Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Се почнува на сонце однсно на жешка патека, завршува на зајдисонце-ноќ веќе и постепено за време на трката се ладе патеката

Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоа е лошото арапите се глупираат малце ама тоа е се надевам на добра трка.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Среќа имаше Хамилтон денес со бебедносното возило кога излезе. Фетел беше на меки гуми а Хулкенберг на меки гуми го имаше најбрзиот круг.
Ако немаше безбедносно возило Фетел драстично ќе ја намалеше разликата и кога ќе беше Хамилтон ќе менуваше гуми, Фетел лагано ќе беше прв, па после само ќе останеше на менаџирање на гумите.

Интересно беше што сите претекнувања беа на истиот свиок, при кочење. Уште поинтересно беше што скоро и да немаше разлика со ДРС.

Изгледа DRS ќе нема голема улога оваа сезона поради големиот отпор на воздух на правци.
Да, се сложувам. На неколку наврати се примети ова при претекнување, а и последниве кругови кога Верстапен се жалеше на Грожјан мислам дека му сметал. Мене ми се свиѓа ова, затоа што сега за претекнување ќе треба поголема храброст, вака сите на ДРС се ослонуваа.

Среќа имаше Хамилтон денес со бебедносното возило кога излезе. Фетел беше на меки гуми а Хулкенберг на меки гуми го имаше најбрзиот круг.
Ако немаше безбедносно возило Фетел драстично ќе ја намалеше разликата и кога ќе беше Хамилтон ќе менуваше гуми, Фетел лагано ќе беше прв, па после само ќе останеше на менаџирање на гумите.
Во превод ке гледавме реприза од Мелбурн :D
Не знам иако сум за Ферари мило ми е нигњров што победи малце да се израмат да има тензија на прв свиок во Бахреин :D

http://mkformula1.blogspot.mk/2017/04/blog-post_13.html?m=1
Ако се воспостави востина и го изеде Ферари немиен, треба у знак на протест да возат со модифициран 2016 болид бидејќи и Мерцедес и Ред Бул имаа последниве 2-3 сезони некои "back-door" решенија а ФИА не реагираше посебно за притисокот на гумите а РБ мислам имаше некои аеро дтвари кои беа у сивата зона.

Не напишав тесно :D Мислев тенка работава за Ферари, ни блиску не е

После Хамилтон бил јак... Мерцедес се јаки тоа е факт!
Утре друга приказна ќе биде ако не потфрли Ботас на самата трка.

Така е од Ники Лауда кога возеше па наваму... Колата е све. Шоферите менливи. Јбг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom