Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Dzver e toa so vozese 2 kruga po 150-200 ili toa so kimi pomina niz nego so 320.Kimi 10-ot zavoj ggo minase so 258 km/h Hamilton go nemase megu prvite 8 tolko li bese lud so kimi mu begase sekoj krug so napravi naj brz krug so od 4 dojde 1 ne me zabavaj

Абе не е битно со колку возел. Битно на крај се улета и со еден сплет на околности заврши прв :)

Абе не е битно со колку возел. Битно на крај се улета и со еден сплет на околности заврши прв :)

Ajdee ednac vikas dzver ednac ne e bitno kazi ima sreka zavrna dozd i pobedi da ne zavrnese mislam deka od 6 sekundi ke bese 9 - 10 sekundi

Ajdee ednac vikas dzver ednac ne e bitno kazi ima sreka zavrna dozd i pobedi da ne zavrnese mislam deka od 6 sekundi ke bese 9 - 10 sekundi

Абе брат јас сеуште тврдам дека е ЅВЕР. Кога заврна он забрза и го стигна Кими, а после и го престигна. Не е Хамилтон крив што е предобар на дожд, а што Кими не го бива за вожња во такви услови :)

Абе брат јас сеуште тврдам дека е ЅВЕР. Кога заврна он забрза и го стигна Кими, а после и го престигна. Не е Хамилтон крив што е предобар на дожд, а што Кими не го бива за вожња во такви услови :)

Da ne bea slucajno odaleceni pola staza pa zabrza hamilton i go stigna na kimi a so da kazame za na pocetoko kimi 4 hamilton 1 a pomina niz nego so 320 kako so znam

Da ne bea slucajno odaleceni pola staza pa zabrza hamilton i go stigna na kimi a so da kazame za na pocetoko kimi 4 hamilton 1 a pomina niz nego so 320 kako so znam

Добро секоја чест и на Кими за тој потег ама сепак си го бранам Хамилтон :)

Трката беше закон. Вреди да се спушти :).:vozbud:

Добро секоја чест и на Кими за тој потег ама сепак си го бранам Хамилтон :)

Da go branes hamitlon ama so nekoj dobri fakti ne so toa sto vozese 150 da go pravis dzver da bese tolku golem dzver nemase da mu dozvoli da go pomine kimi

Da go branes hamitlon ama so nekoj dobri fakti ne so toa sto vozese 150 da go pravis dzver da bese tolku golem dzver nemase da mu dozvoli da go pomine kimi

А кажи ми дали го примети краткото губењето на контрола над болидот на Хамилтон по што тој беше претркан од Кими? Значи сепак причина не беше спората вожња туку малото излизгување. Го имаше тоа после на РИПЛЕЈ.

А кажи ми дали го примети краткото губењето на контрола над болидот на Хамилтон по што тој беше претркан од Кими? Значи сепак причина не беше спората вожња туку малото излизгување. Го имаше тоа после на РИПЛЕЈ.

Ok aj da kazame taka e bilo emi oti posle toa pred da zavrne ne go stigna i da go prestigne ako e tolkav dzver tuku kimi mu izbega 6 sekundi i napravi naj brz krug?

Ok aj da kazame taka e bilo emi oti posle toa pred da zavrne ne go stigna i da go prestigne ako e tolkav dzver tuku kimi mu izbega 6 sekundi i napravi naj brz krug?

Не знам бе брат ама сигурно ни ти не знаеш. Тоа знае само Хамилтон. Можеби баш чекал да заврне дожд па да има поголеми шанси за да го стигна Кими. Можда му било сеедно дали е прв или втор и неќел да го форсира моторот бирејќи тркава стварно беше напорна. Може само да нагаѓаме што мислел Хами и зошто не го престигна Кими пред да заврне дожд :)

Како и да е, ѓупалето заслужено си победи. Не ја гледав трката ама за тоа што го бива дечкото да вози... колку и да не признавате го бива бе. Одлично што победи, штета за Ковалаинен. Се надеваме на шампионска титула годинава :vozbud:

Како и да е, ѓупалето заслужено си победи. Не ја гледав трката ама за тоа што го бива дечкото да вози... колку и да не признавате го бива бе. Одлично што победи, штета за Ковалаинен. Се надеваме на шампионска титула годинава :vozbud:

епа тек ќе видиме дали победил...нели пишеше дека е под истрага ситуацијата коа ја пропушти шиканата! сеа по форуми, по вести читам дека го казниле со драјв-тру пеналти, т.е. со +25 секунди на неговото време, што го става на 3 место, а маса е прв!:vozbud: сепак, истото не е потврдено, па не се залетувам со радост пред време. ај ќе видиме за пола саат, саат време...

едит: http://www.autosport.com/news/report.php/id/70401 еве ви линк, па прочитајте...

Која среќа за Мекларен (и општо Хамилтон, во борбата за првак), ауу...
Во Унгарија Маса, сеа Кими.

А ова шо го пиша Александар, е многу веројатно да е вистина.
Еве видео:

Овде Хамилтон требаше да го пропушти Раиконен. Колку шо ги знам правилата, не смее да се помини возач надвор од патеката, инаку казна е минување низ бокс. (колку секунди иди, не знам).

Засега официјално е дека Тимо Глок добил казна заради нешочитување на жолто знаме, и осмото место го зазема Вебер. За Хамилтон нема ништо.

И да си кажам, криво ми е за Кубица, само шести. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom