Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Најголем губитник од тркава Фетел да си прв и да бегаш 10сек и на крај да неможеш ни трети да завршиш треба да си ептен неискусен и торко.Почна доминацијата на Мерцедесот.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Како бе доминација на мерцедес ти од лани некоја трка да не гледаше

Најголем губитник од тркава Фетел да си прв и да бегаш 10сек и на крај да неможеш ни трети да завршиш треба да си ептен неискусен и торко.Почна доминацијата на Мерцедесот.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Нема никаква врска со неискуство и торко. Од кај да знае дека ќе има Сефти кар толку време? Од кај да знае дека Грожан е толку клуб сам да се избаци од трка?

Не може да се каже доминација бидејќи квалификациите друго покажуваат, може да се држи ферарито секоја трка, проблемот е во главата и кај Фетел и кај другите.

Ферариво ова година се многу моќни. Фетел треба да не се глупира многу зошто ако продолжи вака има да се прости од титулата порано отколку ќе очекува.

tabakot smesen bese samo so ona za krevanjeto na bolidot, koa spomna nesto u stil od POC pobrzo gi krevaat kolite u skopje : )))
ama fejlna mnogu so razlikata megu vetel i hamilton, aman, so godini e taka, prvo ide razlika od prv so vtor, pa na vtoriot so tretiot, a ne prviot so tretiot pobogu ...
pocna da panici problemi imal vetel, ok e.

Среќа во несреќа :icon_lol: Детето е неурачунливо - понекогаш. Ама ја призна грешката и се извини. Мислам дека доволно искуство собра и понатаму се помалку ке греши.

Го повлекувам изреченото после прошлата трка. Признавам кога ке погрешам. Малдонадо го замени Такума Сато на времето, сега имаме нов наследник на Малдонадо. Паметен учи на туѓи грешки, помалку паметен на своите грешки, Макс не спаѓа во ниту една од овие 2 групи. Ми е жал шо му ја уништи трката и на Даниел а беше конкурентен и со нови ултрасофт на 15тина кругови до крајот, се очекуваше нешто слично како на прошлата трка шо направи. И после големиот судар се заборава како пред промената на гуми го истурка Даниел во ѕидот кога овај го помина пред свикот и не му даде простор. А и реакцијата на Адријан Њуи по сударот... :facepalm:
Квјат помалку грешки направи а го вратија назад во Торо Росо, сега и на макс му се заканува слично.. Сајнц си ја чека шансата.
Штета и за Ботас, заслужи победа а му се деси шо му се деси не по своја вина а за Ветел не велам штета пошто за разлика од Ботас сам си згреши и пак да речам Алонсо со многу поинфериорен ферари на времето многу повеке испорачуваше за екипата од овај лигуш, а шо сакам до година Даниел да вози за Ферари и да му покажи на Ветел кај му е местото како шо го направи тоа кога за првпат дојде во РБ а Ветел 4кратен шампион во истата екипа..

И Рикиардо имаше мала вина за сударов, требаше да кочи порано, не знам како очекуваше да го мине Верстапен и да сврти на кривината со таа брзина

Се согласувам, поготово кога си знае со кој си има работа пред него, можеше да си вози до крај зад него и да си освои бодчиња али имаше време до крајот на правецот да кочи, и макс сеуште не беше почнал да кочи ама по се изгледа ја одзеде туражата за да го забави и Рикиардо, го намести во некоја рака ама пак ке речам овај 2-3 пати лево-десно го блокираше шо е забрането по договор меѓу возачите....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom