D-r-ot
од поликлиника
Нов рекорд, во пит стоп, поставен вчера.
Можат ли под 3,0?
Можат ли под 3,0?Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можат ли под 3,0?
А си се запрашал дали има конкурентен болид или не ?Шумахер на мета на Британските новинари!
Кај сте сега фанови-на-старецот да се изјасните? Задоволни? Незадоволни? Може и подобро/полошо, нели?
Многу, многу битна работа кај секој човек е да знае кога треба да прекине. Но не, за седумкратниот местаџија, тоа не важи![]()
А си се запрашал дали има конкурентен болид или не ?

Розберг го има истиот болид, па далеку подобри резултати има.![]()
Затоа што ја правеа по мерка на Шуми!А зашто плачеше Розберг кога ја направија новата шасија ?
Затоа што ја правеа по мерка на Шуми!
Ама џабе е, дрво си е дрво...И во Ред Бул да седне ќе биде дрво. Затоа напишав дека човек треба да знае кога да се откаже.
Race of Champions?!? Дај не ме смејЕ тука те чекав значи неможеш да имаш резултати со кола што не ти лежи на стилот на возење(за него тоа е неконкурентен болид) . Незнам за тебе како возиш дали возиш брзо или не секој си има различен стил начин начинот со кој го правиш влезот во кривина е многу битен Шумахер го оптоварува предниот крај а Мерцедесот тука е слаб поготово со помалите предни гуми и крајно не му одговара се му се пореметува. И по незнам кој пат ке кажам ако е дрво зошто тогаш го зема второто место на Race of champions а не првото место беше возач од DTM а позади него беа Ветел, Батон и многу други возачи од формула 1.

Може јас сакам да возам на лева страна со колата, но некој рекол да се вози на десна и тоа мора да го почитувам...Race of Champions?!? Дај не ме смеј![]()
Тој ли циркус ќе го споредуваме со Ф1? Па таму и Хејки Ковалаинен победувал.
Значи викаш дека болидот не му чинел....АМА он самиот си го „прави“ болидот нели? Браун изјави дека ќе му оди по газот, и дека ќе му направи болид каков што сака он. Го оптоварувал предниот крај...Епа ако не да ја направиме Ф1 по желба на Шуми, за да може пак да победува?Може јас сакам да возам на лева страна со колата, но некој рекол да се вози на десна и тоа мора да го почитувам...
Тенки гуми...Па за сите се истата ширина на гумите...Но друга е поентата...Оваа Ф1 се разликува од таа Ф1 кога Шумахер бил „најдобар“ (ова е у наводници оти отсекогаш Шуми бил преварант, местач, играл валкано уште од времето на Сена)
Кој го тераше да се враќа? Он мисли дека со 41 година ќе може да си игра со младите и во моментов подобри возачи од него?
Едно прашање до тебе: Дали Форс Индија е појак болид од Мерцедес? Да? Не? Колку за потсетување на Канадската ГН, Шуми беше поминат од двете Форс Индии, а доби едно гратис претекнување од Торо Росо-то на Буеми, кои отпосле се прикажа дека бил со оштетен ауспух...Еве јас ти тврдам дека Мерцедесот е појак од Форс Индија и од Торо Росо.
Шумахер е истиот само во валканите работи, валкано ги блокираше и Маса и Кубица, и двајцата го извлекоа подебелиот крај - т.е го оштетија болидот.
Каде ја вратиле старата шасија??? Старата шасија ја возеа САМО во Монако, после тоа продолжија со новата. Ако не ги разликуваш еве да ти кажам. Новата е со иновативниот отвор за воздух, а старата е „првата“ шасија шо ја користеа од првата трка.Ко прво на шумахер му направиа шасија која што држи напред повеќе но беше критикуван Браун дека оди по гзот на шуми дека го оштетуваат Розберг и ја вратија старата шасија види што се случува па јади трици.
А ко второ Гледај го онбордот на Маса па ке видиш што всушност се случи. Ако беше грешката на Шуми ке добиеше казна ама нема грешка единствено Маса испадна глупак иако сум за Ферари ама стварно глуп потег.

Грешка си не ја употребија повеќе таа шасија само ја надоградија стара.Каде ја вратиле старата шасија??? Старата шасија ја возеа САМО во Монако, после тоа продолжија со новата. Ако не ги разликуваш еве да ти кажам. Новата е со иновативниот отвор за воздух, а старата е „првата“ шасија шо ја користеа од првата трка.
Шуми на Mаса му влезе во траекторијата (и му го скрши спојлерот), a ако тоа не е прекршок - тогаш незнам што е....И не ми одговори на прашањето![]()
Грешка си не ја употребија повеќе таа шасија само ја надоградија стара.
За кое прашање да ти одговорам??
за ROC ??? Според тебе Формула е борба помеѓу возачи или болиди? ROC ти е натпреварување со исти автомобили на иста патека каде се гледа кој е подобар. Ако тоа не ти е добар показател кој е подобар незнам што може да биде.
За Маса ти кажав глеј го онбордот.
Eве ти го актуелниот болид. Значи радикален отвор за воздух и поголемо меѓуоскино растојание.