Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
image.jpg

Ферари се откажаа од сезонава очигледно.

Кај има да се уплати дека во трка ќе има "Hamilton is faster than you"[DOUBLEPOST=1538308877][/DOUBLEPOST]Бегаш 30 и кусур поени, во трка си пред Фетел и пак не му дозволуваш на Ботас да победи заслужена трка. Тешка мизерија и циганерија!!!

Последно уредено:
Зошто Ветел дозволи да биди минат од Хамилтон, се гледа дека Луис баш и не е побрз. некако многу лесно делуваше, не е ваљда до толку инфериорен Ветел ??????

Најјак возач Луис нема збор, Ботас на крај треба и еден трофеј за најверен слуга да добие а Фетел нека си ебе мајката, не знам што им е во Ферари земи избркај го.

Ферари како ферари, мувла екипа, и Мерцедес не се поарни откога замина Росберг, ф1 се помалце ми се гледа, што ако имаш две три екипи кои се борат за врвот кога гледаш прв возач и пиун, слуга покрај него. Фиа то треба да регулише ако сака спортов да биде интересен, да нема тимски наредби и секој за себе да си вози.

Дури сега снимка гледав од тркава и арно шо не сум ја глеал. Слабо некој коментари за Хамилтон и неговата "победа" очигледно и вас ве јаде срам коа ќе земеш туѓа победа. Катастрофа тим и карактер на Хамилтон.

https://thesportsrush.com/arrivaben...uventus-internal-politics-rampant-in-ferrari/
https://it.motorsport.com/f1/news/s...-simulare-ruote-sterzanti-posteriori/3186153/
Интересни работи се шушкаат во падокот, и со Мерцедес и со Ферари, особено за тоа како сега Мерцедес е побрз на патеката.
Дефинитивно на Ферари не им иде баш последниов период, а и интересна анализа...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom