Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Интересна трка,браво за Себастијан.Кими разочара со неговото возење,Хамилтон одличен.....тоа е.
ПС:4и4 гледаш а?...:pipi:

Интересна трка,браво за Себастијан.Кими разочара со неговото возење,Хамилтон одличен.....тоа е.
ПС:4и4 гледаш а?...:pipi:

Хамилтон го заеба на Вебер кога се чукнаа, иначе имаше шанси Вебер да го престигне. Ќе беше интересно тоа да се види... После контактот Вебер неможеше да го држи темпото на Хамилтон.

Себастијан Фетел само он може да го замене Михаел Шумахер!
Ајде догодина да те видам во Ферари!

Догодина не може. Кими и Маса имаат договори до крајот на 2010. Значи уште цели 2 сезони овие двајца ќе возат во Ферари.

lele i mene mi bese kef so pobedi vetel ama vie pa go naprajvte BOG...jas mislam deka deckoto si e prosecen vozac... i nemojte da mi dokazvate sega do nekni nikoj ne go spomnuvase sea sumaher ke bidel.. kako be taka????? hamilton e vozacot na trkata a i na sezonata definitivno... koj saka neka bidi sampion HAMILTON e MORALEN POBEDNIK....ako ne e hamilton trkite ke bidat katastrofa...samo toj se obiduva da napraj nesto drugite neznam nemam zboroj za drugite...mozi ima nekoj isklucok ama zapalen sum sega so komentarite za vetel.....

lele i mene mi bese kef so pobedi vetel ama vie pa go naprajvte BOG...jas mislam deka deckoto si e prosecen vozac... i nemojte da mi dokazvate sega do nekni nikoj ne go spomnuvase sea sumaher ke bidel.. kako be taka????? hamilton e vozacot na trkata a i na sezonata definitivno... koj saka neka bidi sampion HAMILTON e MORALEN POBEDNIK....ako ne e hamilton trkite ke bidat katastrofa...samo toj se obiduva da napraj nesto drugite neznam nemam zboroj za drugite...mozi ima nekoj isklucok ama zapalen sum sega so komentarite za vetel.....

Дечкото е 21 година. Кај возеше Алонсо на почетокот? Минарди, и се бореше меѓу последните. Никој не го направи Бог, туку го направија возач со добра иднина во Формула 1. За разлика од Хамилтон кој ја почна својата кариера во Ф1 во голем тим, голем број возачи својата кариера ја почнуваат во послабите тимови и потоа се пробиваат (Алонсо, Кими, Маса...).

Догодина не може. Кими и Маса имаат договори до крајот на 2010. Значи уште цели 2 сезони овие двајца ќе возат во Ферари.
Кими да го е*ам шо мо текна да дојде у Ферари :tapp:

Не туку серете за Фетел, голем успех е за еден така млад дечко, по такви услови, да довози едно Торо Росо прво на целта. Очекувам да оди во Ферари за година две, оти голема грешка за него е да прифати да е втор возач во Мекларен (пошо очигледно прв е и че е Хамилтон).

Само Македонија ја тепа Хрватска во претходните квалификации и сеа е морален победник. И кое чаре од то?!?!?!?! Шампион се памти секош, а „морален победник“...година дена, ништо појче (а можи и помалце).

Инаку, Кими поарно да си се префрли во рели трки ко шо се зборуваше едно време, оти ко без душа вози (добро, финец е, ама па ептен ко бездуша е ебаго). Браво за Хамилтон и Маса. Криво ми е за Кубица, ама то е то...

За Хамилтон вс. Вебер: во секој случај сомнително, ама мислем оти Хамилтон си држеше правец, а то шо Вебер немаше кај да оди во случајов беше негов проблем.

Интересна трка пред се.... Инаку доста сум разочаран од перформансите на Хејки. Човекот кај што ке го ставиш таму ке заврши. До сега не памтам некој да поминал за подобра позиција.

Хамилтон имаше доста солидно возење, штета што му се заеба стратегијата со еден пит... Доколку продолжеше да врни и останеа фул вет гумите да се користат, Хамилтон ке беше на подиумот. Кубица исто така беше одличен. Просечно издание и на Маса и Хајфелд, додека Кими..... катастрофа. Незнам што е со човекот, го нема никаде 3/4 од трката, и после на крај се будали и вози најбрзи кругови, ама џабе по свадба тапани.

нема врска дека само ради оваа трка ветел се споредува со шумахер. разговори меѓу него и ферари се водеа уште на почетокот на оваа сезона. следната сезона, ќе оди во ред бул, на калење 2 сезони, а потоа го заменува кими, кој веројатно и ќе се откаже до тогаш. е потоа, ќе следува доминација слична на онаа шумахер-тод. само тогаш барем по мене, ќе биде ветел-шумахер.:salut:

Дечкото е 21 година. Кај возеше Алонсо на почетокот? Минарди, и се бореше меѓу последните. Никој не го направи Бог, туку го направија возач со добра иднина во Формула 1. За разлика од Хамилтон кој ја почна својата кариера во Ф1 во голем тим, голем број возачи својата кариера ја почнуваат во послабите тимови и потоа се пробиваат (Алонсо, Кими, Маса...).

sakas da kazis deka mnogu mlad e taka...hahahh pa taka dojde vremeto be bate negledas deka i vo fudbalot samo vo milan ima starci site drugi samo mladi zemat....a za probivanjeto nevervam deka odlucva edna trka...kaj bese do denes be toj vetel...mu se pogodi vikendot od splet na okolnosti i sea toj najperspektiven e taka??? nema veze bato..treba da e konstantno dobar a ne dvapati 5, ednas 6,ednas 8 i drugo se e bez bodovi i neznam kolku otkazvanja... momentalno dzabe prajme muabet ke vidime po nekolku godini..

нема врска дека само ради оваа трка ветел се споредува со шумахер. разговори меѓу него и ферари се водеа уште на почетокот на оваа сезона. следната сезона, ќе оди во ред бул, на калење 2 сезони, а потоа го заменува кими, кој веројатно и ќе се откаже до тогаш. е потоа, ќе следува доминација слична на онаа шумахер-тод. само тогаш барем по мене, ќе биде ветел-шумахер.:salut:

Абе мислете си вие.... Ветел= Шумахер, Алонзо = Шумахер, Глок=Шумахер или некој трет кој ке дојде во Ферари на местото на Кими или Маса и тој = шумахер. А знаете кога ке биде еднаков на Шумахер? Кога ке се доближи на -10 победи. До тогаш се е млатење вода и чаршиски муабети.

Башка Фетел, е дете на Торо Росо-ред бул= Гердхард Бергер. Со него се од неговата 14-та година, (нешто слично како Хамилтон и Мекларен), така да не верувам дека ке дојде време Фетел да го видите во Ферари за брзо.

Кими да го е*ам шо мо текна да дојде у Ферари :tapp:

Шо сега го нејќеш Кими во Ферари зашто не му иде овие 3-4 трки ?
Да те потсетам лани шампион беше.Тогаш го нејќеше ?

btw браво за Фетел ме потсетува и мене на Шуми.

Башка Фетел, е дете на Торо Росо-ред бул= Гердхард Бергер. Со него се од неговата 14-та година, (нешто слично како Хамилтон и Мекларен), така да не верувам дека ке дојде време Фетел да го видите во Ферари за брзо.

Споредбава е многу, многу нереална. Споредуваш Торо Росо - Ред Бул и Мекларен?
Можда Фетел нема за брзо време да биди во Ферари, ако луѓето од Ферари мислат дека Фетел не е возач за Ферари, а не дека бил од 14 години со Ред Бул.
Ферари и Мекларен се главни тимови во Формула 1, па ако сака и шеик нека купи тим, и тешко кој возач би останал во Торо Росо - Ред Бул, а да не оди во Ферари или Мекларен.

Многу ги сакам мекларен, ама кој циган е хамилтон неверојатно нешто...да ми е при рака ќе го утепам.
Незахвално нигерско коипиле, треба да го пратат у африка да работи месец дена за 5 долара а не да глуми шумахер тука...копиљ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom