Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Го купив Douglas Costa од Шахтјор. Играчот е феноменоменален. Игра центар, има одличен шут од далечина и е доста прецизен. Го купив исто така и на претходната Менаџер 2011, и таму беше добар, исто како и на оваа. Не ми текнува која сума го купив, но мислам дека не беше повеќе од 10м.
--- надополнето: Nov 24, 2011 11:48 PM ---

Супер Марио :icon_mrgr:
Треба да се испроба овој играч. Штета што за сега имам играч од оваа позиција. За понатака да си знам. Но како оригиналниот Супер Марио неможе да биде, веруј ми.

M

marko 1996

Гостин
Незнам дали само кај мене или кај сите е така ама регени има многу многу подобри од реалните играчи пример после 10 години на играва имаш минимум 20-30 играчи што се како Крстијано/Меси. И тоа на 20-21 максимум 22 години да не зборам за понатаму. Тоа им е единствена мана.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Незнам дали само кај мене или кај сите е така ама регени има многу многу подобри од реалните играчи пример после 10 години на играва имаш минимум 20-30 играчи што се како Крстијано/Меси. И тоа на 20-21 максимум 22 години да не зборам за понатаму. Тоа им е единствена мана.
Кај сите е така. Мене така ми беше на претходната менаџер. играв до 2020 играчите ѕверови беа сите. Дури и појаки од Меси имаше. :D

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Ми плаче душава што нема излезено за Макинтош ова менеров.Мислам за пиратска верзија,излеа после нова година ќе биде и тоа. Има голема разлика помеѓу 2011 и 2012?
Нема голема... и најпосле, барем за мене - 2012 е прелесна во споредба со останатите.
Меѓутоа, ново е ново :D
--- надополнето: Nov 25, 2011 12:09 AM ---
Мене тоа не ми е премногу неразбирливо... Секои 10-тина години и во реалноста излагаат по 10-15 вонсериски вундеркиндови...Овде на играва можда е лошо што на млади години се премногу развиени, наместо да започнат како добри играчи, а на 22-25 години да прават партали...

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Почнав со Атлетик Билбао да играм, многу е интересно, како што знаете може само Баскијци да се купува, повеќето играчи ми се производ на школата, Јануари 2011 сум, чекам крај на сезона да видам какви регени ќе ми се погодат... Има ли некој постигнато позначителен успех со нив? Ла Лига, ЛШ...?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Со Малага во втората сезона пак завршив 3 во Ла Лига.Во ЛШ испаднав во групите,но завршив 3 и отидов во ЛЕ која ја освоив.

Третата сезона ја започнав многу лошо и покрај некои добри засилувања како Тевез,Адам Џонсон кои ги најдов на трансфер пазарот и ги зедов за 6.25 мил евра за секој,на 48 рати,го зедов и Сарабија,детето е талент.Сепак по првите 10 кола сум на долниот дел на табелата и покрај тоа што имам само 2 порази.

Се надевам ќе биде подобро.Воглавно добро играм но секогаш на крај ми изедначуваат јбг ќе се среди но отиде титулата уште одтсега,Барса и Реал се ненормални веќе 10 бода ми бегаат,освен тоа ако се знае дека Барса нема пораз веќе 25 натпревари,последен пат јас ги победив на Камп Ноу лани :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.800
Поени од реакции
9.632
Почнав со Атлетик Билбао да играм, многу е интересно, како што знаете може само Баскијци да се купува, повеќето играчи ми се производ на школата, Јануари 2011 сум, чекам крај на сезона да видам какви регени ќе ми се погодат... Има ли некој постигнато позначителен успех со нив? Ла Лига, ЛШ...?
Како ова само Баскијци, од управата не оставаат нешто или? Немам играно со Атлетик, планирав пред некое време со нив да почнам, ама се премислив...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Како ова само Баскијци, од управата не оставаат нешто или? Немам играно со Атлетик, планирав пред некое време со нив да почнам, ама се премислив...
Можеш да купуваш само играчи кои се по потекло баскијци, таков им е принципот во клубот. И во реалноста е така, единствено го имаат прекршено правилото си Лизаразу во 1996 година, али тоа само еднаш и никогаш повеќе.. :))

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Само играчи што имаат Баскијско дражавјанство можеш да купуваш, тие што немат, не можеш, кога стиснеш Make An Offer, ти кажува дека можеш само Баскијци... Иначе интересно е, треба да имаш многу среќа со регените да ти се погодат добри ова она...
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:04 AM ---
Можеш да купуваш само играчи кои се по потекло баскијци, таков им е принципот во клубот. И во реалноста е така, единствено го имаат прекршено правилото си Лизаразу во 1996 година, али тоа само еднаш и никогаш повеќе.. :))
И Лизеразу бил Баскиец, има и Французи-Баскијци...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.800
Поени од реакции
9.632
Интересен податок, баш вреди да се проба со нив да се игра :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
ЛШ само еднаш на ФМ 2010. Ла Лига никад немам освоено, прејаки се Барса и Реал. Од 2008 редовно играм со нив :)

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Се „раѓаат“ ли добри регени?
Се раѓаат, ама претежно во другите тимови, како Реал Сосиедад, Осасуна,...
На оваа мислам дека треба да има многу подобри регени, немам играно сеуште со нив.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Најголема победа досега.
Тоа е, кога го имаат Ока Николов на гол :D

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Во без-излезна ситуација сум со Билбао... Првата сезона завршив 4-то место, 3 бода зад 3-тиот Атлетико и сега во втората сезона сум 10-то место у Ноември поради глупави нерешени резултати дома со ЧКЉ екипи... И сега имам утакмица со Реал во гости, пред да ја почнам утакмицата ми е зачувана играта, на утакмицата ако изгубам ме пудат од работа(пробав изгубив ме испудија) и сеа немам шанса да останам тренер ако ја губам, помагајте, што да направам? Пробав секакви дефанзивни формации, пробав Contain(Retain possession > Pass to feet) ништо не помага, ќе дадам гол од корнер или слободен и неверојатниот Хигуаин добива супер моќ и гази се пред себе, за 1 минута 2 гола...

Kajgana Shop

На врв Bottom