Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да објасни како иде тоа IKnow системот за пријавување, кај да ги најдам тие работи што треба да ги принтам?

Bump!

Има некој што студира или сега брзо завршил англиски, без разлика додипломски или постдипломски?

Здраво!

Има некој што студира на ПиТ или има дипломирано? Сакам да прашам нешто..
Автоматски споено мислење:

Знае некој дали може да се изучува "македонска книжевност" на Англиски јазик? Поточно, дали на Филолошки има паралелки што слушаат на Англиски јазик?

Знае некој дали може да се изучува "македонска книжевност" на Англиски јазик? Поточно, дали на Филолошки има паралелки што слушаат на Англиски јазик?
Аман бе и тука ли си?
Имаш задолжително Современ Македонски јазик да учиш во првите две години.
А за мак книж не знам.

Аман бе и тука ли си?
Имаш задолжително Современ Македонски јазик да учиш во првите две години.
А за мак книж не знам.
Хаха, и тука те има еј :цицки:фала претседателе

Дали знае некој дали ќе ми дадат потврда за редовен студент ако ги имам положено сите испити и ми останува само дипломската? Прашувам пошто слушнав на колеги не им дале поради тоа што ги завршиле обврсктие со предметите..

Сакам да изберам француски 2 како изборен од универзитетска. Дали може некој да ми каже нешто подетално околу предметот :)

Сакам да изберам француски 2 како изборен од универзитетска. Дали може некој да ми каже нешто подетално околу предметот :)
Мислам дека треба да имаш слушано Француски 1, за да можеш да ја запишеш 2ката.

original Dojcland gramatika,nad 500str.pecatena vo Berlin-Nemacka, na Germanski jazik,cena 5 E.

Здраво. Ме интересира дали доколку се запишам на Филолошки факултет-Германски јазик, како втор јазик можам да изучувам Италијански. Благодарам однапред:)

Здраво. Ме интересира дали доколку се запишам на Филолошки факултет-Германски јазик, како втор јазик можам да изучувам Италијански. Благодарам однапред:)

Можиш да го изучуваш како изборен предмет 4 семестри, но тоа нема да влијае врз твојата титула со која ќе се здобиеш кога ќе го завршиш факултетот. Со изучување на германскиот јазик би бил/а професор по германски јазик и книжевност, ако не се лажам. :)

Можиш да го изучуваш како изборен предмет 4 семестри, но тоа нема да влијае врз твојата титула со која ќе се здобиеш кога ќе го завршиш факултетот. Со изучување на германскиот јазик би бил/а професор по германски јазик и книжевност, ако не се лажам. :)
Благодарам многу:)

Дечки, филолози ,лектори ,лингвисти,предавачи ,преведувачи...да си прашам на вас добро упатените.
Кој јазик ,која катедра е дефицитарна за да се бара за вработување полесно да се најде?
Англиски, Германски, Француски, Италијански,Македонски,Руски,Албански, Турски,Шпански?
И од кој јазик може добро да се заработи?
Знам дека се е индивидуално,среќа,но мислам оти тие што веќе работат, знаат.

Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom