Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ми треба информација колку би коштало замена на екран на HTC Legend?
--- надополнето: Nov 26, 2011 2:29 AM ---
И мене ми треба информација колку би коштало замена на екран на HTC Legend?

Ќе може да ми кажете колку би ме чинело менување на маска на нокиа н82 (ја имам маската, само за работна рака колку би ми земале), и плус промена на блутут модул цена

маска промена - 800 денари
блутут модул - 1800 денари.

Гледав клипови на нет за декодирање на T-mobile телефон. Гледав постапно како иде сето тоа, со 15 цифрен број, со некој калку,атор за пресметување кодови за тој 15 цифрен број. Прашањето е дали навистина е така, дали не е само лажно видео, т.е лажна постапка, да не го расипам телефонот.
Ко чичко од 60 години се осеќам со прашањево :)

Да бе постои... ама не е бесплатен калкулаторот. Постојат бесплатни но за некои шкљ модели или веќе бајати што се како ZTE X760, Alcatel old models, nokia 3310, 6610, 6110 :D
п.с. во врска со н82та мн. работи на светот не вредат да се направат, никој присилно не те тера :)

имам еден проблем со телефонот користам алкател 807 и сум задоволен (колку пари толку музика), но вчера почна да не ми ги пронаоѓа слушалките , а до пред некој ден ги користев редовно немаше никаков проблем. Бидејки не се разбирам многу многу во телефони ме интересира дали тоа би можело да е софтверски проблем или пак е оштетен приклучокот (инаку приклучокот е стандарден 3.5mm)

Пробај прво со други слушалки, да не е проблемот до слушалките. Доколку и со други слушалки истото го прави, тогаш земи чепкалка за уши или вата намокрија во 96 процентен алкохол и бутни во дупката за слушалките. Ако ни така неќе а имаш гаранција однеси го под гаранција.
п.с. слушалки од било што можеш да ставиш да пробаш, ајпод, компјутер, мп3плеер, друг телефон со 3.5мм

Здраво сакам да прашам да не знаеш како да средам телефонов? Имам LG P350 Optimus ME и гледам нешто праат root па overclock и демек по убаво работи.Значи има многу видео туторијали но нов сум со телефониве па незнам баш ништо.Земав демек да рутирам како што вика таму ама нејќеше баш па ако можеш да ми кажеш по постапки што да праам. Поздрав

Здраво сакам да прашам да не знаеш како да средам телефонов? Имам LG P350 Optimus ME и гледам нешто праат root па overclock и демек по убаво работи.Значи има многу видео туторијали но нов сум со телефониве па незнам баш ништо.Земав демек да рутирам како што вика таму ама нејќеше баш па ако можеш да ми кажеш по постапки што да праам. Поздрав
За да не го зезнеш (brick) најубаво е да го однесеш до некоја од мобилариве и тие ке ти направат root и стават custom rom. A што ке ти е оверклок на процесорот?? Освен што ке добиеш незначително побрз телефон ке ти троши повеќе батерија.

За да не го зезнеш (brick) најубаво е да го однесеш до некоја од мобилариве и тие ке ти направат root и стават custom rom. A што ке ти е оверклок на процесорот?? Освен што ке добиеш незначително побрз телефон ке ти троши повеќе батерија.
Гајле ми е за батеријата, барем кје биде побрз.Иначе да можам да го однесам ама ваљда нема да е проблем некој да ми каже како па ја да го напраам сам
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:04 AM ---
Добро ај да не чепкам,барем има ли некој кој може да ми го направи или во која мобилара да одам?

forum.gsm.mk - прашај тука поврзано со такви глупости, доколку го брикнеш - јас анбрикувам.

тачот на sony ericsson vivaz pro не ми чини нешто. на нормална температура работи како треба, но надвор ако го држам на ладно 5 мин. не фукнционира тачот. дали може да се поправи и колку чини поправката ?

тачот на sony ericsson vivaz pro не ми чини нешто. на нормална температура работи како треба, но надвор ако го држам на ладно 5 мин. не фукнционира тачот. дали може да се поправи и колку чини поправката ?
Ти испратив приватна порака со цена и времетраење на монтажата на тачот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom