Football Manager 2012 - Општа дискусија

Г

Гучи

Гостин
Коа се фалиме више, да ви покаже чичко Гучи дел од арсеналот на Ливерпул, сезона 2018/19 :D

Го договорив пред да му истече договорот од Сао Паоло за 0 фунти
1.jpg

Производ на младинската школа
2.jpg

Земен од Америка (Мексико) за 5.25 мил.
3.jpg

Земен од Чивас за 1.4 мил
4.jpg

Производ на младинската школа, прв состав го играм копилето и кине :)
5.jpg

Купен од Феенорд за 15 мил.
6.jpg

Купен од Ксерез за 24 мил.
7.jpg

И за крај, табелата на младинците. Волку моќна школа сум немал никад :D
8.jpg

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па немам ни ја, само Германија ми е селектирана.
Еве уште некои ѕверови:

Овој гази, ама ми се повреди на 4 месеци:tapp:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Коа се фалиме више, да ви покаже чичко Гучи дел од арсеналот на Ливерпул, сезона 2018/19 :D

Го договорив пред да му истече договорот од Сао Паоло за 0 фунти

Производ на младинската школа

Земен од Америка (Мексико) за 5.25 мил.

Земен од Чивас за 1.4 мил

Производ на младинската школа, прв состав го играм копилето и кине :)

Купен од Феенорд за 15 мил.

Купен од Ксерез за 24 мил.

И за крај, табелата на младинците. Волку моќна школа сум немал никад :D
Зашто ко патки ти се сите у фацата?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Igrava e mnogu glupava ili teska ili taka mene mi se cini. Zatoa sto se slucuvaat nevozmozni raboti...
Заради тоа што се случуваат невозможни работи е интересна .. што би праввеле ако земиш еден тим и само победуваш против сите ? нема да е интересно .. затоа повеќето од нас играме со послаби екипи и ги правиме да се конкурентни со големите тимови .

Член од
17 август 2012
Мислења
63
Поени од реакции
8
Mozi i napravena e da se igra samo so poslabi timovi...inaku ne svakam kako bi gubel po 7-0 od city ili od stoke ili od sunderland koga vo napadot gi imam falcao, hulk, hazard i mata....da ne pravam muabet za drugite

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Mozi i napravena e da se igra samo so poslabi timovi...inaku ne svakam kako bi gubel po 7-0 od city ili od stoke ili od sunderland koga vo napadot gi imam falcao, hulk, hazard i mata....da ne pravam muabet za drugite
Погрешна формација :) aкo си почетник разгледај прво формации што како играчите местење за корнери аути ... има 300 работи да ги наместиш па после да добиеш резултати :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знаеш да ја играш, не е играта глупа. Само еден од играчиве да имаш ќе растураш не па сите овие.

Член од
17 август 2012
Мислења
63
Поени од реакции
8
Види вака...да играв нешто со решавање математички задачи ќе сфатев дека не ми оди оти сум слаб математика...или во овој случај ако би го наместил Хулк за централен дефанзивец, Фалкао лев бек, и Хазард заден везен тогаш е глупаво да очекувам резултати...и не е голема филозофија да наместиш формација кога јасно ти пишува кој на кое место игра најприродно и најдобро...плус атрибути се атрибути неможе играч со 18 finishing да неможе гол во 5 утакмици да даде или да вади 5.9 оцена.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Види вака...да играв нешто со решавање математички задачи ќе сфатев дека не ми оди оти сум слаб математика...или во овој случај ако би го наместил Хулк за централен дефанзивец, Фалкао лев бек, и Хазард заден везен тогаш е глупаво да очекувам резултати...и не е голема филозофија да наместиш формација кога јасно ти пишува кој на кое место игра најприродно и најдобро...плус атрибути се атрибути неможе играч со 18 finishing да неможе гол во 5 утакмици да даде или да вади 5.9 оцена.
Зависи што позиција го играш .. и другите што треба топки да му даваат што позиција како се поставени .сваќаш ?

Член од
17 август 2012
Мислења
63
Поени од реакции
8
Еве ако има некој кој игра со Челзи, најискрено го замолувам да даде една комплет формација кој, каде, како и што па да видиме дали проблемот е во лоша тактика или пак во менаџеров е се по шаблон и ако е така направено така и ќе си тера
--- надополнето: 4 септември 2012 во 03:10 ---
Зависи што позиција го играш .. и другите што треба топки да му даваат што позиција како се поставени .сваќаш ?
Еве ти пример:
Falcao - Complete forward+target man mixed
Mata - Inside forward, attack
Hazard - Advanced playmaker, support
Hulk - Right winger, attack
Lampard - Deep Lying Playmaker, support
Ramires - Box to box ili Ball wining middlefielder
Ashley Cole - Full back, automatic
Terry - Central defender, defend
Luiz - Central defender, defend
Srna - Full back, automatic
Објасни ми што е погрешно во оваа тактика и зошто.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве ако има некој кој игра со Челзи, најискрено го замолувам да даде една комплет формација кој, каде, како и што па да видиме дали проблемот е во лоша тактика или пак во менаџеров е се по шаблон и ако е така направено така и ќе си тера
Пробај ја тактикава од овој да видиме како ќе ти оди .. немам играно иначе со јаки екипи за да ти кажам што како да играш .
--- надополнето: 4 септември 2012 во 03:12 ---
--- надополнето: 4 септември 2012 во 03:10 ---

Еве ти пример:
Falcao - Complete forward+target man mixed
Mata - Inside forward, attack
Hazard - Advanced playmaker, support
Hulk - Right winger, attack
Lampard - Deep Lying Playmaker, support
Ramires - Box to box ili Ball wining middlefielder
Ashley Cole - Full back, automatic
Terry - Central defender, defend
Luiz - Central defender, defend
Srna - Full back, automatic
Објасни ми што е погрешно во оваа тактика и зошто.
од ова колку што видов играш 4-2-3-1 така ? а Хулк го играш крило напад намести го и мата исто .. стави го фалкао poacher atack ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не е играва само намести ги и терај.

Корнери - позиционирање имаш наместено, аути, слободни удари кој да ти изведува?
Тренинг им имаш наместено, match preparation?
Квалитетен персонал вработено?

Не е ова математички равенки ама на секој нов сејв си треба едно 20 минути до пола саат работа и на крај од секоја сезона резиме до кај е и што е клубот.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Чисто ме интересира вака, каков стил на игра практикуваш? Каква игра негуваш со тимот? Објасни ми ако може, би сакал да знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom