Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
4-1dmc-2средина-2крила-1

Гордон-Клин-Ловрен-Фонте-Ло-Снедерлајн-Ванијама-Вард Проус-Рамирез-Лалана-Ламберт.

vo team instructions nisto da ne podnesuvam?

vo team instructions nisto da ne podnesuvam?

8FIQ9nh.png

Почнав со Сотон со последен апдејт на трансфериве од 17ти август. Имав преку 60 милиони за трансфери ама џабе ко прво ретко кој успеав да земам, пошто ми ги собраа, на Гил Ромеро не му даваат работна дозвола, Ромеро ми го собраа... :( Го земав Муру за лев бек и го позајмив Фланаган. Умтити го земав за 13.5м+ Боруч, а за прв голман го земав Куне за 500к. За одбрана за бекап ама и евентуално за средина го земав Страндберг од Розенборг, исто за 500к и го земав Анан како free agent. Освен Боруч, го шитнав Дејвис за 5м.

По први 11 кола сум трет, 2 бода позади Сити, исто со Челси кои се втори. Можев да бидам и прв али Сити ми дадоа гол во 84та за 1-1. Прво играв 4-3-3- control (на Нет ја најдов), а сега 2 утакмици сменив на оваа тактика. Се даваат, но и се примаат доста голови. Двете ги тепав 4-2. Засега имам дадено 24 и примено 14 гола, што не е сјајно, ама со уште еден јак централен во одбрана ќе биде подобро, плус Умтити да созрее, тек 20 години има.

И да, овој Шнајдерлин мрднат е. Прво вика сака во поголем клуб, му ветив дека ќе обезбедам Европа Лига и после се бунеше дека не сум исполнил ветувањето (као WTF?!, на почеток од сезона сум). Али кога сврзав 5-6 утакмици без пораз, го повлече барањето за трансфер. Ќе го шитнев, ама не успеав да го земам Ромеро, плус trained at club е.

Marco Capuano od Pescara lapajte go.
Top centarhalf.

So Lazio igram Van Gal taktika, se boram za titula ama tesko ostvarlivo.
Catania se mesa gore a Milan za opstanok se bori....grcevito

Дај бе помогнете, нека некој симне ако може одовде, па нека Upload на некој сајт да симнеме раат, ова ебати мачењето што го видов
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=272009037 Нова македонска лига е ова, треба да се испроба, помогнете како да симнам никако неможам. :mad:

Има ли некоја опција како да убедам некој играч да дојде во мојот клуб?
На преговори со играчот, па да видaм дали ке е заинтересиран за трансфер или не?

Има ли некоја опција како да убедам некој играч да дојде во мојот клуб?
На преговори со играчот, па да видaм дали ке е заинтересиран за трансфер или не?

Изјави дека си заинтересиран за да го донесеш во твојот клуб, па после види што ќе изјави он.

После ќе пратиш понуда и ќе видиш како се понаша клубот. Може да се деси и нов договор да потпише али it's worth trying :D

Ќе ме умрат овие Енглезиве, веќе втор трансфер период не му даваат работна дозвола на Гил Ромеро и не можам да го земам, сФе да им е...

Иначе, дали е паметно да се играат двајца централни дефанзивци леваци (им пишува left only), а и двајцата се ball playing defenders? Пошто си го земав Дориа, па да го ускладам некако со Умтити.

Шејн Лонг полусезона на кариера изигра. Првиот дел нигде го немаше 4-5 гола едвај, после се распукуваше, даде и два хет-трика и на крај заврши како прв стрелец кај мене со 22 гола мислам, 2 повеќе од Рамирез. Грациано Пеле даде 13, ама ич неконстантен играч, плус послабо подвижен, така да ќе го шиткам. И така веќе го прибрав Џеко за 10м :D бараше 170к плата, се задоволи со 115к ама и еден куп бонуси. Ќе ме однесе у минус ако даде 30 гола. Ама ќе вреди. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom