- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.152
- Поени од реакции
- 8.946
Што чекаш ???неам изгледано,Gravity.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што чекаш ???неам изгледано,Gravity.
од мене не сте поголеми пушачи дневно сам во собата кај е климата најмалку 40 изгорувамНа колку време е препорачано да се чисти климата ? Ние сме пушачи дома така да мислам дека кај нас ќе треба почесто. Дали можам тоа јас сам или ќе треба мајстор да се вика ? Се чисти само внатрешната или и надворешната единица ?
од мене не сте поголеми пушачи дневно сам во собата кај е климата најмалку 40 изгорувам
а за чистење барем на секој 2 недели вади ги филтрите и со благ раствор од некој детергент и топла вода испери ги под туш (нормално ќе направиш пена и со сунгер нежно ќе ги истриеш)
внатрешната јас сам си ја чистам на секој 3 месеци со специјално средство за клими ја испрскувам со пумпица од тие што се за стакло чистење и чекам 2-3 мин. да почне да врие па ја плакнам со 2-3 литри чиста вода
после тоа поубаво мириса од нова кога ќе ја пуштиш![]()
да де дудлач на цигари што мислиш ти
Хех, ова ме потсети на линков (http://климатици-софија.net/климатик-тошиба-ras-137skvsav-e5/), истото и бугарите се прашувале зашто нема греачи на тошибите на што следи брз rеspond од тамошните дилери. Само кај нас се инертни и ич не им чуе.Zasto na daisekai (mislam 6) nema grejac na tacna.
Ко Интерстелар шо ти беше?Предвидлив беше![]()
Како тоа ја плакнеш со 2-3 литри вода ? Каде оди таа вода после ?од мене не сте поголеми пушачи дневно сам во собата кај е климата најмалку 40 изгорувам
а за чистење барем на секој 2 недели вади ги филтрите и со благ раствор од некој детергент и топла вода испери ги под туш (нормално ќе направиш пена и со сунгер нежно ќе ги истриеш)
внатрешната јас сам си ја чистам на секој 3 месеци со специјално средство за клими ја испрскувам со пумпица од тие што се за стакло чистење и чекам 2-3 мин. да почне да врие па ја плакнам со 2-3 литри чиста вода
после тоа поубаво мириса од нова кога ќе ја пуштиш![]()
па исто со тие пумпиците ја прскаш само ќе пазиш на десниот дел кај што е електрониката да не ти влезе водаКако тоа ја плакнеш со 2-3 литри вода ? Каде оди таа вода после ?
@tzlatko
Одлично и јасно објаснето како работи дефрост и како да се покачуваат постепено температурите. Браво друже!
Само за моментот дали греачот на тацна делува или неделува на поретки дефрости би рекол зависи од изведбата како е поставен греачот, односно дали е поставен само на тацната или е плус извртен и по изменувачот.
Од трите клими што ги имам користено на двете 5,5ки дел од таа жица-греач поминува и точно по средината на изменувачот па кога фаќа мраз надворешната изгледа нешто вака како на сликата
Прегледај го приврзокот 109685
додека на поголемата 9KW единица само на тацната прави црна лента отопен слој. Може мислеле дека има преголем изменувач пошто е во димензии голема за да и треба греач и по средината па не го измотале.
Вероватно како ке ви се погоди, некогаш греачот е само на тацната, некогаш и по изменувачот...незнам како е кај 12ките, можат @ogledaloogledalo i @strelec80 да постираат слики мислам дека нивните Хансол и Geyi се со греачи.