ФОН доделува 100 стипендии за најдобрите!

• Креатор на темата Креатор на темата Capital
  • Време на започнување Време на започнување

Capital

Cheetah
Член од
10 март 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
ФОН Универзитет во соработка со најголемите македонски компании, и тим од најдобрите професионалци и оваа година ја стартува кампањата И во Македонија се може!

Ги бараме најдобрите умови од целата држава, кои ќе бидат стипендирани за нивните додипломски студии. Ќе се доделат вкупно 100 целосни стипендии.

Аплицирањето за стипендиите започнува од 10.03.2010. По завршувањето на процесот за аплицирање, апликантите ќе бидат известени за термините во кои ќе се спроведе тестирањето, врз основа на кое ќе се изврши селекцијата на 100 најдобри!

Се аплицира на следниов линк: http://fon.edu.mk/content.aspx?cid=60&ln=mk

За повеќе информации пратете маил на stipendii2010@fon.edu.mk или приклучете се на нашата Facebook група.

Capital абе ти да не си ми колега...?
на ФОН да не си случајно?...или нешто сум побркала...

инаку ова најдобрите умови е дааалеку од најдобрите...
па јас со просек добар *3 год. мн.добра четврта едвај добра) добив стипендија...
кој ум ќе бев:vozbud::vozbud::vozbud::pos2:

па јас со просек добар *3 год. мн.добра четврта едвај добра) добив стипендија...
Се кажа:pos2:

па барем сум искрена....не како некој да се фали леле со сите петки сум...дрн дрн дрн.....
како демек на европски тие 500 евра за прва што ги даваа беа за успешните...како па да не...
ми рекоа уште на саем..прв дојден прв услужен...уште и уплатница (или сметка незнам што беше) ми дадоа...во случај да сакам да се запишам таму...тогаш размислував за европски...ама после ме пријавија за тестирањата на ФОН...барем прашањата беа прилично лесни...

Им направи антиреклама свака част :vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2:
еееееее....не е антиреклама...само ја кажав вистината со цел сите што го прочитале ова и сакале да аплицираат да не се повлечат од тоа мислејки дека е тежок тестот....е то:toe::toe::toe:

Шо фино вака искрени луѓе :) Мераци.

И у кој услови си со стипендија ? што плати од учебници униформа едно друго ? или комплет све ти е платено 4 години ?

ја иначе аплицирав со успех 3.9 пишав иако сум со 3.6 :D
а тоа тренинзи обуки и натпревари ми е празно , али ај ваљда ке ме викнат да видат каков allmighty ум сум :D

и кога одприлика треба да биде тестирањето ?

абе сите што се пријавиле ќе полагаат...
инаку...учебниците се плаќаат...сите ги купуваат (по околу 1000 денари се)..имаш 200 денари на секој учебник попуст...
факултетите се 3 години..не 4...
ако задржиш просек од 9.3 тогаш и наредната година не плаќаш...
се плаќаат колоквиуми..испити...по 450 денари т.е 620..
а за тоа што си 3.6 а си пишал 3.9...си направил голема грешка...пиши им на маилот и кажи дека си згрешил...
за тестирањето незнам точно..ако е како лани..ќе ти пратат смс 2-3 дена пред тестот со број на предавална...би требало негде на крајот на април..евентуално почетокот на мај...
за кој факултет аплицираше?
лани општиот тест беше многу лесен...оваа година изгледа потешко ќе биде...:toe:

аплицирав за економски али како можам да им пишам јас точен просек кога 4та уште не сум ја завршил и кога 40% влага успех од оцени 60% од матура ? :toe:

Кај нас у школо дојдоја нивните професори да ни одржа презентација. Брука беа, не знаеја ни 2 реченици на македонски да сврза, не можеа да објаснат прости работи и уште појќе ме натераа да не се запишуем таму :)

аплицирав за економски али како можам да им пишам јас точен просек кога 4та уште не сум ја завршил и кога 40% влага успех од оцени 60% од матура ? :toe:

треба да го дадеш просекот од прва до трета..не од 4-та

Кај нас у школо дојдоја нивните професори да ни одржа презентација. Брука беа, не знаеја ни 2 реченици на македонски да сврза, не можеа да објаснат прости работи и уште појќе ме натераа да не се запишуем таму :)

кои се тие професори ако не е тајна?
со исклучок на неколку што не предаваат на македонски сите други се способни да сврзат две реченици како што треба:toe:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

ај некој што е бил на тестирање нека каже какви се тестовите тешки-лесни какви прашања и дали вреди да се пријави чоек на такво нешто??? :wink:

не мора да значи дека ќе бидат во тој контекст тестовите
оваа година ќе има каде каде поголем број на аплицирани

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom