Почнав со Сотон со последен апдејт на трансфериве од 17ти август. Имав преку 60 милиони за трансфери ама џабе ко прво ретко кој успеав да земам, пошто ми ги собраа, на Гил Ромеро не му даваат работна дозвола, Ромеро ми го собраа...

Го земав Муру за лев бек и го позајмив Фланаган. Умтити го земав за 13.5м+ Боруч, а за прв голман го земав Куне за 500к. За одбрана за бекап ама и евентуално за средина го земав Страндберг од Розенборг, исто за 500к и го земав Анан како free agent. Освен Боруч, го шитнав Дејвис за 5м.
По први 11 кола сум трет, 2 бода позади Сити, исто со Челси кои се втори. Можев да бидам и прв али Сити ми дадоа гол во 84та за 1-1. Прво играв 4-3-3- control (на Нет ја најдов), а сега 2 утакмици сменив на оваа
тактика. Се даваат, но и се примаат доста голови. Двете ги тепав 4-2. Засега имам дадено 24 и примено 14 гола, што не е сјајно, ама со уште еден јак централен во одбрана ќе биде подобро, плус Умтити да созрее, тек 20 години има.
И да, овој Шнајдерлин мрднат е. Прво вика сака во поголем клуб, му ветив дека ќе обезбедам Европа Лига и после се бунеше дека не сум исполнил ветувањето (као WTF?!, на почеток од сезона сум). Али кога сврзав 5-6 утакмици без пораз, го повлече барањето за трансфер. Ќе го шитнев, ама не успеав да го земам Ромеро, плус trained at club е.