Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум на MaxTV не го гледав првиот тренинг но имало слика, а еве сега гледам за вториов пак има слика. Прашајте ги од телекабел зошто немало слика бидејќи од СК ги регулираа правата за Македонија за FULL пренос на F1.

Предност утре и на трката им давам на Лотус, поконкретно на Кими. Лани тимот покажа дека најдобро се снаоѓа и реагира на 'жешките' патеки, каде воздушните температури се преку 30 степени. Ништо поразлично не е ни годинава, слушнав дека денеска се покажале најдобро во трошењето на гумите. Лани во Бахраин фатија и двајцата подиум - ма да хиената Грожан сега тешко да го повтори тој резултат, со оглед на тоа дека тапа му почна сезоната и не е форма нешто.

Така да за во недела, Кими тип1 - Фетел тип2 - Мерцедес ќе потфрлат - ФС скриени фаворити за подиум:нинџ:

Предност утре и на трката им давам на Лотус, поконкретно на Кими. Лани тимот покажа дека најдобро се снаоѓа и реагира на 'жешките' патеки, каде воздушните температури се преку 30 степени. Ништо поразлично не е ни годинава, слушнав дека денеска се покажале најдобро во трошењето на гумите. Лани во Бахраин фатија и двајцата подиум - ма да хиената Грожан сега тешко да го повтори тој резултат, со оглед на тоа дека тапа му почна сезоната и не е форма нешто.

Така да за во недела, Кими тип1 - Фетел тип2 - Мерцедес ќе потфрлат - ФС скриени фаворити за подиум:нинџ:
Јас искрено очекував Грожан да созрее и да биде мегу првите 5-6 возачи сезонава, со оглед на тоа што има добар мотор...Ми стана еден од поомилените возачи со глупостите што ги правеше претходната сезона :icon_mrgr:

Мислам неправедно ги отпишувате мерцедесите од битката за подиумот, голем напредок имаат оваа сезона со двајца топ возачи....

Јас искрено очекував Грожан да созрее и да биде мегу првите 5-6 возачи сезонава, со оглед на тоа што има добар мотор...Ми стана еден од поомилените возачи со глупостите што ги правеше претходната сезона :icon_mrgr:

ne znam koj instruktor mu dal vozacka, sugurno si ja mava glavata od zid koga go gleda

ти брат мислам за Ферари навиваше така?
а дали ја гледаше Спа кога му го закачи на Алонсо и со тоа ја изгубивме титулата?
и кога секоја втора трка се чукаше

јас мислам дека оваа сезона го саботираат во сабота :)
му даваат послаб болид за да научи да вози во гужвите поназад и + да не му пречи на Кими и да не му одзема бодови

и јас сабајлето немав спортклуб на ТК и после 1-2 саати дојде,а СК + имав - педери едни
само ако нема квал и трка на СК.....:mad:

пошто ми каснеше :D (возот) сакам да му ја честитам победата на Ферари,не се свесни колку бев среќен а се надевам дека и Бахреин ќе тепаме
каков само старт имаа двата возачи,газат се пред себе :vozbud:
само оваа масата наместо на подиум да е тој тони ли тони во трките:mad: а јас мислев ен два ќе имаат:(
и време е и петел да се откажи еднаш два пати три пати......

термини за Бахреин ЏИПИ на Спортклубу (ама само ако се смилува телекабел)
оти кој ќе гледа на емтиви 1 кои ни прес не даваат на крајот од трката :eek:

http://www.sportklub.info/programska-sema
вака на СК има неколку репризи :cool:

sport-klub-programska-sema.jpg

20.04.2013

10:00 F1 Bahrain – Trening 3 DIREKTNO
13:00 F1 Bahrain – Kvalifikacije DIREKTNO

21.04.2013

10:00 F1 Bahrain – Kvalifikacije
14:00 F1 Bahrain – Trka DIREKTNO

22.04.2013

18:45 F1 Bahrain – Trka

24.04.2013

02:15 F1 Bahrain – Trka

-------------------------------------------------
Мото ГП
sport-klub-programska-sema.jpg

Subota 20.04.2013
19:35 Moto GP USA – Kvalifikacije Moto 3 DIREKTNO
20:30 Moto GP USA – Trening Moto GP DIREKTNO
21:10 Moto GP USA – Kvalifikacije Moto GP DIREKTNO
22:05 Moto GP USA – Kvalifikacije Moto 2 DIREKTNO

21.04.2013
18:00 Moto GP USA – Trka Moto 3 DIREKTNO
19:20 Moto GP USA – Trka Moto 2 DIREKTNO
21:00 Moto GP USA – Trka Moto GP DIREKTNO

22.04.2013
11:15 Moto GP USA
24.04.2013
04:15 Moto GP USA

ЛАЈК за СК и Роси да победи

ај да го ебам во недела има навечер Менталист,ЦСИ Мајами и Лас Вегас и Се или нешто - Билјанчето ќе игра :mad: да имав макс тв лесно ќе беше

ти брат мислам за Ферари навиваше така?
а дали ја гледаше Спа кога му го закачи на Алонсо и со тоа ја изгубивме титулата?
и кога секоја втора трка се чукаше

Да, за Ферари сум. Али морам да признаам дека претходната сезона не бев нешто којзнае колку активен, може секоја 2 или 3та трка ја гледав. Али како што памтам, Спа е европска патека, тоа значи дека е во горниот распоред или во средината со оглед на тоа што последните 5-6 патеки се на други континенти. Сакам да ти кажам дека не била последна или претпоследна патека па заради него да ја изгуби титулата, имаше уште многу шанси после тоа Алонсо и добро извозе ако памтам, али овој се повампири неколку пати по ред беше прв.

и тоа многу ретардирани, таму уште стои натписот, додека овие на либертас го избришале :pos: сконтале дека ја усрале работата

Алонсо ќе тргне прв во Бахреин
Екипа АвтоМото
20.04.2013 11:08

Фернандо Алонсо продолжува со одличните настапи од стартот на оваа сезона, откако победата во Кина ја надополни со освојувањето на пол-позицијата во пресрет на утрешната трка за Големата Награда на Бахреин. Возачот на Ферари оствари најдобро време на денешните официјални квалификации (1:33,247 минута) и сосема заслужено ќе се најде на чело на колоната на стартот на утрешната трка. ...
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=16609

Квалификациите почнаа во 13 часот, а нашите медиуми врз основа на тренингот веќе во 11 часот ги поделија стартните позиции. И ај овие папагалите либертас и слични што ја испокопираа веста но спортски медиум како ЕКИПА ако ништо друго треба да знае кога почнуват квалификациите на една формула 1 трка.

Алонсо ќе тргне прв во Бахреин
Екипа АвтоМото
20.04.2013 11:08

Фернандо Алонсо продолжува со одличните настапи од стартот на оваа сезона, откако победата во Кина ја надополни со освојувањето на пол-позицијата во пресрет на утрешната трка за Големата Награда на Бахреин. Возачот на Ферари оствари најдобро време на денешните официјални квалификации (1:33,247 минута) и сосема заслужено ќе се најде на чело на колоната на стартот на утрешната трка. ...
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=16609

Квалификациите почнаа во 13 часот, а нашите медиуми врз основа на тренингот веќе во 11 часот ги поделија стартните позиции. И ај овие папагалите либертас и слични што ја испокопираа веста но спортски медиум како ЕКИПА ако ништо друго треба да знае кога почнуват квалификациите на една формула 1 трка.
Екипа се прилично нов медиум, ама кај нив освен прегледноста на информациите ништо друго не ми се допага. Трубеа за ракометариве како не ги земале Мајнов и компанија и се посраа тие, трубеа за фудбалов зашто не сме ја тепале Белгија :eek:. Сега за ова у Бостон што се деси, имаше вест нормално дека на спортски настан се случило, ама не ми јасно зашто после мораа да пишуваат кога ги факаа бомбашите, ко ова црна хроника да е :facepalm:.

1. Nico Rosberg 1.32.330
2. Sebastian Vettel 1.32.584
3. Fernando Alonso 1.32.667
4. Lewis Hamilton 1.32.762
5. Mark Webber 1.33.078
6. Felipe Massa 1.33.207
7. Paul Di Resta 1.33.235
8. Adrian Sutil 1.33.246
9. Kimi Räikkönen 1.33.327
10. Jenson Button NO TIME

Kajgana Shop

Back