Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Очекувам една од најинтересните трки годинава. Легендарна патека, дожд, интересен распоред на возачите, борба за титула. Ако денес не биде возбудливо тогаш не знам кога.:)

Миленко легенда, почна да расправа за Ocean's 11 и тоа како си ги менувале жените:pos2:

ветел тепаше,честито нека му е, а милснко лоллллллллллл, вика АЈДЕ МАЛИ,АЈДЕ МАЛИИИИИИ лупа у бирото, после ПОЛЕКА ДРУЖЕ; САМО ПОЛЕКАА!!! забеган е

И КОЈ РЕЧЕ ДЕКА ФОРМУЛА 1 НЕ Е ИНТЕРЕСНА?

Каква трка, секоја чест за шоуто што ни го приредија возачите. Одличен Ветел, многу сум среќен за него, навистина така искрен момак, така скромен, само нека продолжи да реди успеси браво! Едвај чекам да го гледам гранприто на Сингапур. Формула 1 е назад и формула 1 е подобра од било кога.

Фетел стана најмладиот освојувач на пол позицијата и најмладиот победник во историјата на Ф1. Цела трка ја извози одлично, на почетокот се оддалечи од Ковалаинен и издржа до крајот и многу ми е мило што победи. Кубица и Хамилтон покажаа најдобри резултати, двајцата се качија 8 места погоре. Ако Хамилтон ставеше интермедии кога влезе прв пат во пит стоп ќе победеше, возеше како ненормален. Секоја чест на возењето и на механичарите на мекларен. Раиконен возеше многу слабо, дури последните десетина круга му текна дека вози за никаде па барем го постави најбрзиот круг. Очекував поголем дуел помеѓу него и Хамилтон, али то је то. Како и да е, среќен сум за победата на Фетел, нека му е честито

Редно време беше конечно да гледаме добра трка.Браво за детево,од другата сезона го граба некој од големиве тимови.А и добро беше да се слушнат германската и италијанската химна на крај:wink:
Хамилтон серко невиден.
Ветел ми личи на нов Шумахер.

Редно време беше конечно да гледаме добра трка.Браво за детево,од другата сезона го граба некој од големиве тимови.А и добро беше да се слушнат германската и италијанската химна на крај:wink:
Хамилтон серко невиден.

За момент и тој почна да диригира на германската химна како што правеше и Шумахер. Има иднина за него, би можел наредната година да вози за некој подобар тим

Хамилтон серко невиден.
зашто хамилтон серко невиден
да не случајно беа тоа возачите на Ф.

Aaaaa, морам некој факт за него да напишам.
Еве што дознав.

Себастијан Фетел е возачот кој најбрзо заработил казна во Ф1. Само 9 секунди по стартот(неговото деби) во формула, заработил казна поради пребрзо возење во питстопот.

Себастијан Фетел е најмладиот возач во Ф1 кој водел во една гранпри трка. На трката во Јапонија 2007ма.

Себастијан Фетел е најмладиот возач во Ф1 кој освоил поени. На трката во САД 2007ма.

Себастијан Фетел е најмладиот возач кој возел за Ф1 тим, дебитирал со само 19 години и 53 дена. На тренингот во Турција 2006та.

Себастијан Фетел е најмладиот возач во Ф1 кој освоил полпозиција. Со само 21 година и 72 дена, на трката за Големата Награда на Италија, Монца.

Себастијан Фетел е најмладиот возач во Формула еден кој победил во трка!!! Со 21 година и 73 дена на трката за Големата Награда на Италија, Монца!

Детево е родено да биде шампион!
Денес бев импресиониран и едвај чекам да се искористи неговиот потенцијал во некоја од големите екипи. He got me. =)

Јас викам да го земат детево во Ферари или Мекларен. Ќе го биде ако оди таму

Хамилтон серко невиден.

Абе брат да не беше Хамилтон, тапа ќе беше тркава.

Супер интересна трка, мило ми е за Себастијан, мило ми е за Миленко, човекот е посреќен и од Фетел.
Наредна трка: ноќната трка во Сингапур за 2 недели. И таа трка ќе биде интересна за гледање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom