Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Дали секој мобилен донесен од америка ке треба да се декодира за да работи кај нас,пример Н-95.

Ке може некој да ми каже страна за симнување FIRMWARE и Апликации за Нокиа 6650 Т-Mobile верзијата.И некој совет за тоа како првите пунења на батеријата да ми бидат.

Однапред благодарам

Ке може некој да ми каже страна за симнување FIRMWARE и Апликации за Нокиа 6650 Т-Mobile верзијата.И некој совет за тоа како првите пунења на батеријата да ми бидат.

Однапред благодарам
зошто би сакал да го брендираш телефонот? сите бараат небрендиран фирмвер, ти брендиран :pos:

еве ти една од подобрите верзии ќе најдеш во темава: http://forum.gsmmkd.com/showthread.php?t=1415&highlight=6650

но ако сакаш да ти најдам стрикно за ти-мобајл, пиши која верзија ти е т.е. сега за сега имам само NHL-6, незнам дали има др верзии на оваа нокиа

Фала...А процес на пунење на батеријата????

кога ќе ти каже дека е празна батеријата, ја ставаш на полњач, по можност првите 3-4 пати да биде со оригинален полњач и да не се полни на авто полњачи, има разлика од оригинален до неоригинален и тоа многу, во брзината на полнењето т.е. во амперажата, што значително оригинланиот полњач ќе го подобри капацитетот на батеријата и избегнувај цела ноќ во полач. Кога ќе покаже полна батерија, вадиш и празништ т.е. користиш.

зошто би сакал да го брендираш телефонот? сите бараат небрендиран фирмвер, ти брендиран :pos:

еве ти една од подобрите верзии ќе најдеш во темава: http://forum.gsmmkd.com/showthread.php?t=1415&highlight=6650

но ако сакаш да ти најдам стрикно за ти-мобајл, пиши која верзија ти е т.е. сега за сега имам само NHL-6, незнам дали има др верзии на оваа нокиа

Abe...Tmobile napisaf...poso taka se vika telefonot...zboram za 6650 Tmobile verzija...poso drugiot 6650 e sasvim drug telefon.....i bi bilo pozelno za toa da mi pises..za softver i drugi stvari...

Ja iam nokia 6131 i oga ke staam druga karticka,osven mojata mi bara nekoj kod a ja neam pojma koj e zs ja niso ne sum cepkala....probav so 12345 taka mi rekoa ama neska...

security code ти бара?

ако така ти бара, однеси го на сервис. Кај мене ти е 300 денари декодирање.

колку кошта да ми се смени firmware-от на P1 од Arabic Generic 1 во General World 1?

Едно прашање за Necrophilia, значи телефончето е Siemens A60 нејќе да се упали т.е. кога ќе стиснам на копчето за палење само ќе се упали екранот, ќе се угаси и толку. До што би можело тоа да биде и дали би можел да се оправи и се разбира колку би чинело тоа?

kolku pari cini dekodiranje na samsung e590!!!:salut:
300 денари, 2-3 минути работа - алфа мобил

колку кошта да ми се смени firmware-от на P1 од Arabic Generic 1 во General World 1?
600 денари, можам да ти дадам и туториал за сам да го средиш, кај мене на форум - ама и сам на ризик ;)

Едно прашање за Necrophilia, значи телефончето е Siemens A60 нејќе да се упали т.е. кога ќе стиснам на копчето за палење само ќе се упали екранот, ќе се угаси и толку. До што би можело тоа да биде и дали би можел да се оправи и се разбира колку би чинело тоа?
ако е софтвер, а во 90% од случаевите е - 300 денари, 20 минути работа, доколку е хардвер исто 300 денари, ама 2 дена работа.

само накратко инфо, за сите кајганџии...

декодирање ај фоун 3г, финална солуција без уни-симови, сим симови итн... значи исто као претходниот 2г ај фон, кабел и анлок - телефонот се отвара иде преку тест поинт ама воопшто не се ни приметува дека некогаш бил отворен, т.е. подобро и да не ви го спомнев ова со отварањето затоа што и така не се приметува но можеби по други сервиси ќе ви речат дека не ги отвараат директно на кабел, сепак декодирањето е 120 евра, се чека до 3 работни дена.
без разлика дали е 8 или 16гб
повеќе инфо за декодирање на 3г - http://forum.gsmmkd.com/showthread.php?p=13880#

за 2г ај фоун, цената сеуште е иста за од 1.1.1 до 1.1.4 верзии по 15 евра, за 2.0 40 евра.
даунгрејд од 2.0 во 1.1.4. - затоа што сите знаете кои багови ја има 2.0 верзијата е 50 евра, без разлика дали ај фоунот ви е 4/8/16 или спешл едишн од 32гб ;)

исто така модување на ај фоун, т.е. 30% фирмвер од 2.0, 50 од 1.1.4 и 20% од 3г 2.0 - цената е 4000 денари.

п.с. за нарачување на ај фоуни - по телефон ќе ви речам - само дека немам повеќе, дојдете во мобилара и ќе се договориме ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom