Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Znaci do kaj 40 m2 za greenje ke zadovoluva do kaj -10 nadvoresna temperatura

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ako e izolirana prostorijata,ke zadovoluva,ako nema izolacija nema,sem ako ne e vo Gevgelija, Negotino,Kavadarci,Dojran itn.
Za Pelagoniski region 40m2 izoliran prostor,so toplotni gubitoci 3,5kw na -10

Boli proizvodjače (da ne govorim šta ) kako će klima raditi kod tebe , koliko će trošiti , i hoće li te ugrijati ili neće..
Oni dostave podatke seer/scop a ti se ukapaj ,ako uopšte znaš kako da praktično primjeniš podatke iz euroventa..
Boli Gree proizvodjače (da ne govorim šta ) kako će klima raditi kod tebe , koliko će trošiti , i hoće li te ugrijati ili neće..
Oni dostave podatke seer/scop a ti se ukapaj ,ako uopšte znaš kako da praktično primjeniš podatke iz euroventa..

Zdravo,
Ve molam za sovet dali e podobro klimata da se montira pred fasada ili posle fasada? Ako e pred, dali se drzacite na nadvoresnata edinica dovolno distsncirani od zidot za da ima mesto da se vlece lepak, lepi stiropor, pa vlece abrib ili knap ke bide za rabota?

Eve kako e rasporedot, od cevkite nema da moze da se fasadira nad prozorot isto taka i pozadi nadvoresnata edinica i cirklazot gore ke bidat problematicni.

Sekoe mislenje e dobredojdeno, fala odnapred.

Прегледај го приврзокот 299600
Ако ова ти е приземје(не се гледа убаво од сликата), ставај ја на земја и ич не се мисли!
Ако баш мора на обележаното, тогаш не ти мења многу дали пред или после изолација.
Стиропорот секако ќе мора да се сече за држачот да лепи на ѕид ако е после изолација. Ако е пред е мислам за нијанса подобро зошто имаш прегледност па инсистирај едниот држач да е убаво избушен во столбот!!! Исто напомни дека ќе ставаш изолација и колку, па ако треба и доплати за друг држач за да задржиш дистанца од ѕидот.
П.С.за цевките не се секирај! Стави парченца стиропор под нив, и кога ќе дојде за фасадирање, таман ќе се изведат над изолација.(е сега мајсторот ќе се помачи, ама оа за тоа го плаќаш ;) )

Последно уредено:
Boli Gree proizvodjače (da ne govorim šta ) kako će klima raditi kod tebe , koliko će trošiti , i hoće li te ugrijati ili neće..

Boli Toshiba proizvodjače (da ne govorim šta ) kako će klima raditi kod tebe , koliko će trošiti , i hoće li te ugrijati ili neće..

У Илинден побрзо стигаат новостите. :D

И кај мене е сменет подолго време.

Здраво.некој да ми даде мобилен број енергија ама од серверот оти од салонот не даваат броеви хитно ми треба ми треба сервисер
Автоматски споено мислење:

Здраво.некој да ми даде мобилен број енергија ама од серверот оти од салонот не даваат броеви хитно ми треба ми треба сервисер

Значи од внатрешноста единица течеше вода дојде сервис од кај што ја купив кога ја отвори целата пластика се распадна и почна да се рони сервисерот рече да се јавам во енергија они не сакаат да ме поврзат со нивниот сервисер демек биле на терен дали некој има искуство со енергија

Attachments

• IMG_20210625_143403.jpg
    IMG_20210625_143403.jpg
    1,7 MB · Прегледи: 73
  • IMG_20210625_143422.jpg
    IMG_20210625_143422.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 74
Последно уредено:

Значи од внатрешноста единица течеше вода дојде сервис од кај што ја купив кога ја отвори целата пластика се распадна и почна да се рони сервисерот рече да се јавам во енергија они не сакаат да ме поврзат со нивниот сервисер демек биле на терен дали некој има искуство со енергија
Број незнам и неможам да знам, ама дај барем напиши кој модел е ова да си знаеме...

Stignaa, za sega imalo uste.
Фала на инфо, ама нек ѕирнат excel, ме запишаа кога ќе стигнат да ме известат за да зеам, ајде утре ќе појдеме ќе лапнеме една, па ќе видиме дали добар избор сум направил

Samo negativni Iskustva drugar neka ti e so sreka, bas mi e zal za tebe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom