Финти

• Креатор на темата Креатор на темата Синдикат
  • Време на започнување Време на започнување
_|Sp|DeR|_ напиша:
Ништо не свати.....Гледај сега замислуваш еден број од 2-9 и на пример 3...и го помножувам со 9 и излегува 3*9=27 2+7=9....потоа 9-4=5 А,Б,В,Г,Д Петта буква е Д замислувам држава на Д а уствари на сите им излегува Д и најобично замислуват Данска а потоа треба растение со последната буква на името на државата односно на А а тоа растение најчесто го замислуват ананас
Малку ти е глупа финтава ама ај...
Него од каде тоа 9-4. И не испаѓа секогаш на Д. што ако замислам држава што не завршува на А. А и да завршува на А може ќе замислам Авокадо или нешто друго на А. Не успева стално "финтава"

_|Sp|DeR|_ напиша:
Ама јас објаснувајќи ја таа прееска сум направил милион грешки...не дека не ме сфатифте туку јас грешка до грешка...место да се помножи со 9 јас пишам со 3....сум заборавил да напишам и -4...лелелееее
Ааааа, се оправда сега

DreamBeatDream напиша:
citaj onolku pati kolku shto ti e dovolno da go razberesh postavenoto prashanje :mist:
Хах...
mr.паметен тебе не ти се обрати никој.
типот напиша откако ќе замислите да му кажеме, за да му ја видиме фината.:)
Иначе колку што приметив...мн логично дека скоро секогаш ќе биде ананас затоа што скоро сите држави завршуваат на а, и најбрзо ќе се сетиме на ананас....

ThA-BiTcH напиша:
Хах...
mr.паметен тебе не ти се обрати никој.
типот напиша откако ќе замислите да му кажеме, за да му ја видиме фината.:)
Иначе колку што приметив...мн логично дека скоро секогаш ќе биде ананас затоа што скоро сите држави завршуваат на а, и најбрзо ќе се сетиме на ананас....

misliti i znati i cveche brati nije isto , shto vikaat gonite ni sisedi , jas se povlekuvam z'sh ich nishto ne te razbiram ;)

Безвезе беше финтава. Ајде еве ви ја оваа:
Имаме 10 вреќи со различен број на златници кои тежат по 10 грама. Само во една вреќа златниците се фалсификувани и тежат по 9 грама. Со само едно мерење на електронска вага* да се утврди вреќата во која се наоѓаат фалсификуваните златници. Можете да мерите што сакате - вреќи, златници од било која вреќа, се...
----------------------------------------------------------------------------------
*Електронска вага - вага што покажува точна мерка на тежина. Значи не станува збор за вага со тасови.
П.С. Ако се предадете јас ќе ви кажам. Мене ми ја поставија и ја ми текана за 30 секунди.

Е не знам...би рекол не може да се одреди со едно мерење или пак не си ни кажал доволно податоци
П.С.Неам поим ни каква е таа електронска вага

Абе обична вага што ти покажува тежина. Да го давам решението?

Решение: (баш не е глупо, математички расположено е)
Од секоја вреќа ќе земеме различен број на златници. Од првата - 1, од втората - 2 ... од десеттата - 10. И ќе ги ставиме на вагата. Ако фалш-златникот е во првата вреќа, т.е. имаме ставено 1 фалш-златник тежината што ќе ја покаже вагата ќе завршува на 9 (1*9=9). АКо, пак, златникот се наоѓа во втората вреќа и сме ставиле два златника од таа, тежината што ќе ја покаже вагата ќе завршува на 8 (2*9=18) и.т.н Ме сфативте, нели?

Stalingrad напиша:
Решение: (баш не е глупо, математички расположено е)
Од секоја вреќа ќе земеме различен број на златници. Од првата - 1, од втората - 2 ... од десеттата - 10. И ќе ги ставиме на вагата. Ако фалш-златникот е во првата вреќа, т.е. имаме ставено 1 фалш-златник тежината што ќе ја покаже вагата ќе завршува на 9 (1*9=9). АКо, пак, златникот се наоѓа во втората вреќа и сме ставиле два златника од таа, тежината што ќе ја покаже вагата ќе завршува на 8 (2*9=18) и.т.н Ме сфативте, нели?

Реков јас не ни кажа доволно податоци....ти ни кажа со едно мерење односно логички една вреќа дека ќе мериме....ниту пак дека можеме да мериме еден по еден златник...ете ти викам се зафркнуваме по некој пат...

Не сум направил грешка. Во секоја вреќа има било колку златници. Ние земаме од првата - 1, од втората -2. Јас ви напишав дека можете да мерите златници. НЕ ЛАЖИ! :)
П.С. Ааа, Спидер. Мењаш мислења, а?

Ок, акде дајте нешто оригинално и интересно, нешто што не сум го видел до сега.

Во една соба има неколку мачки.....во секој агол по една мачка....позади секоја мачка има по три мачки а позади другите три мачки одзади секоја мачка има по една мачка....Колку мачки има во собата?....Ова мислам да е лесно....Го погодив одма

_|Sp|DeR|_ напиша:
Е си напишал ама кој да го чита тоа последното....како и да е.... да ми го кажеше во живо би го погодил....сега само онака се брзав да го дознам решението за да си продолжам по другите форуми....освен не требало да кажеш со едно мерење
Аха, по другите форуми. Само во Играчница „постираш”. Се напумпа со постови. Завчера имаше 200 и нешто, сега 500 и кусур. :) :aplauz: :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom