Football Manager 2012 - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Друже, ти си се заебал уште пред почеток на сезона, кога си „обеќал“ дека ќе обезбедиш ЛШ на крајот на сезоната. Нормално е упавата да очекува резултати.
Што се однесува утакмицата со Реал, пробај да играш на контри, можда ќе се спасиш. Ако не, иди на одмор, додека не извлечеш нерешено :D

Друже, ти си се заебал уште пред почеток на сезона, кога си „обеќал“ дека ќе обезбедиш ЛШ на крајот на сезоната. Нормално е упавата да очекува резултати.
Што се однесува утакмицата со Реал, пробај да играш на контри, можда ќе се спасиш. Ако не, иди на одмор, додека не извлечеш нерешено :D

Лига на Европа обеќав а не ЛШ... Иначе слаби резултати се поради тоа што ми се повредија главните играчи на првата и втората утакмица од новата сезона...(Љоренте 3 месеци, Чави Мартинез 3 месеци, Муниаин 2 месеци, Ираола 2 месеци и оди играј да те видам... :D)

Лига на Европа обеќав а не ЛШ... Иначе слаби резултати се поради тоа што ми се повредија главните играчи на првата и втората утакмица од новата сезона...(Љоренте 3 месеци, Чави Мартинез 3 месеци, Муниаин 2 месеци, Ираола 2 месеци и оди играј да те видам... :D)
Ќе играм, само да ми пројде инспирација со Дортмунд :D

Ќе играм, само да ми пројде инспирација со Дортмунд :D

LNT3C.png

Конечно после 1616361 пати Холидеј, успеав! За малце и ќе победеле дечките :D

Во без-излезна ситуација сум со Билбао... Првата сезона завршив 4-то место, 3 бода зад 3-тиот Атлетико и сега во втората сезона сум 10-то место у Ноември поради глупави нерешени резултати дома со ЧКЉ екипи... И сега имам утакмица со Реал во гости, пред да ја почнам утакмицата ми е зачувана играта, на утакмицата ако изгубам ме пудат од работа(пробав изгубив ме испудија) и сеа немам шанса да останам тренер ако ја губам, помагајте, што да направам? Пробав секакви дефанзивни формации, пробав Contain(Retain possession > Pass to feet) ништо не помага, ќе дадам гол од корнер или слободен и неверојатниот Хигуаин добива супер моќ и гази се пред себе, за 1 минута 2 гола...

Ц...ц...ц...

Искуството говори дека доколку доволно број пати лоадираш еднаш ќе ти се посреќи... тоа е полесниот пат. :)
Потешкиот пат е да останеш непоразен машки - со игра. Јас би пробал 4-2-2-2, густо во средина без крила, без roaming од позиција и со closing down на нивните дефанзивци - на сите четири. Џабе ги затвараш Роналдо, Игуаин или Озил... Јас би одел со пресинг на дефанзивната линија.
Немој да местиш contain или retain possession - факт е дека Реал се пресилна екипа и дека овие тактики нема да запалат никогаш.Можеби Control или Standard па да изнудиш пенал, црвен или да дадеш ран гол па после да гледаш чаре. Counter неможе да се игра, пошто е лузерска тактика и допринесува за многу грешки.
Стави повеќе играчи со добар positioning и со добар determination, колку за кохезија во играта така и за реакција доколку примиш гол.
Мешај секои 4-5 минуте од еден во друг менталитет (Control-Standard-Control-Defensive-Attacking), ова иако не е многу логично, од искуство, некогаш знае да го зезне AI-то и да ја поремети утакмицата.
Пробај и асиметрична тактика, која некогаш знае да направи чуда.

Најпосле за да се победи Реал сака големи кохонес :D

Има и еден најлесен пат - да ја поминеш утакмицата на go on holiday. Од 20-тина вчитувања еднаш скоро сигурно ќе ти ја симулира 0-0 или 1-1.

Се надевам помогнав колку-толку...

Во без-излезна ситуација сум со Билбао... Првата сезона завршив 4-то место, 3 бода зад 3-тиот Атлетико и сега во втората сезона сум 10-то место у Ноември поради глупави нерешени резултати дома со ЧКЉ екипи... И сега имам утакмица со Реал во гости, пред да ја почнам утакмицата ми е зачувана играта, на утакмицата ако изгубам ме пудат од работа(пробав изгубив ме испудија) и сеа немам шанса да останам тренер ако ја губам, помагајте, што да направам? Пробав секакви дефанзивни формации, пробав Contain(Retain possession > Pass to feet) ништо не помага, ќе дадам гол од корнер или слободен и неверојатниот Хигуаин добива супер моќ и гази се пред себе, за 1 минута 2 гола...
направи се како тренер на Реал и тепај со Билбао :)

Зверови !!! Само ке треба лигата да се смени зашто италијанската е тапа.
tabt.jpg

tacgp.jpg

cavxa.jpg

rezul.jpg

wRBdI.jpg

Ќе грми Сигнал Идуна Парк со 91000:vozbud:

5 звезди tactics coach anyone?Се отепав од барање, сите што ги даваат по нетов или се бразилци и ги неам пошо неам лоадирано лигата, или се регени.

Додади бразилска лига :D

Види го Eric Black, само сумњам дека има 5 ѕвезди, 4.5 највеќе.

дајте некоја тактика 4-4-2 :/ јас имам една ама се повеќе и повеќе е тапа :/ едвај голови давам а премногу примам :/

Со Њукасл освоив многу титули и уште сум во Favored Personnel на клубот o_O. Лани со Чезена обезведив опстанок и станав Легенда на клубот ебаго :D

Мене ми требаа 3 титули да станам Favored Personnel а на еден реген му требаа само 2 гола у 1 утакмица да го направи тоа...

За ова во Италија добивав 400.000 евра а у Англија 2.900.000 .
Огромна е разликата , огромна .
Со Италијанска екипа ако не стигнеш до полуфинале или финале Лига на Шампиони амин профит . Нема тероија . За прво место во Серија А добиваш 1.900.000 евра што е смешно , мислам дека во Англија е далеку повеќе.

wqpj82.png

Епа не за џабе само Премиер Лигата има поголем обрт на пари отколку цела земја наша. Сакам да кажам, популарноста -> спонзорите си го прават своето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom