Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Ме предомисли да си ебеш век, а морам да ве слушам постари колеги, досега совет од кајгана колеги не сум имал лош.
Кој е полесен, Американска или Вештини?

вештини, практично и нема ништо за учење освен некоја домашна да донесеш:)

Стварно се мислам сеа, а за Американска што имаш да кажеш:D
Иначе, си бил ти на некој од овие предмети?

Ги имав и двата во прва, американска 10ка а вештини 8. Американска мене лесно ми беше а на некои гледам им е проблем што слабо учат историја. Сега што повеќе ти лежи.

Ги имав и двата во прва, американска 10ка а вештини 8. Американска мене лесно ми беше а на некои гледам им е проблем што слабо учат историја. Сега што повеќе ти лежи.

Абе не ми е проблем мене историја, Британски ми беше многу интересен предмет, и без проблем си го научив, 9ка добив мислам.
Најверојатно ќе идам АЦ ем заради тоа што ми е поинтересно, ем заради друштво од Куманово ќе идам, за патување е друго.:icon_lol:
А која професорка ќе предава овој семестар знаеш? Некоја Татјана викаат дека била заебана.

Абе не ми е проблем мене историја, Британски ми беше многу интересен предмет, и без проблем си го научив, 9ка добив мислам.
Најверојатно ќе идам АЦ ем заради тоа што ми е поинтересно, ем заради друштво од Куманово ќе идам, за патување е друго.:icon_lol:
А која професорка ќе предава овој семестар знаеш? Некоја Татјана викаат дека била заебана.

Мене ми предаваше Елени Бужаровска али тоа беше пред 2 години:D прашај најпаметно кој е

Hot Ice, брат дојди на Зборообразување кај деканкава, ќе се дружиме, таман и тоа кафето ќе го испиеме :)

Пишав веќе АЦ, нема веќе промени, а и досадни ми се предметиве по македонски јазик, колку и да се лесни.:D
А кафето не е проблем, ене Фонтана или Класик кај се:icon_lol: И SomeOne може да го собереме успат.

За Семиотика на македонскиот роман нешто да не знаете ? Тешко ? Лесно ? :icon_mrgr:

Ме интересира следново, од сите предмети само морфологија имам паднато, значи дека сега неможам да го заверам семестарот, така?

Ме интересира следново, од сите предмети само морфологија имам паднато, значи дека сега неможам да го заверам семестарот, така?

:pos:
Абе ова овака ако беше, ниеден семестар немаше да ми биде заверен :)

Треба да се штиклира ова ?

[ ] Потврдувам дека ги имам условите бла бла.

Дали некој може да ми каже колкави се трочковите за пријавување на дипломски труд и што се треба да се пријави?

Моментално сум 4та година гимназија и планирам да се запишувам на Филолошки Факултет, Англиски Јазик и Книжевност. Ако може импресии од постарите студенти? Исто така, на книжевност не се бира друг јазик така, се учи само англиски? Сакав исто да прашам и за приемниот испит, дали е тежок и што има во него (Што треба да се учи?) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom