Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Кими пред 2 трки кога го удри одзади Хамилтон коментиравте Така, арно му напраи, еби го црнецо све му еб.. ама сега кога Ботас удира одзади, викате, дисквалификација, удри го со камен Ботас, ботас дебил, крф му е... говедо, казна 1 трка, слуга финска....

:pos::pos::pos:
Не ме заебавај, му викаа hold position кога беше на пола секунда од Хамилтон и тој вика ок, денес Фетел веќе го помина овој му влегува, после тоа Рикардо го поминува овој не врти десно туку си тера право. Каде е тука фер плејот? Ботас е во Мерцедес слуга, газда му е Луис.

Кими пред 2 трки кога го удри одзади Хамилтон коментиравте Така, арно му напраи, еби го црнецо све му еб.. ама сега кога Ботас удира одзади, викате, дисквалификација, удри го со камен Ботас, ботас дебил, крф му е... говедо, казна 1 трка, слуга финска....

:facepalm::pos: иди залепи некоја плочка бе нетуку коментирај глупости

Абе јас се сложувам дека Ботас е крив и го претера и заслужува казна, али тие се коментарите од пред 2 трки и сега ........

Овој табак требало да се исклучи болидот на Ботас, вриштеше батхртштина:pos:

ај сеа фиа што оправдување ке извади да видиме типувам на лоши гуми неможел да закочи :)

Se e ok, Bottas e kreten, ama sto praime so Vettel sto se macese 30 lapa da go pomine? Kimi da bese na negovo mesto ja se kladam deka ke go projdese 4 pati ne ednas

Ботас и 20 додатни секунди казна да заработи, пак истата 5та позиција ке ја има.

Ферари и Фетел нека се збогуваат со титула ако вака пичкарски планираат да возат. Менува Фетел гуми, му се лепи на Ботас 2-3 круга и си се повлече до крај на трка, ќе го чекал у бокс да влага. Со ваков карактер нема титула.
Ботас идиот невиден стана на тркава. Преку кур ми е од Формулава со возач број 1 и број 2. Исто и кај Ферари и кај Мерцедес. Дај бре нека има 2ца исти возачи, по океј беше сезоната Хамилтон и Розберг него ли глупостиве што ги гледаме сега.

Удар од позади кога си со целосна должина пред него и контакт тркало - тркало не е баш иста работа. А и покрај тоа, што беше со инцидентот со Рикардо? Буквално во него идеше, плус потоа му викаат пушти го Рикардо од радио овој не. Кој му к*рац? Имаш 2 чисти инциденти целосно по вина на Ботас.

Иџе за Хамилтон навива[DOUBLEPOST=1532877367][/DOUBLEPOST]
Удар од позади кога си со целосна должина пред него и контакт тркало - тркало не е баш иста работа. А и покрај тоа, што беше со инцидентот со Рикардо? Буквално во него идеше, плус потоа му викаат пушти го Рикардо од радио овој не. Кој му к*рац?
Претера Ботас, шо е - е

Прво во бокс го заебаа Фетел (и Кими) па искочи позади Ботас, а после он сам се сјеба што не го помина одма.
Не ми се верува дека 30 кругови возеше позади Ботас кој што имаше далеку полоши гуми од него, а да го поминеше одма ќе го стигнеше Хамилтон 100%.
Нека се утепаат ферари, преголеми аматери се последнава декада и секогаш самите се сјебуваат.

На Ферари тактиката замислена и не им беше лоша, т.е. мислам и дека поовеќе од тоа не можеа што друго да прават, е сега они се заебаа што не го викнаа круг или два порано Ветел во бокс, малце и среќа немаа што Ботас направи најбрз круг баш кога влезе Ветел да мења гуми, доволно за да го заебе и да излезе пред него. Ветел носи кривица на секако што немаше муда да нападне 30 круга, со тактиката што ја имаа замислено Ветел ќе можеше да му намалува многу време на Хамилтон и да го стигне.
Ботас испонаправи глупости нема што многу да се коментира, не верувам дека нешто беше намерно, али требаше повнимателен да биде знаејќи во каква состојба му се гумите. Сигурно ќе јаде некаква казна.
Паузава е баш пред Спа, омилена стаза ми е таа, рано е да се збори али за таму типувам на Хамилтон.

Тоа е. Со ваков пичкарски пристап ни Ферари ни Ветел не заслужува титула.

Ветел ја заеба трката уште вчера кога наместо да притисни на квалификации тој се уплаши од дождот и заврши четврти со онака супериорен ферари

Има уште девет трки, ама за жал ми се чини оти тоа е тоа за Ферари. И оваа сезона изгледа е изгубена. Претходната трка фатални грешки, сега лош пристап. 24 бода веќе е солидна предност под услов барем на една трка на Хамилтон да не му се случи потоп.

Ботас испадна тешко говедо, заслужува сериозна казна за ова. Мада како што читам не е под истрага за ситуацијата со Фетел, само за инцидентот со Рикиардо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom