Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e dobro de sea sto mi dokazuvas....prasaj se samiot procitaj gi site postovi i zakluci za sto zborime, temata ne e dali starite ili najovite driveri koi se podobri i podobar prikaz tuku pomegu catalist i forceware koi se podobri I PAK KE KAZAM KAKO NA POCETOKOT BEZVEZE TEMA!!! LOCK!!!!!![/CODE]
погрешно мислиш,драјверите и те како има улога и се гледа разлика еве на пример за графичка пред тоа имав 3870 со драјверите што иде заедно со него и кога играм игри понекогаш знае често да ме заебава,а кога инсталирав најнова верзија
и одлично функционира без заебанции,и сега имам нова графичка 6870 што иде заедно со драјвери и пази сега драјверите се сеуште верзија наменето за серија 5ххх иако немаше заебанции но сепак кога излезе најнови драјвери наменето за 6ххх серија и те како видно се разликува и фура без мака како подмачкана артилерија![]()
види вака,сега јас на дифалт ги држам иако имам 6970,нема некоја потреба за зголемување на квалитетот на приказот пошто ке изгубиш во фрејмови,ако некоја игра дозволува да се зголеми квалитетот на приказот а сепак да има доволно ФПС зошто да не.Јас не го зголемувам квалитетот,ATI/AMD имаат доволно добар приказ со дифалт сетинг така да немам потреба.А што би препорачале за постариве серии на АТИ, на пр HD4800? Оставање на сите сетинзи по дифолт?
види вака,сега јас на дифалт ги држам иако имам 6970,нема некоја потреба за зголемување на квалитетот на приказот пошто ке изгубиш во фрејмови,ако некоја игра дозволува да се зголеми квалитетот на приказот а сепак да има доволно ФПС зошто да не.Јас не го зголемувам квалитетот,ATI/AMD имаат доволно добар приказ со дифалт сетинг така да немам потреба.
Да со секоја генерација има подобрување во AA a osobeno vo Anisotropicfiltring,со AMD 6970/6950 има Интересна иновација во АА а тоа е EQAA која нуди допло подобар квалитет од МSAA,baшка ако одбриш EDGE_DETECT тогаш се множи x12 .Значи 2xAA so EDGE-DETECT e kako 24xAA.Тоа и мене ми беше бидејќи сум пробал да чепкам во делот за AA/AF пред година дена и не забележав некоја разлика (освен во UT3) во поглед на измазнување итн. ама имаше пад во фрејмови. Сепак имам графичка од пред 2 генерации и мислам дека прави разлика во изглед на новиве серии, бидејќи има нови опции во поглед на AA за соодветната серија итн.
Ондак што не го кажа ова во првиот пост, него ти ова го пишуваш:Ите како знам што зборувам,како што кажа Psyside сете опции за квалитет се во нив,на примерако имате AMD 6900 серија на графичка,наместете во опциите за АА ЕDGE DETECT,ке имате многу подобар АА и со тоа и приказ подобар,исто под дифалт драјверите користат оптимизиација на перформанси ,а со нејзино исклучување добивате уште подобар приказ,исто IQ секаде мислам дека под дифалт е HIGH а може да се намести VERIHIGH,Секако може да се намести наместо MSAA SSAA .И ред други подобрувања.Кои може видливо да го зголеми квалитетот на приказ.Сум разговарал со Psyside за овие работи така да и тој знае дека знам што зборувам.
И очекуваш некој да те сфати дека збориш за AA/AF филтри на двата драјвери?Кој драјвери даваат поквалитетен и подобар приказ,ако ги споредеме најновите драјвери од АМД и нвидиа на новите GTX580 i AMD 6970.Баш ме интересира ова.На нет имам читано дека AMD имаат подобар приказ под ДИФАЛТ од nvidia.Но сум прочитал и обратно.
Па убаво прашав за да не комплицирам,КОЈ ДРАЈЕРИ АМД или нвидиа даваат подобар приказ под DIFALT и намерно нагласив помегу најновите серии графички,за да нема постови ЗАВИСИ ОД ГРАФИЧКАТА.Ондак што не го кажа ова во првиот пост, него ти ова го пишуваш:
И очекуваш некој да те сфати дека збориш за AA/AF филтри на двата драјвери?
e dobro de sea sto mi dokazuvas....prasaj se samiot procitaj gi site postovi i zakluci za sto zborime, temata ne e dali starite ili najovite driveri koi se podobri i podobar prikaz tuku pomegu catalist i forceware koi se podobri I PAK KE KAZAM KAKO NA POCETOKOT BEZVEZE TEMA!!! LOCK!!!!!!
е добро де не докажувам ништо само што сум пробал и гледав,и знам за што збориме за помеѓу драјвери сепак каталист е добро врши работа ионака драјверите се без везе нема лутиш:smir:
:smir:е добро де не докажувам ништо само што сум пробал и гледав,и знам за што збориме за помеѓу драјвери сепак каталист е добро врши работа ионака драјверите се без везе нема лутиш:smir:
Ја ништо не те разбрав...
sovetot "gresno mislis" e deka treba da probam da namestam nekoj od tie setinzi vo katalist 3D on me svati i mi se obrati na mene zatoa me citiraсо џимихофа збориме нешто за околу драјверите кога му рече ,,грешно мислиш,, прочитај постови и ќе разбереш![]()