Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.391
- Поени од реакции
- 26.385
Ај ако знае некој мајл од Снежана Веновска - Антевска преку ПП нека ми пише. Професорка по современ македонски.
Ми требаат 2-3 изборни, по можност некој лесни предмети, а и немора многу предавања да има.![]()
За вториот не знам каков предмет е, ама за Американска цивилизација го знам следново. Предметот е сличен со Британска цивилизација, учиш историја, датуми, ама професорката била многу построга и барала повеќе знаење во споредба со професорката по Британски. Значи за полагање било многу позаебано.
може ли некој да ми даде информација околу предметите Американска цивилизација и Вештини на правилно пишување, мора да се оди на предавања не мора, колоквиуми или испити се, лесно или тешко.... Благодарам однапред!![]()
Не знам, ја одбрав кај Калина, Студија за еден американски автор, во случајов Џек Лондон. И Граматички, да ми помогне со Морфологија пошто сум тапа.
Абе остај тоа, видов ја прв семестар како е со морфологија, затоа и паднавЌе ти помогне сигурнокај се бира тоа бе, потешко е од морфологија, што ги слушате тие асистентките што ви дробат
Лексички/ граматички ужас ти е, потешко дури од задолжителните. Морфологија ти се учи само напамет, без разлика дали разбираш или не само така можеш да положиш на есејот.
Абе остај тоа, видов ја прв семестар како е со морфологија, затоа и паднавЌе идам на ова, па ќе видиме како ќе биде.
Пример, со кој?Мој совет смени го со некој полесен додека не завршил рокот за пријавување, ќе ми бидеш благодарен после![]()
Пример, со кој?
Ме предомисли да си ебеш век, а морам да ве слушам постари колеги, досега совет од кајгана колеги не сум имал лош.вештини на правилно пишување, култура на говор, американска, полесно од ова здравје. Плус вештини овој семестар ќе го предава деканката Велева, така да 8мица минимум можеш да очекуваш![]()