Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.586
ФилоСофија гад дејмет..... има едно чудо лексикони.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Инаку доаѓа од старогрчкиот збор филос....на на на на на на на на.....јас сум плачко....кенкам по форуми....на на на на на на......!
И не е правилно филозофија.
Затоа што не е зофија, зофос, туку софиа, софос, што на старогрчки значи мудрост. Креле.
Рипкајте рипчиња, да не доскокате само кај што не треба.
Не е важно како мислите вие или другите, важно е како е правилно и вистинито, а вистината се тенчи, не се кини и секогаш на виделина излегува. Споро, но сигурно, ќе се покаже.
А чичо Гарфилд дали е во право и дали вие ќе му кажете аферим не е важно оти никому нема да му купи леб за јадење. Мене, философијата ми носи храна на маса. Индиректно. Онаа со С!
П.С. И векови се тврдеше дека земјата е центар на космосот, дека сонцето и ѕвездите се вртат околу неа. Дури и учени луѓе се гореа на калди за тврдење спротивно, на крај, после многу векови, се утврди дека грешно верувале и за грешки убивале, палеле, мачеле. Да се разбереме. Едно е да грешиш, а друго е слеп да бидеш при очи.
Filozofija...... Jas koga nekogas mnogu bambam gluposti i nekoj da mi rece aj ne filozofiraj mnogu![]()
Filozofija...... Jas koga nekogas mnogu bambam gluposti i nekoj da mi rece aj ne filozofiraj mnogu![]()