Филозофски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Scarlett O'hara
  • Време на започнување Време на започнување
Рики, за античка историографија ќе идеш кај сервисот и ќе им речеш да ти дадат скрипта за предметот "Увод во античка историографија" за кај Саракински и готово :D
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 21:45 ---
Иначе Саракински предаде до кај Херодот
Средено е одамна, tnx у секој случај :)

За кај Саракински, историја на стар век ќе има 36 прашања, додека пак античка историографија ќе има 18 прашања, по 2 бода од прашање, доколку се одговори половично прашањето имаш 1 бод.

Луѓе да не има некој тука што студирал или пак студира филозофија да го прашам нешто :D T.e. нека ми пише у порака ако има таков јунак

Ако може некој да ми каже "Античка филозофија" и "Хеленистичко-римска филозофија" какви се предавањата, што се учи... Да ме запознае онака површно со предметиве. :D

Ако може некој да ми каже "Античка филозофија" и "Хеленистичко-римска филозофија" какви се предавањата, што се учи... Да ме запознае онака површно со предметиве. :D[/quote
Саракински ти предава овие два предмета ?

Не ми предава никој, ги има на листата на слободни изборни предмети, па се распрашувам што како е, сега планирам да го земам предметот, "Секојдневниот живот во Хелада и Рим", а еден од тие два горенаведени предмети може да земам понатака, уште се мислам што како :D

Не ми предава никој, ги има на листата на слободни изборни предмети, па се распрашувам што како е, сега планирам да го земам предметот, "Секојдневниот живот во Хелада и Рим", а еден од тие два горенаведени предмети може да земам понатака, уште се мислам што како :D

Вие имате сосема ново предмети од нас,би сакала да ти помогна што да одбереш :)

Дечки кај професорка Јачова какво искуство сте имале, сте бирале предмет досега?

Кој студирал психологија/дефектологија ќе сфати заш сум толку напатена и си дувам и на матеница. :D

Јас сакам да прашам и ве молам да ми одговорите,освен биологија(што не сакам),а психологија,социологија не можам да полагам за матура, дали би одговарало нешто историја или географија? Секако другите предмети ми се македонски,англиски и филозофија :)

Јас сакам да прашам и ве молам да ми одговорите,освен биологија(што не сакам),а психологија,социологија не можам да полагам за матура, дали би одговарало нешто историја или географија? Секако другите предмети ми се македонски,англиски и филозофија :)
За кој смер?

Луѓе, да не има некој што бил на испит по античка митологија кај професорот Ратко Дуев да го прашам нешто :./

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom