендиса. Иначе Тото многу конци влече за во иднина. Ако за 5 години да речеме Мерцедес се одлучат да се повлечат, Тото останува тука дефинитивно.

Не правам спојлери :pos:
Не сум го гледал Нетфликс серијалот ама...
Тото како да спрема терен со Строл (стариот) да прават тимиште од Астон Мартин во иднина ако Мерцедес се повлече за некоја година. Така некако ми изгледа :icon_lol:
Иначе Ф1 фанатик е Вулф, а се има и тркано како млад. Така да мотоспортовите му се во крвта и воопшто нема да ме зачуди ако го гледаме долго време низ paddock-от.

Btw
:LOL:

Абе дај не заебавајте со ова демек ФИА им наштетува на Ферари, до вчера у буквална смисла за јајца ги лижеа дур беа Жан Тод и Шумахер, сеа као демек контра Ферари се одело.

Океј, до некаде држи вода. Ама тоа беше пред 15години.

Океј, до некаде држи вода. Ама тоа беше пред 15години.
Јас овие плачења ги сфаќам само како очајнички обиди да се префрли вината кај некој друг. Ферари и нивните фанови треба да се запрашаат зошто немаат титула освоено веќе со години. Доминираа РБ, сега доминираат Мерцедес.
Ферари треба многу да работат за да направат некаков успех, а не да се плаче демек ФИА ги оштетува.

Јас овие плачења ги сфаќам само како очајнички обиди да се префрли вината кај некој друг. Ферари и нивните фанови треба да се запрашаат зошто немаат титула освоено веќе со години. Доминираа РБ, сега доминираат Мерцедес.
Ферари треба многу да работат за да направат некаков успех, а не да се плаче демек ФИА ги оштетува.

За ова си тотално во право. Ферари повеќе од 10 години не знае кај тера. Да не им беше тој хаос во 2007 и таа немаше да ја освојат. Со возачи како Алонсо, Кими, Ветел да не можат повеќе од 10 години да пркнат е срам ( ај донекаде 2-3 сезони се бореа до последна трка, и тоа најчесто со Алонсо ).

Меѓутоа не го менува фактот што последниве пар години на Мерцедес а и пред тоа на Ред Бул им беа „толерирани“ некои работи додека Ферари за секој протест или што и да направи нешто „иновативно“, во медиумите, еве не мора да речиме ФИА, е портретиран како негативец.
Али јбг, ваљда what goes around comes around.

Влегов во лигава. Првпат играм, ги прочитав правилата и бодувањето, па ќе видам како ќе иде :) Нека си возувкат тие што ги избрав, не верувам дека ќе праам некои промени :))

можеш три тима да си направиш ако сакаш

можеш три тима да си направиш ако сакаш

Да, ама поените не ги рачуна само од примарниот тим? Или зависи од сетинзите во лигата?

Која е поентата на правење 2-3 тима? Како би ги рачунал поените?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom