duffy_f
денес те сакам повеќе од вчера
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 353
- Поени од реакции
- 13
Me инспирира неодамнешното затворање на неколку познати кафулиња во Скопје поради неиздавање на фискални сметки.Откога се започна фискализацијата на сите трговски субјекти помина достатно време но некако ни ние ни продавачите не се навикнавме на оваа навика т.н фискални сметки па ретко даваат а уште поретко ги бараме.Лично јас добивам сметки само од поголемите маркети и дукани а на барањето за сметка во случај да не добијам редовен одговор е КАСАТА НИ Е РАСИПАНА МОМЕНТАЛНО!
Колку вие имате вакво или различно искуство?
Дали добивате и дали воопшто барате фискални сметки?
Дали воопшто мислите дека треба да постојат или се излишни?:jaj:
Колку вие имате вакво или различно искуство?
Дали добивате и дали воопшто барате фискални сметки?
Дали воопшто мислите дека треба да постојат или се излишни?:jaj:
иначе у еден кафич ја кај што често одам имаат многу јака фора. Ќе нарачаме ние да речеме три кафиња и типката ни носи фискална и на неа има искуцано нешто трето и некоја без везе цена што нема врска со нашата, али јебига...иначе мислам дека треба да постојат фискални сметки и дека треба да има инспекции и да бидат построги во однос на тие што не се фискализирани, а сум строго против тоа да се казнуваат граѓаните што не побарале пошто јас копиљ кај некој тип два на два сигурно не можам да му земам нешто и да не му го платам ниту пак можам да се расправам со него за фискална сметка, на крај краева тоа им е работа на тие, да видат кој го почитува законот,а кој не...не јас да се замарам со тоа, јас не губам ништо ако не добијам фискална, државата губи...