Формула 1 - сезона 2012

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
кој стил бе? ко без душа ми вози мене, во последно време кој стасај помини го, не го глем стило во возењето кај него..
Ако знаеш подобро зошто ти не отидеш да возиш за ФЕРАРИ? Толку голема марка нема толку многу време да го има за нивен возач ако не беше ништо посебно ;)

Ако знаеш подобро зошто ти не отидеш да возиш за ФЕРАРИ? Толку голема марка нема толку многу време да го има за нивен возач ако не беше ништо посебно ;)
Не се бламирај, ист болид има со Алонсо, Алонсо 1-3, маса 10-15ти.

Не се бламирај, ист болид има со Алонсо, Алонсо 1-3, маса 10-15ти.
Тоа е другар оваа сезона, ајде ако сакаш погледни ги минатите сезони и резултатите на Маса. А јас за болидот не ти кажав ништо, туку ти кажав за тоа како Марката ФЕРАРИ е толку силна и позната што сигурно нема да го чува во тимот возачот кој според тебе нема врска од возење веќе неколку сезони ;)

Тоа е другар оваа сезона, ајде ако сакаш погледни ги минатите сезони и резултатите на Маса. А јас за болидот не ти кажав ништо, туку ти кажав за тоа како Марката ФЕРАРИ е толку силна и позната што сигурно нема да го чува во тимот возачот кој според тебе нема врска од возење веќе неколку сезони ;)
Од што е добар набрзо ке го шутнат. Му дадоа шанса да се оправи но после инцидентот кога за малце ке го изгубеше животот повеќе не е истиот возач:)

Знам дека Маса не е еден од најдобрите возачи во Ф1, но отсекогаш ми се допаѓал неговиот начин и стил на возење, и се надевам дека во скоро време ке ги подобри своите резултати (y)
Надевај си се :pos:
Има трауми во главата од тоа штрафот,толку му беше бате.

Полека но сигурно Кими се враќа! Има да фуче.

Честитки за Малдонадо, ја заслужи победата. Луис, повторно и повторно жртва на „правилата на ФИА“. 3та пол позиција без победа.

Но едно е јасно, оваа сезона ќе биде толку израмнета, шо не би ме чудело прв пат во ерата на Ф1 да имаме двоцифрен број на победници во една сезона. Значи победија, Батон, Алонсо, Розберг, Ветел и Малдонадо. Ако на тоа придодадеме и да очекуваме да победат и Луис, Вебер, Раиконен и при тоа им ги додадеме и екстра имињата на Маса и Шумахер, а ги додадеме и талентираните Гросежан и Сена, кој со Вилијамс може да изненади, тогаш е јасно дека оваа Ф1 ќе биде една од најинтересните во историјата на овај спорт.

Следна дестинација: Yeaahh, Monte Carlo.
--- надополнето: 16 мај 2012 во 03:25 ---
кој стил бе? ко без душа ми вози мене, во последно време кој стасај помини го, не го глем стило во возењето кај него..

Шо да гледаш нема стил. Од ко му ја зема „Никол Шерцингер“ титулата нема возење во него. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Алонсо најбрз на првиот, Батон на вториот тренинг. Сабота во 11h е третиот тренинг.

Ова Монте Карло најако место за гледање формула нек си е*е мамата :) мора да се иде тамо

Да заврне дожд 50% од болидите идат DNF :)

Богами денеска едвај некоја капка падна и одма за 5 минути 10 души на ист свиок се заебаа , и изгледа ке врне само за квалификациите оти за трката рекоа дека ке биде сончево. :(

Алонсо во добра форма, Лотус исто така, Мекларен стандард добри на тренинг, очекувам и во квалификации, на трката ќе видиме. Ред Бул тивки накако. Ќе биди интересно, уште дождот ако замеша прсти, ќе биди лом на патеката.

Утре на квалификациите Ветел од која позиција ќе стартува?

Утре на квалификациите Ветел од која позиција ќе стартува?
Не верувам дека некој на форумов ја имаа таа способност да предвиди како ке заврши Фетел на квалификации:facepalm:

Не верувам дека некој на форумов ја имаа таа способност да предвиди како ке заврши Фетел на квалификации:facepalm:
Друже не сум многу по Формула, незнам многу правила, ама сакам да гледам. Па објасни ми нешто за утре, дали ќе има стартни позиции, кој ќе стартува како (највеќе ме интересираат податоци за Хамилтон, Алонсо, Ветел)

Друже не сум многу по Формула, незнам многу правила, ама сакам да гледам. Па објасни ми нешто за утре, дали ќе има стартни позиции, кој ќе стартува како (највеќе ме интересираат податоци за Хамилтон, Алонсо, Ветел)
Аха,епа ок бате нема гајле :)
Утре имаш квалификации од 2 часот пладне,стартни позиции за квалификации нема секој возач искача кога сака,има три квалификациони сесии,10те најбрзи влагаат во последната сесија.
Гледај утре ако си заинтересиран све ке ти биде јасно:)
Eве ти топ 10 генерален пласман.
01. Себастијан Фетел
61​
02. Фернандо Алонсо
61​
03. Луис Хамилтон
53​
04. Кими Раиконен
49​
05. Марк Вебер
48​
06. Џенсон Батон