S
Stivie G
Гостин
Уживај си дека Фетел ке биде подобар од Алонсо во овој болид.
И не се гледа све статистички ако гледаш така тогаш Шуми е подобар од Сена.
Те молам без вакви предвидувања дека Фетел нема да бил подобар од Алонсо во тој болид. Не ми е јасно што толку сте запнале дека Алонсо е најдобар возач. Кими возеше за Ферари и освои титула, Маса исто беше ептен блиску до неа а Алонсо ни од далеку. 2 пати загуби од Фетел и незнам на кој начин тој е подобар од него. За мене Алонсо секогаш бил просек, отсекогаш ми пречело тоа негово воздигнување.
Сена и Шумахер не ги мешај, Сена покажал дека е подобар од Шумахер а Алонсо со ништо не покажал дека е пред Фетел.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:21 ---
За болдираното не би рекол дека е така. Најдобар пример е ланската последна трка кога Фетел беше удрен од Сена и остана последен зад сите. На крајот стигна до 6 место. Фетел е возач кој не превзема ризик доколку нема потреба. Кога веќе е во небрано тогаш умее да биде најдобар. Вториот дел од ланската сезона најдобро го илустрираше тоа.Ооо Кими да имаше нешто подобар болид, сега Фетел ќе лапаше прашина. Се виде колку го бива кога 10 круга не успеа да го помине Кими кој беше пред него 1,5с, со истрошени гуми. Фетел, едноставно го бива само да искористи резултатот од квалификации (ако направи добар резултат), т.е. ако стартува прв/втор, и уште од самиот почеток да тера напред.
За Кими се сложувам, единствено тој па и Хамилтон донекаде се единствените кои можат индивидуално да му парираат на Фетел. Мене најмногу ми пречи воздигнување на Алонсо а откако е во Ферари нема ништо покажано.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:25 ---
Ај веке кога споредуваш со Леброн:
Фетел пред Ред Бул е тоа што беше Леброн пред Мајами.
Или во превод, што би рекол Жозе Мурињо, zero titoli.![]()
Фетел е најмлад светски шампион така да не го гледам значењето на зеро титулите. Ред Бул виделе нешто во него штом се решиле баш него да го направат возач број 1. Во деби сезоната во Ред Бул стана вицешампион што и не е мала работа за 22 годишник во тоа време.