Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде некој да каже од каде да се симне најновиот апдејт.

FM2012 e ама морам да ги испоштувам, ептен ми е мерак кога некој помал тим (што не го водам јас) ќе биде изненадување:

Capture.JPG

И тоа глејте им ја и гол разликата :cuc:

со Ман Утд си? со up to date трансфери или? :) што смени во тимот?

Каков up to date бе, сејфов ми е од пред година и кусур почнат, ретко играм, затоа и вака споро го терам овој. :D

Моментално сум сезона 2019/20, Јунајтед ги превземав претходната, немаа освоено ПЛ 6 години после пензионирањето на Фергусон (доказ дека е реална играва :icon_lol: ) и во првата сезона освоив 4 трофеи (ПЛ, Карлинг, ФА и ЛЕ).

Има прејаки регени нормално. Најјакиот се вика Craig Murphy, oд Велс е прав наследник на Гигс, со најдобар рејтин во тимов е на 22 години. После тука е John Hogg, шпиц, 23 години, растура.

Овие двајца се од прочуената школа и сеа сакам да направм нова generation of '92 :D Моментално имам петмина во првиот тим од скоро иста генерација (размах 1+/- година), уште тројца јаки што се на позајмица и што ги планирам за наредната сезона. Заедно со староседелците имам вкупно 11 играчи од младинската школа, а 16 се trained in Engalnd. Планот ми е да купувам строго од Англија, па така ги земав за сезонава Вилшер и Бејл за ефтино пошто беа незадоволни (Арсенал има само 1 ФА куп освоено до сеа 2019г. :icon_lol:). Освен нив и Фелаини го купив, сакав и Мата или Кагава ама слабо отценкит некако.

Oд старата гарда тука се:
Руни - има 33 години и за ротационен играч е топ.
Валенсија - има 34 и го преродив, растура со асистенции и особено со clutch голови.
Флечер - има 35 али игра ко да има 25, минатата сезона изигра преку 30 утакмици на ниво. :cuc:

Плус не толку старите Де Геа, Рафаел, Џонс, Смолинг, Еванс, Чичарито, Амос... го „вратив“ Петручи (кој беше откровение минатата сезона), сакам и Јанузај да го вратам.

Еве го тимот:

Capture.JPG

Обично сум ко Мурињо (вторите сезони ми се најјаки) ама овојпат некако чкрипи вторава сезона, особено одбраната,најверојатно пошто го шитнав Dede у Реал (за неговата плата да ја дадам на Бејл) па сеа овој Дикмен треба да се вклопи.

Како и да е, ги вратив победничките денови во црвениот дел од градот кои ги немаше по заминувањето на Сер Алекс. :D

Успеав да се пласирам со Камерун на светско 2018, а таму во група ми беа Германија, Франција и Јапонија. Победа над Германија со 3-2, 1-1 со Јапонија и од Франција загубив со 2-1 (не ми свиреа пенал, а и у новини пишуваше дека има и после утакмица тоа за судијата кажа дека таа му била најголема грешка), а табелата беше ваква:
1. Германија 4
2. Камерун 4
3. Франција 4
4. Јапонија 3
Осмина финале со Англија. Лекција по фудбал сум им одржал со моите црнчуги, силување уште од прва минута им ги с‘снав и им чукнаа два гола. 2-0 резултат.
Четврт финале со Уругвај. Подобри бевме се до 60 минута кога играч од одбраната доби втор жолт, и во 75 минута ми шибнаа гол :(
Шампион стана Уругвај во финале ги победија Грција :гомце: со 1-0. Многу сум задоволен имаше добри игри, ако ништо друго барем од шампионите сум загубил :icon_lol:

Како новиов апдејт ?! Ви се допаѓа,не,според вас има ли подобрувања,некоја рецензија :)

Како новиов апдејт ?! Ви се допаѓа,не,според вас има ли подобрувања,некоја рецензија :)
Има подобрувања во распоредот на утакмиците, играта општо е подобрена. Само 1 проблем ми останува, после крај на сезона им кажувам колку да одат на одмор, тие се враќаат за 2 недели и цела сезона ми е килава. Решение некој?

S34UgeM.png

Една од најголемите победи што сум ги имал а да не е пријателски натпревар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom