Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Уживај си дека Фетел ке биде подобар од Алонсо во овој болид.
И не се гледа све статистички ако гледаш така тогаш Шуми е подобар од Сена.

Те молам без вакви предвидувања дека Фетел нема да бил подобар од Алонсо во тој болид. Не ми е јасно што толку сте запнале дека Алонсо е најдобар возач. Кими возеше за Ферари и освои титула, Маса исто беше ептен блиску до неа а Алонсо ни од далеку. 2 пати загуби од Фетел и незнам на кој начин тој е подобар од него. За мене Алонсо секогаш бил просек, отсекогаш ми пречело тоа негово воздигнување.
Сена и Шумахер не ги мешај, Сена покажал дека е подобар од Шумахер а Алонсо со ништо не покажал дека е пред Фетел.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:21 ---
Ооо Кими да имаше нешто подобар болид, сега Фетел ќе лапаше прашина. Се виде колку го бива кога 10 круга не успеа да го помине Кими кој беше пред него 1,5с, со истрошени гуми. Фетел, едноставно го бива само да искористи резултатот од квалификации (ако направи добар резултат), т.е. ако стартува прв/втор, и уште од самиот почеток да тера напред.
За болдираното не би рекол дека е така. Најдобар пример е ланската последна трка кога Фетел беше удрен од Сена и остана последен зад сите. На крајот стигна до 6 место. Фетел е возач кој не превзема ризик доколку нема потреба. Кога веќе е во небрано тогаш умее да биде најдобар. Вториот дел од ланската сезона најдобро го илустрираше тоа.
За Кими се сложувам, единствено тој па и Хамилтон донекаде се единствените кои можат индивидуално да му парираат на Фетел. Мене најмногу ми пречи воздигнување на Алонсо а откако е во Ферари нема ништо покажано.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:25 ---
Ај веке кога споредуваш со Леброн:
Фетел пред Ред Бул е тоа што беше Леброн пред Мајами.
Или во превод, што би рекол Жозе Мурињо, zero titoli. :D

Фетел е најмлад светски шампион така да не го гледам значењето на зеро титулите. Ред Бул виделе нешто во него штом се решиле баш него да го направат возач број 1. Во деби сезоната во Ред Бул стана вицешампион што и не е мала работа за 22 годишник во тоа време.

^^ Да не те цитирам,во 2007 и 2008 ферари имаше најбрз болид преку целата сезона,а од коа дојде Алонсо,ферари стандард е 3ти најбрз тим после ред бул и мекларен,а оваа година е 4ти најбрз:)
Кога фетел ке ги има овие резултати со таков канта болид тогаш ке кажам дека е најбоље возач:)
И лани на последната трка да не беше дождот петел курот ке го јадеше

Фетел не го сакам затоа што е голем лигуш и цело време праи некои педерски потези. Типов си мисли дека е незнам некое возачиште и дека му нема рамен. Сетете се само што му напраи на Вебер на почетокот од сезоната (мислам во Австралија се возеше) кога им дадоа тимска наредба да не влегуваат во дуел и педерчево го помина Вебер како пиче.

И на последната трка се виде дека нема возачки способности да изгради позиција за да ги помине Батон и Кими. На крај почна да се лигави како Кими го буткал од стаза, неправилно затварал итн.

Лесно е да бидеш шампион со болид кој вади 0.5 сек. по круг од останатите, откако Мерцедес почна да го средува болидот се виде кој до кај е, ако вака продолжи Мерцедес со развој Хамилтон има да го плеска Фетел како мало дете.

И дај нека донесат закон само тие компании што се заимаваат со автомобилизам да се натпреваруваат во Ф1. Ова на ништо не личи сеа. Форс Индиа, Ред бул, Заубер, Торо Росо , Мурсија, Хиспаниа....кај се Тојота, Хонда, БМВ, Ауди, Порше, Форд и уште многу други автомобилски брендови.

И дај нека донесат закон само тие компании што се заимаваат со автомобилизам да се натпреваруваат во Ф1. Ова на ништо не личи сеа. Форс Индиа, Ред бул, Заубер, Торо Росо , Мурсија, Хиспаниа....кај се Тојота, Хонда, БМВ, Ауди, Порше, Форд и уште многу други автомобилски брендови.

nemaat interes, bmw, tojota i honda se otkazaa. Jas sum da se namali brojot na timovi za 2 posto ova na nisto ne lici. Marusija i tie drugite zelenkastite se sekunda do dve pospori u krug od konkurentnive ekipi i praat guzva samo

nemaat interes, bmw, tojota i honda se otkazaa. Jas sum da se namali brojot na timovi za 2 posto ova na nisto ne lici. Marusija i tie drugite zelenkastite se sekunda do dve pospori u krug od konkurentnive ekipi i praat guzva samo

Нема ни да имаат интерес додека старчето мисли само за неговиот џеб.

Те молам без вакви предвидувања дека Фетел нема да бил подобар од Алонсо во тој болид. Не ми е јасно што толку сте запнале дека Алонсо е најдобар возач. Кими возеше за Ферари и освои титула, Маса исто беше ептен блиску до неа а Алонсо ни од далеку. 2 пати загуби од Фетел и незнам на кој начин тој е подобар од него. За мене Алонсо секогаш бил просек, отсекогаш ми пречело тоа негово воздигнување.
Сена и Шумахер не ги мешај, Сена покажал дека е подобар од Шумахер а Алонсо со ништо не покажал дека е пред Фетел.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:21 ---

За болдираното не би рекол дека е така. Најдобар пример е ланската последна трка кога Фетел беше удрен од Сена и остана последен зад сите. На крајот стигна до 6 место. Фетел е возач кој не превзема ризик доколку нема потреба. Кога веќе е во небрано тогаш умее да биде најдобар. Вториот дел од ланската сезона најдобро го илустрираше тоа.
За Кими се сложувам, единствено тој па и Хамилтон донекаде се единствените кои можат индивидуално да му парираат на Фетел. Мене најмногу ми пречи воздигнување на Алонсо а откако е во Ферари нема ништо покажано.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 21:25 ---

Фетел е најмлад светски шампион така да не го гледам значењето на зеро титулите. Ред Бул виделе нешто во него штом се решиле баш него да го направат возач број 1. Во деби сезоната во Ред Бул стана вицешампион што и не е мала работа за 22 годишник во тоа време.

Па ни јас не го гледам значењето на глупата споредба со Леброн, но секако ја направи, нели :D
Не викам јас дека Фетел е лош возач, нормално дека штом го одбрале него за возач број еден, имало некој потенцијал. Ама тоа дека е најдобар моментално, мало морген :LOL:. Се знае кои возачи се пред него, а ти колку сакаш можеш да се убедуваш во спротивното. :)

Последниве сезона-две некако не ги пратам со истиот жар како порано, многу нови правила од кој некој сеуште не сум ни ги сфатил ''претекнувањата'' најчесто се со влегувањето во пит и менување пневматици бла бла бла.
Еден лигуш како Фетел е трократен шампион :facepalm:
Не ми се некое мерило титулите на Фетел бидејќи има супериорен болид заразлика од
Алонсо и Кими кои не заостануваат многу позади Фетел во генерален пласман, а возат болиди кој се инфериорни спрема ред булот.
За мене Фетел ќе си остане класа подоле од Кими и Алонсо. Баш сакам Кими да потпише за ред бул следнава сезона и да му каже кој е кој на петлево :D

Што и да прават од наредната сезона со турбо моторите ептен ке стане досадна Ф1. Што ке биде тоа 6 до 8 илјади вртежи, ја на колата имам повеќе.. каква ке биде таа формула со тој мотор мене стварно не ми е јасно. Секоја година се нешто мењаат.. имаат среќа што ептен заразно е гледањето, инаку до сега 100 пати ке се откажев.

Што и да прават од наредната сезона со турбо моторите ептен ке стане досадна Ф1. Што ке биде тоа 6 до 8 илјади вртежи, ја на колата имам повеќе.. каква ке биде таа формула со тој мотор мене стварно не ми е јасно. Секоја година се нешто мењаат.. имаат среќа што ептен заразно е гледањето, инаку до сега 100 пати ке се откажев.
15000 вртежи ке имаат новите турбо мотори да те поправам :)

Ферарито денеска и Ферарито 2007-8 врска си нема со ова сега.
Минатата сезона Ферари имаа далеку послаб болид од РБР-то па на Фетел за многу малце ке му отидеше титулата.
Ред Бул нема засекогаш да имаат најбрз болид и ке го видиме Фетел кај е.

TheWhiteMamba според мене единствено Рајконен и Хамилтон се на некое исто ниво со Фетел(Рајконен и малку повисоко :D). Алонсо во никој случај. Не гледам што сте запнале толку фановите на Ферари Алонсо па Алонсо кога нема освоено ни 1 титула. Баш поради тој лигуш престанав да навивам за Ферари и почнав да навивам за Фетел. Алонсо отсекогаш ми бил плачко.

Dr. Gonzo кога Ред Бул нема да го имаат најбрзиот болид тогаш Фетел ќе се пресели во Ферари и пак ќе гледаш како освојува титули :LOL: . Тоа ти е роден шампион :D

Претходната сезона Фетел покажа дека кога е во лоша ситуација умее да биде најдобар со 4-те победи по ред.Не се сеќавам дека некој друг успеал да анулира таква висока предност во однос на конкурентот пред него па и на крајот од сезоната да дојде до комотна предност. Не ми е јасно како и покрај тоа го оспорувате неговиот квалитет.

TheWhiteMamba според мене единствено Рајконен и Хамилтон се на некое исто ниво со Фетел(Рајконен и малку повисоко :D). Алонсо во никој случај. Не гледам што сте запнале толку фановите на Ферари Алонсо па Алонсо кога нема освоено ни 1 титула. Баш поради тој лигуш престанав да навивам за Ферари и почнав да навивам за Фетел. Алонсо отсекогаш ми бил плачко.

Dr. Gonzo кога Ред Бул нема да го имаат најбрзиот болид тогаш Фетел ќе се пресели во Ферари и пак ќе гледаш како освојува титули :LOL: . Тоа ти е роден шампион :D

Претходната сезона Фетел покажа дека кога е во лоша ситуација умее да биде најдобар со 4-те победи по ред.Не се сеќавам дека некој друг успеал да анулира таква висока предност во однос на конкурентот пред него па и на крајот од сезоната да дојде до комотна предност. Не ми е јасно како и покрај тоа го оспорувате неговиот квалитет.

wtf is 2005 and 2006???

Шпионот со коцкастата глава ми е една од најгадните и најодмилени спортски фаци што сум ги видел на ТВ. Навивач сум на МекЛарен, ама да кажеш дека не го бива, или па бетер дека Фетел е подобар од него - трасата ондак не ти е наштимана како треба. Тоа што РБ вонсериски напредна, а во Ферари си играат топло-ладно не е негова кривица. Има одлични возачки способности и со малце подотеран болид, може да извади и повеќе од тоа што се очекува.

Он, Луис и Кими се првиот ешалон во Ф1 моментално. Скала под нив реди ги како сакаш, ама на нивно ниво други не нема !

‘^За Хамилтон и Рајконен признавам ама за Алонсо не. Мене најмногу од се ми пречи воздигнувањето на Алонсо. За другите немам ништо против.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom