Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
После ке немало двојни аршини во Ф1... Да станува збор за Мекларен, Екслтоун и компанија ич кур нема да ги боли. Исто како што се случуваше сезоната 2007 во која ферари имаа подвижни подови на првите 3 трки кои тогаш беа забранети. Па никому ништо, иако подоцна беше Мекларен казнет (оправдано) поради степни-гејт аферата.

После ке немало двојни аршини во Ф1... Да станува збор за Мекларен, Екслтоун и компанија ич кур нема да ги боли. Исто како што се случуваше сезоната 2007 во која ферари имаа подвижни подови на првите 3 трки кои тогаш беа забранети. Па никому ништо, иако подоцна беше Мекларен казнет (оправдано) поради степни-гејт аферата.

Па многу јасно, и ја не ги мирисам ферари и сум за мекларен, али факт е дека има многу повеќе фанови т.е. публика на трките.:toe:

Па многу јасно, и ја не ги мирисам ферари и сум за мекларен, али факт е дека има многу повеќе фанови т.е. публика на трките.:toe:
Не е се до фановите... Ако не се ферари во Ф1, значи дека не треба да се одржува? Трките да не се возат?

Без разлика што имаат повеќе навивачи, Ф1 е спорт во кој учествуваат 10 екипи не ЕДНА.

Ф1 го прават тимовите а натпреварувањето. Ако си отидат сите Ф1 можда ке постои али со слаб квалитет. А ако заедно си формираат некое натпреварување тимовите што се закануваат тогаш тоа ке стане популарно и ке си биде како Ф1 сега само под други име зашто сепак тимовите ке се тие и возачите само името е друго.

Не е се до фановите... Ако не се ферари во Ф1, значи дека не треба да се одржува? Трките да не се возат?

Без разлика што имаат повеќе навивачи, Ф1 е спорт во кој учествуваат 10 екипи не ЕДНА.

До парите е, секогаш. Дали на нас тоа ни смета... how cares.

p.s. Да не заборавам мекларен дојдоа во Скопје.

Лично...ми фалат в 10 моторите....сегашниве се како тјунирани картинзи.

Лично...ми фалат в 10 моторите....сегашниве се како тјунирани картинзи.
Повеќе би рекол дека фалат аеро-пакетите од лани... Со намалување на задниот дифузер, изгледаат смешно. Но сепак, убедливо болид со најлош изглед
tyrell%20p34-6-771.jpg

мене ми недостига се од минатата сезона...поради грдите болиди,ова е прва сезона да не гледам Ф1 повеќе...а следев доста години по ред,онака,кога фанам-фанам...Ми недостигаат борбите мекларен-ферари,дизајнот од минатата сезона...ако веќе прават свое првенство,убаво би било да ги вратат цигарите и пивата како спонзори:helou:
работи кои што сакам јас да ги воведат:
-V10
-повеќе производители на гуми
-ланската аеродинамика,без слик гумите....нема потреба од нив со таа аеродинамика
-за спонзорите кажав горе
-трет болид во тимовите
-враќање на некои легендарни стази,задржување на некои моментални....

мене ми недостига се од минатата сезона...поради грдите болиди,ова е прва сезона да не гледам Ф1 повеќе...а следев доста години по ред,онака,кога фанам-фанам...Ми недостигаат борбите мекларен-ферари,дизајнот од минатата сезона...ако веќе прават свое првенство,убаво би било да ги вратат цигарите и пивата како спонзори:helou:
работи кои што сакам јас да ги воведат:
-V10
-повеќе производители на гуми
-ланската аеродинамика,без слик гумите....нема потреба од нив со таа аеродинамика
-за спонзорите кажав горе
-трет болид во тимовите
-враќање на некои легендарни стази,задржување на некои моментални....

За кој навиваше кога гледаше Формула 1 ?!?!:smir:

За кој навиваше кога гледаше Формула 1 ?!?!:smir:
многу ми е жал што се наоѓам на твојот спротивен табор...навивам за мекларен мерцедес...иако не гледам Ф1,сепак следам резултати:smir:

многу ми е жал што се наоѓам на твојот спротивен табор...навивам за мекларен мерцедес...иако не гледам Ф1,сепак следам резултати:smir:

мене на против ми е мило што навиваш за спротивен тим од мојот...животот така е поинтересен и повозбудлив :smir:

Ако имате нешто паметно да напишете слободно коментирајте. Постови од типот Маса е глуп :tapp:, Хамилтон е црнчуга проста + некое безвезно смајли ке бидат бришени без образложение.

http://sportdenes.com/formula-1/formula-1/Аlonso-formula-1-mogjе-da-propadnе.html
Има стварно огромни шанси ова да се случи.

А што мислиш не?
Нека продолзи Мозли и старчето Берни да си експериментираат...

Еве ги резултатите од првиот тренинг во Монте Карло денес

01 R. Barrichello Brawn GP 1:17.189 25 laps
02 F. Massa Ferrari 1:17.499 30 laps
03 L. Hamilton McLaren 1:17.578 25 laps
04 H. Kovalainen McLaren 1:17.686 29 laps
05 K. Rдikkцnen Ferrari 1:17.839 29 laps
06 K. Nakajima Williams 1:18.000 29 laps
07 N. Rosberg Williams 1:18.024 27 laps
08 J. Button Brawn GP 1:18.080 27 laps
09 F. Alonso Renault 1:18.283 30 laps
10 M. Webber Red Bull 1:18.348 22 laps
11 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:18.695 36 laps