Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Da ne se svrtese Vettel (sto neli ne e mozno zosto e NAJSLAB) i posle problemov so motorot na Charles ke si zavrsese prv.

Не само двете реноа на Даниел и на Хулк туку и третото на Саинз во истиот круг се паркира ама тоа се дотркала до гаражата, симптоматично ова со Ренаулт
gi dupcat ovie od renovo, microsoft im e sponzor, im se apdejtuel u sred trka ... :pos:
kako samo tazno zgasnaa stvarno, nit lelek nit plac, samo mrtva tisina.

Ај ќе си речев една трка е, има шанси ќе се вратат Ферари, ама сеа еве трета ќе биде, не знам шо да речам, скептик сум и за годинава.

Најголем баксуз според мене е Авокадо, да му најдиме бајачка....

Колку и да е дудук Ветел, пак не ми е јасно како се изврте, па немаше ама баш никаков контакт со Луис, свиокот беше поминат, некои возачи и да сакаат и колку и да се трудат не можат толку да се извртуваат, и за ова треба вештина

Некој у Рено Shut Down all engines стиснал. :pos:

Da ne se svrtese Vettel (sto neli ne e mozno zosto e NAJSLAB) i posle problemov so motorot na Charles ke si zavrsese prv.
u nikoj slucaj ne mozes so sigurnost ova da go znaes, prvo, pred prvoto menuvanje na gumi luis bese pobrz na patekata i posle istoto i izleze pred nego, e sea tuka nemaa isti gumi i luis bese spor realno, posle vtoroto imaa isti gumi, i vo takva situacija luis pak bese pobrz i ne dozvoli ovoj da se odlepi, mozese da koristi konstantno drs iako vo eden moment izleta od patekata posle prviot obid da go pomine pa vetel se odlepi.
Kako i da e, ako nekoj nacekal kako se stopile tie 5 sekundi na vetel vo odnos na luis pred vtoroto vlaganje, neka pise tuka, toa e daleku pobiten moment i klucen vo vrska so vetel.

Ova e trka na ferari, i lani dominiraa ama i uspeaa 1-2 pobeda da imaat, sega edvaj podium iako ja povtorija dominacijata od lani vo kvalifikaciite. Imaat i te kako za sto da zalat, krivo mi e najmnogu za leklerk, ama ko sto rece i luis, ke dojdat mnogu pobedi od nego vo idnina, vikendov go izmoca vetel a na kraj so sjeban bolid si stigna i do podium, a istoto moze da se kaze i za minatata trka, barem u odnos na negoviot timski kolega iako potfrlija i dvata bolida.

Факт е дека Ферари требаше да го внесат Фетел пред Луис во бокс иако имаше 4-5 секунди разлика последните 4-5 круга исти им беа времињата, а гумите и на двајцата беа дотрошени и Луис во 1 круг стопи 2-3 секунди како ништо.

Ништо ново на запад Ферари тактички се дебакл од заминувањето на Шумахер.Смешка од тим на тактички план. Уште му вика на Леклерк топ сме ќе ја задржиме позицијата , да е жив и здрав РИкиардо што не го врати воланот и барем го видовме на подиумот момчето што извозе премангупски денеска.И да дефинитивно ова е последна сезона на Фетел во Ферари ако не освои по некоја неверојатна случајност.

Мое мислење дека ако лани Леклерк возеше Ферари, Итаљанците ке ја земаа титулата. Уште кога Ветел возеше за РБ последна сезона со Рикиардо се посомневав во неговата класа, сега се потврдува - тој не е иста класа со Луис и Алонсо

Рено ме изнандија, многу добар race pace имаа ама крајот...леле мајко, класика. Мекларен одлични, го нема Алонсо и одма напредок :P:P

Ферари не се Ферари ако не ја поебат некако, а Мерцедес не се Мерцедес ако не искористат максимум од дадената ситуација. Фетел е ментално мртов, сигурно се посрал кога го виде Хамилтон на ретровизор. Какви почетнички грешки прави братот од летоска навака леле мајко.
Жално за Леклерк ама во глобала доста добар викенд, се надевам дека ќе има добра трка и во Кина.

Штета за Леклер заслужи да победи ама то е немаше среќа, секоја чест и за Луис за сочувство кон него. Фетел :pos: какво германско педерче, по стоти пат руке дрхте во дуел, прати го бе во Торо Росо крв ли му е.ем после крив му е некој друг. Ако во Ферари сеуште му даваат предност во однос на Леклер се тотални идиоти

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Имало пичкарење пак, немаа муда отворено да му кажат, да го пројде ако е побрз

Имало пичкарење пак, немаа муда отворено да му кажат, да го пројде ако е побрз

Цигански работи пак изведуваат. Не ми е јасно зошто на толку воочлива ситуација кога сите гледаат дека е побрз и го има темпото сеуште го форсираат Ветел како 1-рв возач.

Мада очигледно е дека годинава особено првиве трки покрај тимови Ферари/Мерцедес и возачиве ќе се крчкаат меѓусебно - Хам/Бот, Вет/Лек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom